dijous, 15 de maig del 2014

CROQUETES DE XISTORRA I PATATES



Ja fa més d'un any del curs de Tapes Creatives que ens va fer l’Artur Martínez, xef del Restaurant Capritx de Terrassa. La veritat és que no m’ho vaig pensar dues vegades quan vaig veure la convocatòria del curs pel facebook. Si coneixes la seva cuina saps que un taller dirigit per ell no et deixarà indiferent. I així va ser. Vaig sortir d’allà, amb un dossier ple de receptes però sobretot amb infinitat de possibilitats al cap, trucs, tècniques, consells de cocció. No donava a l’abast apuntant coses i agafant idees.

Una  de les propostes que vaig portar a terme més ràpid va ser aquestes croquetes de xistorra i patates que fa meeeesos que estan fotografiades i menjades i que ja he repetit en més d’una ocasió. A més, com totes les croquetes accepten molt bé el congelat i axí les pots treure per fregir al moment en que les necessitis.

Ell encara les va fer més originals arrebossant-les amb patates xips esmicolades enlloc de pa ratllat però jo vaig preferir el pà perquè no sabia com es comportaria l’arrebossat de xips al congelar.

Son ideals per fer unes tapetes ràpides. Nosaltres les vam acompanyar d’un vinet fàcil i molt bo, el Cientruenos, una garnatxa del Celler La Calandria, Navarra,  molt afruitada que també ens va encantar.


Us deixo amb la recepta:


INGREDIENTS:

- 500 gr. de patata bullida
- 100 gr. de xistorra
- ou batut
- farina de cigró
- pa ratllat o xips de patata esmicolades
- oli d'oliva verge 


PREPARACIÓ:

- Bullir les patates amb pell durant uns 30 minuts o fins que al punxar-les amb un escuradents notem que estiguin toves.
- Deixar refredar.
- Pelar les patates i aixafar-les amb una forquilla fins fer-les puré.
- Trossejar la xistorra en dauets petits i barrejar-la amb la patata aixafada.
- Anar agafant massa i donar-li la forma de croquetes.
- Arrebossar-les primer amb farina de cigró, després amb ou i per últim passar-les pel pa ratllat o els xips de patata.
- Fregir-les a foc viu fins que estiguin rossetes


Espero que us agradin tant com a nosaltres!!

6 comentaris:

  1. Que croquetas más ricas, deben tener un saborcito bien bueno!! Bss.

    ResponElimina
  2. Que fàcil i que gustoses! Bona idea i vi apuntat! Petonets

    ResponElimina
  3. Doncs si que m'han agradat! Tenen una pinta increíble. Petons!

    ResponElimina
  4. Otra a mis pendientes..que seguro que encantan en casa
    Bss

    ResponElimina
  5. Han d'estar boníssimes aquestes croquetes!!! Quina pintassa que fan!!

    Una abraçada guapa!

    ResponElimina
  6. que buena idea de aperitivo me has dado estarán buenísimas.
    Saludos

    ResponElimina