dijous, 1 de setembre del 2011

CANTABRIA II: EXCURSIÓ A LA GRANJA "LA PONDEROSA" I LACTICS "BIEN APARECIDA"

A nosaltres la vida ens ha canviat des de que tenim nens i les vacances també.

Una de les meves preocupacions aquest any era buscar un destí de vacances que sense tenir platja pogués satisfer a grans i a petits.

Després de tornar m'he adonat que no és tan difícil com semblava i que només es tracta de fer petites adaptacions a les vacances o petites sortidetes que pugin contentar totes les parts.

A Cantabria hem fet vàries excursions molt adaptades per ells i una de les excursions que em vaig pensar que els podria agradar però que jo estava desitjant fer és a la Granja on produeixen els iogurts que menjàvem a la casa rural .

Els lactis en qüestió es diuen Bien Aparecida i la Granja que es diu La Ponderosa està situada a Carasa, a poc més de 5km de la Casona on nosaltres estàvem. Vam comentar-li a la propietària de la casa si seria posible una visita i ella es va encarregar d'organitzar-nos la sortida.

Vam agafar el cotxe i després de perdre'ns una mica per un parell de camins rurals i de travessar un pas a nivell dels àntics de via estreta vam arribar a la finca.



Allà ens va rebre la Lídia que va ser molt amable amb nosaltres i que en visita privada perquè només estàvem nosaltres ens va explicar pas a pas tot el procés de fabricació dels lactis, sobretot dels iogurts.

El meu nen petit no va resistir la visita però el gran s'ho va passar genial sobretot quan ens va ensenyar com funcionàven les màquines de tapar els pots i de posar les etiquetes. I és que ens va engegar la màquina en exclusiva per nosaltres!!! ja que el procés de producció del iogurt ja havia acabat i és que cada dia es fa només a primeres hores del matí.



També ens va acompanyar a visitar les vaques i les vedelles petites. Allà les diuen JATUCAS O JATUCOS depén del sexe. I no us negaré que és on els nens més van gaudir.

I per últim jo no volia marxar d'allà sense una mostra dels seus productes tot i el risc de que no se'm conservessin bé ja que quedaven dies encara per tornar a casa. El cas és que només em van cobrar un dels productes i ens va regalar uns quants més dels que havia demanat. Així doncs podré tastar a més a més del iogurt normal, el iogurt de nabius, el de maduixa, els batuts de maduixa, el formatge fresc i el formatge nata que és una altra de les seves especialitats.

El que més em va sobtar de tot el que ens va explicar la Lídia és que vénen a Carrefour. Sí, sí al carrefour. Una granja que jo trobava tant invisible ubicada en plena Reserva Nacional de las Marismas de Santoña i que ens va costar tant trobar... havia sigut seleccionada per Carrefour per representar la gama de productes Etiqueta Negra ja que consideraven que els iogurts que feien eren dels més selectes de la seva gamma.

Jo només us puc dir que els iogurts eren i son boníssims (han resistit el viatge), que fa goig veure que tot el procés ho fan ells mateixos i que estem molt agraits perquè ens ho hagin explicat tot tant bé. Que anar allà a comprar-los no ens serà gaire pràctic però que intentarem anar al Carrefour i si els trobem seguríssim que els comprarem....i si feu turisme per la zona aneu a fer una ullada a la granja que de ben segur que us agradarà.



I amb aquesta segona entrega tanco el capítol de les vacances. Espero que us hagi agradat. M'han semblat que podian ser coses interessants d'aconsellar i recomenar. Ara respecte a les vacances només tinc pendent de publicar una recepta que em va prestar Rosa, la propietària de la Casona on ens hem allotjat i que en breu veurà la llum.

7 comentaris:

  1. Ostres, quins super iogurts! Només amb l'etiquetat ja es veu que són diferent, quina pinta! No acostumo a anar al Carrefour, però ho intentaré! ;)
    Heu passat unes vacances genials!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Si en trobo en compraré per tastar-los. La setmana vinent vull explicació detallada en directe de tot plegat, jeje!

    ResponElimina
  3. No coneixia aquests iogurts però fan una pinta deliciosa. Jo no vaig a carrefour però els meus pares sí, els hauré de fer l'encàrrec per tastar-los!

    Moltes gràcies per la recomanació!

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  4. HOLA ..de nuevo en la globosfera ...no conozco estos yogoures pero tomo los de soja siempre ..me encantan ..tendre que buscarlos a ver si los encuentro ..bsssMARIMI

    ResponElimina
  5. Cantabria és molt bon destí per unes vacances familiars, tan per grans com per petits. Ja m'imagino la cara de sorpresa del teu fill gran durant la visita, je je je...

    ResponElimina
  6. Quina xulada d'excursió!! no hi he estat mai a Cantàbria, però segur que té uns recons preciosos! només amb les fotos ja ho diu tot!
    Molts petonets guapa!

    ResponElimina
  7. Una proposta genial per fer amb nens!!! el Boletet t'asseguro que es farà un munt de veure vaques, oques i el que faci falta!!!! ,)))))) tot peñs peques, oi????? molts petonets bonica

    ResponElimina