dimarts, 31 de maig del 2011

SELVA NEGRA









Uiuiui, pels péls que no arribo al darrer repte al que em vaig comprometre a participar aquest mes. En aquesta ocasió es tracta del Film and Food i em va semblar tant temptador el funcionament d'aquesta darrera edició que no vaig poder resistir-m'hi.
Encapçalat per la película Chocolat el repte consitia en que cada blogger proposés una recepta que portés xocolata. Després les organitzadores de l'"evento" repartien entre tots els que participàvem les diferents propostes.

Jo, mancada d'inspiració i gairebé obligada pel nom del blog vaig proposar uns coulants que no sé a qui li hauran tocat de fer i la incògnita del que havia de fer jo em va quedar resolta amb un correu on m'indicaven que la proposta del blog El horno de Su que jo havia d'interpretar era la Selva Negra.

Jo no havia fet mai aquest pastís!!!! i el primer que vaig pensar és... perquè em comprometo a fer aquest tipus de coses amb la de feina que ja tinc només a casa?... però d'una altra banda em picava la curiositat de veure si era capaç de sortir-me'n.

El resultat és una Selva Negra versionada boníssima i força vistosa. (les fotos tenen mèrit perquè he hagut d'esquivar dits de nens per tot arreu)

A grans trets us diré que el pastís consisteix en fer una coca de xocolata de la que hem de treure 3 o 4 discs. D'una altra banda fer nata muntada per farcir les capes de la coca i d'una altra banda fer una melmelada de cireres o cireres confitades. Les versions originals també porten kirsch o licor de cirera però jo no n'hi vaig posar.

INGREDIENTS PA DE PESSIC DE XOCOLATA (he fet servir la mateixa recepta que aquí, tot i que ho torno a copiar tot a continuació)

- 3 ous
- 1 iogurt natural
- 1 mesura d'iogurt d'oli
- 1 mesura d'iogurt de cacau en pols
- 2 mesures d'iogurt de sucre
- 2 mesures d'iogurt de farina
- 1 sobre de llevat

INGREDIENTS FARCIT:

-500ml nata líquida
-300g. de cireres sense pinyol
-100g. de sucre

PREPARACIÓ COCA DE XOCOLATA: (Es pot fer el dia d'abans)

Abocar tots els ingredients dins un bol. Primer els ingredients líquids i després els ingredients sòlids. Jo sempre afegeixo en últim terme la farina i el llevat.
Batre amb la túrmix tota la barreja fins que quedi ben fina.
Folrar dos motlles de 20 cm de diàmetre per anar forn, estendre-hi mantega i empolsimar una mica de farina per evitar que s'enganxi.
Abocar la meitat de la barreja a cada un dels motlles i posar al forn preescalfat a 180º. Forn només de sota i safata a mitja alçada.
Coure uns 25 minuts o fins que al punxar l' escuradents ja surti net.
Deixar refredar les coques. Inclús es milor si les fem el dia abans.

PREPARACIÓ CIRERES CONFITADES: (És convenient fer-la mínim un dia abans)

-Treure el pinyol a les cireres (si no teniu un gadget "despinyolador" de cireres jo vaig fer servir una tècnica que em va anar molt bé. Aquí us la expliquen molt bé)
- Posar les cireres en un bol i cobrir-les amb el sucre.
- Deixar el bol a la never macerant tota la nit o unes quantes hores
- Posar al foc la barreja anterior. Primer a foc fort fins que bulli i després baixem el foc i anem remenant. (Generalment amb les melmelades jo vaig apretant la barreja perquè la fruita tregui el seu suc i la melmelada quedi tota reduïda a pulpa. Com volia que les cireres em quedessin ben senceres doncs anava remenant sense aixafar-les).
- S'ha de coure uns 35-40 minuts.
- Un cop extret del foc reservem el suc per una banda i les cireres confitades per una altra.

PREPARACIÓ NATA: (s'ha de fer instants abans del muntatge del pastís)

-Abocar la nata freda en un recipient que estigui ben fred.
-Amb la batidora de barnilles anar batent-la fins que veiem que es formen pics i que s'espesseix molt.
-Reservem la nata.

MUNTATGE DEL PASTÍS:


-S'obren les coques de xocolata transversalment i de cada coca es fan dos discos. Per la versió que jo vaig fer només vaig fer servir 3 discos en total (també es podia haver fet amb els 4 discos però agafava molta alçada i em va fer por que embafés massa. Per tant retirar aquest disc que sobra per altres usos)
-Afegir un petit rajolí d'aigua al almíbar resultant de fer les cireres confitades i escalfar la barreja uns segons al microones. Moure bé i preparar un pinzell.
-Sucar cada disc de la coca de xocolata amb l'almíbar de cireres.
-Afegir nata muntada a sobre cada disc i escamparla amb cura amb una espàtula.
-Incorporar les cireres confitades a sobre de la nata i tapar amb la següent capa de coca.
-Anar fent el mateix amb la següent capa de coca i tapar amb la darrera capa.
-A sobre de la que serà la tapa del pastís estendre una capa de nata més primeta que les anteriors.
-Incorporar les virutes de xocolata i decorar al gust. En el meu cas la vaig decorar amb unes cireres fresques ben bones.









Que vagi de gust!!!

