diumenge, 1 de maig del 2011

COCA DE TARONJA







La recepta d'avui tracta d'una coca de iogurt, ametlles i taronja confitada que he versionat una mica i és per això que l'he rebatejada com a coca de taronja. El cas és que dimarts passat una companya de feina va portar aquesta coca per celebrar el seu aniversari. Després del primer tall gairebé vam perdre les formes ja que tots voliem repetir. I és per això que vam correr de seguida a buscar la recepta que tant plaer ens estava aportant. La recepta, extreta del blog Cuinant de la Dolors, ens la vam endur a casa tot proposant-nos molt seriosament repetir-la a la que tinguéssim la oportunitat. Doncs bé, pel que sé la Sandra i jo ja la hem feta. I l'Eli divendres comprava els ingredients...amb això el que us vull transmetre és que la coca és molt bona de sabor i molt senzilla de fer.

És una versió de la coca de iogurt on enlloc d'oli hi ha suc de taronja i melmelada de taronja. La original va coberta un cop cuita amb talls de taronja confitada. Jo he substituit aquest acabat per una capa de melmelada de taronja i gelatina que la veritat és que m'ha encantat. Així que aquí teniu la meva versió.

INGREDIENTS PER LA COCA:

- 1 iogurt natural
- 4 ous mitjanets
- 2 mides d'iogurt de sucre
- 1 mida d'iogurt de suc de taronja
- 1,5 mida d'iogurt de farina
- 1,5 mida d'iogurt de ametlla molta
- 3 cullerades de melmelada de taronja
- 1 sobre de llevat Royal

INGREDIENTS PER LA COBERTURA (Opcional):

-150g. melmelada de taronja
- 3g. de gelatina (1 fulla i mitja o 2 aproximadament)

PREPARACIÓ:

Jo he preparat la coca tal i com preparo la de iogurt que és ben fàcil. Introduir tots els ingredients de la coca (la farina i el llevat l'últim i previament barrejats) en un bol i batre-ho amb la batidora electrica fins que estigui la barreja ben fina i evitant que quedin grumolls. Posar mantega i farina a un motlle apte per al forn (vaig fer servir el Lekué desmotllable de base de ceràmica i silicona de 23 cm de diàmetre) i omplir-lo amb la barreja anterior. Posar al forn a 180º durant 30 minuts aproximadament (en el meu cas ha estat 35 però això pot variar molt d'un forn a un altre. ) És important sempre comprovar que està cuit punxant amb una broqueta al centre del pastís per veure si surt net.

Un cop el pastís està fred, desmotllar i deixar refredar.

Mentrestant es prepara la cobertura. Posar en un cassó al foc 150g. de melmelada de taronja i una cullerada sopera d'aigua. Fem bullir la barreja i després abaixem el gas. Remenem un parell de minuts i retirem del foc. És en aquest moment quan s'han d'afegir les fulles de gelatina que previament han estat hidratades en aigua freda. Remenar molt energicament i deixar refredar un parell de minuts. A continuació i amb l'ajut d'una espàtula repartir homogèniament la cobertura per la superfície de la coca. Per últim deixar refredar mínim mitja horeta abans de tallar.

I ja la tenim!!!. Que vagi de gust!!!

PD: Per cert, al fons d'aquesta darrera foto es pot veure una versió mini del mateix pastís. Volia veure com quedava en format individual i per això vaig reservar una mica de massa per aquest motlle. No sé amb quin format em quedaria perquè el sabor és el mateix... extraordinari.

8 comentaris:

  1. He vist el comentari al facebook i de seguida he vingut a mirar la recepta. Quina pinta! I això q no sóc massa de taronja amarganta però fa venir ganes de tastar-lo... tn aqt com el de la Sandra, un mateix pastís en 2 versions ;)

    ResponElimina
  2. és la segona recepta d'aquest estil que veig en pocs minuts, i no vegis la gana que m'ha entrat! m'encanten els pastissos amb cítrics. Petonets

    ResponElimina
  3. Laura, jo vaig fer la versió sencilla, sense cobertura ni res... una coca tal qual amb la mermelada de taronja amarga a dins i ja està.
    El resultat, per la feina que hi ha, és excel·lent. Repetirem segur i veien que el Roc se'n va menjar 3 talls... imagina't quina il·lusió em va fer.

    ResponElimina
  4. Núria, Sandra, la meva té melmelada de taronja dolça que la amarganta tampoc ens va massa. O sigui que Núria ja no tens excusa de no fer-la. De tota manera si només poses melmelada dins dubto molt que es noti que és amarganta. Si no fos dolça segur que el Roc no s'hagués menjat 3 talls. Ja,ja

    Gràcies Judith. La veritat és que és una recepta ben senzilla i això anima a fer-la. Sempre pots no posar la cobertura i encara més ràpida. Petonets!!

    ResponElimina
  5. Quin bescuit més deliciós has fet, es veu molt esponjós i humit, com a mi m´agraden...un petonet

    ResponElimina
  6. Gràcies MªJosé. És tal i com el descrius. Per cert felicitar-te per guanyar el concurs d'abril de Pimienta Rosa. Fa molt bona pinta la teva recepta.

    ResponElimina
  7. Oh, quina preciositat de bescuit!! I es veu tan humit i gustós... quina salivera!
    Petons!

    ResponElimina
  8. Hola Laura ya veig que vos agradat la coca de taronja está molt bona en ma casa també agrada molt.
    Te quedà impressionant.
    Un beset y graçies per el enllaç.

    ResponElimina