dimarts, 6 de setembre del 2011
GELAT DE GALETES MARIA I COLACAO
Què tal la tornada de les vacances?
Jo bé, encara adaptant-me. El primer dia va ser més dur però avui ja sembla que faci anys que he tornat (i fa només un dia) El que més greu em sap és haver de despertar els nens d'hora cada matí. Ells que son tant de dormir (... i jo també)
Bé que l'estiu se'ns acaba i després de veure la recepta que havia penjat la Lydia al seu blog del gelat de Chips Ahoy vaig pensar que poc estiu em quedava i que m'havia d'espavilar en fer una recepta de gelat que em voltava al cap feia un temps.
Els consells que em va donar la Lydia sobre l'elaboració (jo tenia por que als motlles individuals al no poder remoure el contingut no quedés cremós el gelat) van ser l'empenteta final per atrevir-me amb aquesta recepta que és diferent a la seva però que em va servir molt per inspirar-me i sobretot per calcular les quantitats que necessitava. Per cert la Lydia té un blog genial. Les fotos son fantàstiques i tot està explicat molt bé. I ella és tant amable...
Pel que fa al gelat, el sabor és brutal. Si us agraden les galetes sucades amb llet amb colacao no us esteu de tastar el gelat perquè és la versió gelada d'aquest berenar clàssic.
És un gelat molt cremós amb un sabor molt bo i a més a més no sé si es pot apreciar a la foto conté trossos de galeta que fan que la textura encara sigui més bona.
Amb les quantitats que us poso s'omplen 4 motlles de gelats individuals i sobra una petita quantitat (com a molt 50 ml) que jo vaig fer servir per fer unes versions minis pels nens en glaçonera amb forma de peix made in IKEA com aquesta. A ells els va encantar. Es nota?
INGREDIENTS PER 4 GELATS INDIVIDUALS:
- 180ml. llet
- 25g. colacao
- 25g. sucre
- 12 galetes Maria
- 150 ml nata per muntar
PREPARACIÓ DEL GELAT:
- Escalfem en un got o bol els 180 ml de llet i reservem un rajolí de llet calenta a banda.
- Afegim a la llet principal el colacao, el sucre i 8 de les galetes.
- Ho deixem infusionar 5 minuts tot i després ho passem pel túrmix que quedi ben fi.
- Muntem la nata líquida fins que es formin pics.
- Afegim a la nata muntada la barreja anterior fent moviments suaus de dalt a baix fins que estigui tot ben integrat.
Per fer la textura de galeta que anirà barrejada amb la massa:
- Agafem el bol on teniem el rajolí de llet templada i suquem les 4 galetes restants intentant que no s'esmicolin massa.
- Posem la barreja als motlles i intercalem trossets de galeta sucada entremig.
- Congelem
Jo els vaig deixar congelar-se d'un dia per l'altra i eren molt bons. I a més a més patia per si es desmotllarien bé i van sortir genial. La propera vegada provaré de fer-los amb el mascarpone que també li deu donar una textura boníssima.
Aquests peixos sí que se'ls van menjar ben ràpid...
OBSERVACIONS: Jo era més de Nesquik que de Colacao fins que van decidir treure la pilota boti boti Bob Esponja amb la compra d'un paquet de 3 kg de ColaCao. Prevec deixar de ser de Nesquik durant una bona temporada. Je,je
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Trobo que son de mossegada!!! Fa anys que no menjo colacao amb galetes i m,agradava molt!!! M'agraden les fotos i el petit model. Creus que el puc fer sense pal? Com a gelat normal. Petonets!!!
ResponEliminaAnim en la tornada al treball!! El gelats m´han encantat. Prenc nota. Besets!!!
ResponEliminaNo sé si primer faria una mossegadeta al gelat o a les galtones dels teus fills!! Com se'ls veu gaudir!
ResponEliminaJo aquest estiu no he parofitat gens els motlles de gelat, a veure si com tu encara hi sóc a temps! ;)
Petonets
Sandra
això és el que jo anomeno un esmorzar-berenar complert!!! nena, quye tu has matat dos ocells d'un cop!!! jaajajajjajajaja. Ha d'estar boníssim. Petonets
ResponEliminaQuantes vegades de petita no menjava un bol de llet amb Cola-Cao i galetes María, te que estar bonisim
ResponEliminaSalutacions
Uau, recepta apuntada directa a la carpeta de pendents, ha de ser un gelat espetacular!!!
ResponEliminaMmm... galetes i cola-cao, no hi ha cap nen que es resisteixi a un gelat així :)
Les meves nebodes fliparan ;)
Sabeu què? Els vostres comentaris m' animen molt en aquesta dura tornada a la feina. Dona gust llegir-vos. :D
ResponEliminaSilvia, em penso que no hi hauria cap problema en fer-lo en motlle gran. Si vols pots prendre la precaució d anar remenant la barreja a l hora, a les dues hores i a les tres hores o fins que estigui congelat però vaja no ho he fet pels individuals i hauria de quedar igual de bó.
Segur que els agrada molt a les teves nebodes. gemma tot i que elles que ja son totes unes expertes trobaran molt simple la preparació.
Petonets a totes!
El petit fa galtones. A gran ja li han marxat....je,je
ResponEliminao sea que es un helado con sabor a desayuno??? una idea fantástica ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.cultura-libre.net
Mare meva, quin excedent de cola-cao que tindràs, sort que tens voluntaris, ja,ja,ja.
ResponEliminaA mi m'agradava molt la llet amb cola-cao però quan em van deixar començar a prendre nescafé (descafeinat) es va acabar, volia ser gran!!!!!
Petonets.
Laura me alegro de que te gustaran, y a tus peques también! Muy rica tu versión con galletas maría, sirve para un desayuno fresquito! Bss guapa
ResponEliminaEste helado triunfa seguro en casa, me ha transportado a mi niñez, en casa los hacíamos con cola cao.. con galletas ya me puedo desmayar de gusto directamente¡ Un fuerte abrazo, Teresa
ResponEliminaQue ricos estos politos.
ResponEliminaBuena idea me has dado.
Esta tarde llega mi hijo depues de unos días sin verle, le sorprenderé con unos polos como los tuyos.
Gracias por compartirlos.
Un saludo.
Laura qué lindas fotos haces mujer! En casa somos de Nesquik, cosas del peque y de Disney Channel...pero hay que probarlos!...pero, cómo pusiste los palillos a los pecesitos?
ResponEliminaBesos!