24 comentaris:

  1. que bueno , que bien te ha quedado, me tomo nota de tu receta , besitos de cocina con catalina

    ResponElimina
  2. Muy muy muy buena, siento haberte complicado tanto la vida, pero es que me encanta esta tarta. Y te ha quedado para hincar el diente y no dejar nada. Molt bo. Un besote.

    ResponElimina
  3. Que bon que es la selva negra!! Una excelent aportació al film & cook! Jo aquest mes no he pogut fer-ho, espeor que al següent si!! M'encanta la teva recepta :)

    Un petó!

    ResponElimina
  4. Porto veient uns quants pastissos clàssics de xocolata i m'esteu fen tvenir ganes de xocolata!!! La tarta Selva negra és un gran conegut, boníssim i deliciós. I a tu t'ha quedat genial!

    ResponElimina
  5. Quina pinta Laura, t'ha quedat espectacular!! Buf, ja me'n menjaria un bon tros ben a gust...
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. Laura!! aquesta selva negra és espectacular!!! t'ha quedat d'escàndol!! preciosa i deliciosa!
    Moltes gràcies per participar!!!
    Un petó enormee

    ResponElimina
  7. Avui volia demanar-te un a idea per fer un pastís a ma mare que dijous fa anys, i mira que oportú aquesta Selva Negra! Gràcies

    ResponElimina
  8. Si que té mèrit si, tenint nens per tots els costats!!! Deliciosa. I t'ha quedat preciosa, per començar i no parar de menjar-ne. Petonets

    ResponElimina
  9. Pero, madre mía... ¡qué "peazo" de tarta! Me darías un bocadito, porfa, porfa, porfa...
    Y, de paso me quedo dando una vuelta por tu blog.
    Petonets. Victoria.

    ResponElimina
  10. ha valgut la pena l'esforç, has superat el repte sobradament!!
    Amb aquestes cireres pel damunt té una pinta...

    ResponElimina
  11. Que maravilla de tarta! te ha quedado muy bonita.
    Gracias por tu comentario, besitos ;)

    ResponElimina
  12. Está preciosa! Y, seguro, que deliciosa!
    Pues yo, tengo muchas ganas de hacer una Selva Negra. Tengo una amiga que es alemana y habla maravillas de esta tarta...pero nunca me la hace!
    Tomaré la tuya de guía

    ResponElimina
  13. Quina presentació més espectacular!!!!Perfecte per preparar ara que comença l'època de cireres!!!felicitats!!

    ResponElimina
  14. Tiene un aspecto delicioso!! seguro que estaba riquísima!

    ResponElimina
  15. Es espectacular. Lo de hacer las fotos con niños alrededor tengo experiencia...he optado por hacerlas mientras duerme, tempranito por la mañana...jejejejeje cuando se puede...
    Besitos

    ResponElimina
  16. Qué bonito blog! Me quedo aquí para seguirte. La tarta tiene una pinta increíble. Bss

    ResponElimina
  17. Hola Laura, el meu repte era fer un coulant per a tu, i el vaig fer, pero em va quedar una mica "xuxurrio" i no vaig ser capaç de penjar-ho al bloc. Ho vaig parlar amb l'Ingrid i l'hi vaig enviar la foto, i va riure, jeje. Et prometo que ho intentaré fins que aconsegueixi un coulant en condicions i t'el dedicaré.

    Aquest selva negra t'ha quedat fantàstic.

    petons

    ResponElimina
  18. Gràcies a totes pels vostres comentaris. A més a més d'agafar idees de receptes de xocolata boníssima he pogut conèixer a molta gent. M'agrada molt aquest repte. Penso que si puc el faré cada mes. Llàstima que no poqueu tastar la selva negra perquè era molt bona.
    Ara, em va estranyar no veure la meva proposta però amb tant coulant em vaig perdre... no pateixis que t'he agafat una galeta de tiramisú per suplir el coulant. Ja,ja. Petonets per totes!!!

    ResponElimina
  19. Hola Laura no me preguntes como he llegado hasta ti porque no lo se, pero me has conquistado con esta tarta, te sigo desde ahora y volveré a visitarte.
    pásate por mi blog y recoge un premio el que mas te guste.
    Un beso

    ResponElimina
  20. HOLA lAURA ..navegando por otros blog he llegado al tuyo ...menudas TARTAS ...y digo TARTAS ...el peque se ve FELIZ ....te sigo y te invito a compartir mis recetas y blog ...bssss MARIMI

    ResponElimina
  21. Umm és un dels meus pastissos preferits i a tu t´ha quedat espectacular...quine fotos més maques...petonets

    ResponElimina
  22. quina delicia de pastis i de bloc!

    ResponElimina
  23. Dear Laura,

    My name is Natalia Romanovskaya and I am a photo editor at a Russian magazine on food and travels called Pervoe Vtoroe Tretye ("Starters. Main dish. Dessert" - kompot.vokrugsveta.ru)

    We are making an article about Schwarzwald cake at the moment and we'd love to use your photograph (http://imageshack.us/photo/my-images/84/img0588y.jpg/) in this material.
    Could you please prompt me if we'll be able to publish it?

    Should you have any questions, please send me a note to n.romanovskaja@gmail.com

    Many thanks in advance!

    Best regards,
    Natalia

    ResponElimina