diumenge, 23 de gener del 2011

TARTA DE POMA EXPRÉS



No les tenia totes amb mi que pogués penjar la recepta i el resultat de la recepta al blog quan vaig preparar aquest pastís ahir.
Obro la nevera, detecto pasta de full caducada fa 20 dies i penso, la llenço … o encara estarà bé, … li pregunto al Google i després de llegir algun que altre comentari decideixo jugar-me-la i preparar quelcom (per si de cas als nens no els hi donaré, je,je)

Què? … potser algo amb poma. El primer que em ve a la ment és la tatin pero defujo la idea ja que massa elaboració per una pasta que no sabem quin resultat em donarà (recordo que està caducada) i buscant, buscant trobo una tarta de poma ideal. Jo la he batejat com tarta de poma express. Bé, m’he llegit un parell de receptes i al final he fet una mica un mix el resultat és extraordinari. Molt ràpida d’elaborar i molt bona i resultona.

INGREDIENTS:

- Massa rodona de pasta de full (la meva era fresca. Bé fresca em refereixo a que no era refrigerada)
- 3 pomes Golden
- 25 grams de mantenga
- Sucre moreno
- Melmelada de préssec
- 1 rajolí d’aigua

PREPARACIÓ:

- Folrar un motlle de tarta amb paper de forn (jo faig servir el mateix paper que porta la pasta de full)
- Estendre la pasta de full al motlle i punxar la base perquè no s’infli mentre es cou
- Pelar 3 pomes, tallar-les a mitats i cada una de les meitats fer-les a làmines primetes i anar-les colocant de forma concentrica sobre la pasta de full.
- Un cop colocades les pomes, posar trossets de mantega repartides i sucre moreno (no gaire quantitat només empolssimar)
- Posar al forn a 180 graus uns 25 minuts (fins que veiem que les vores comenten a enrossir-se. Això dependrà molt de forn!!!)
- Posar el grill un parell o tres de minuts per fer que la poma quedi més dauradeta.
- Un cop retirem el motlle del forn, preparar l’almibar amb una mica de mermelada de préssec, albercoc o similar i un rajolí petit d’aigua. Barrejar bé i amb l’ajut d’un pinzell pintar tota la tarta per aconseguir més lluentor.
- Abans de servir-la li he afegit una mica de canyella per sobre.

I a menjar-la!!



Aquesta tarta m’agrada molt per un berenar, per acompanyar un café o un té amb llet. I és perfecta en cas de visites inesperades ja que es prepara en poc temps.

3 comentaris:

  1. Aquesta no la vull tastar! massa caducada? jo mai ho faria!

    ResponElimina
  2. No pateixis que aquesta segur que no la tastaràs. Compta que crec que és de les que més ràpid va volar. 14 hores i 2 persones és el que vam necessitar. Imagina't si arriba a ser la pasta de full fresca, fresca... je,je

    ResponElimina
  3. Jo m'hi animo!! per cert! gran Blog! realment val la pena i la Sandra en fa bona premsa.

    ResponElimina