Avui han vingut els pares i la meva germana i el meu cunyat a dinar a casa i entre virus i encostipats he aconseguit fer un esforç i cuinar-los algo decent per celebrar el meu aniversari.
Ahir no les tenia totes amb mi que poguéssin venir perquè no em veia amb cor de fer res però pas a pas i de mica en mica he anat fent el que volia i ells que són molt agraits m'han felicitat moltíssim perquè els ha agradat molt tot. I jo els felicito a ells per haver-se atrevit a venir en aquest context tan poc saludable.
De primer els he fet un aperitiu a base de :
- Focaccia de ceba
- Torradetes amb paté
- Hummus
De segon els he preparat uns filets de llaminera de porc amb poma i formatge de cabra (veure aquí)
I de postre un pastís, mousse de iogurt grec i llima.
En aquest post us explicaré la recepta de l'hummus tot i que no tinc mides exactes. I em fa ràbia perquè jo mateixa aquests dies passats anava buscant una recepta d'hummus que contingués mesures precises i al final i després de trobar-ne una no les he fet servir. Tal i com em comentava la companya d'oficina, la Muntsa, he anat combinant els ingredients una mica a ull fins aconseguir una textura i un sabor que m'agradessin. I la veritat és que ha agradat molt. Tot i així us faré una aproximació de la recepta.
INGREDIENTS:
- 250g cigrons cuits
- 2 cullerades de postres de tahin (crema de sèsam)
- 1/2 gra d'all
- Unes gotes de suc de llimona
- Un pessic de sal
- Un rajolí d'aigua
- Un rajolí d'oli d'oliva suau i també d'oli d'oliva verge
PER DECORAR:
- Pebre vermell dolç
- Un rajolí d'oli d'oliva verge
Amb torradetes, amb palets, com acompanyament, amb verduretes cruixents sucades, sola, ummmmmmmmm està boníssim.
Que vagi de gust!!!!
Doncs té bona pinta laura, ens haurem de guardar la recepta. Ànims i cuida't molt aquest encostipat!!
ResponEliminaSi que té bona pinta! Ho provaré aqt cap de setmana... on es pot trobar el TAHIN??? i perquè queda tan blanc?? per el TAHIN precisament??? m'ho imaginava més grogós-carbassós...
ResponEliminaEl tahin és una crema de sèsam torrat. El meu és de la marca limafood (http://en.limafood.com/Products/Accordingtonutritionalpyramid/ProductDetail/tabid/1074/limaproducttoken/detail/name/GB/id/43336000/Default.aspx) el vaig comprar a un super que té coses així més delicatessen però segur que a un gran hipermercat també el trobes. També hi ha gent que m'ha comentat que tritura directament el sèsam i posa la pasta obtinguda però jo no he provat. Pel que fa al color quan el deixes reposar s'enfosqueix força però abans de servir el torno a remenar i la oxidació passa. Suposo que era una mica més fosquet que a la foto pero no gaire més. Ja em diràs si el fas què tal et surt.
ResponElimina