diumenge, 1 de juny del 2014

AMANIDA DE QUINOA I PERNIL CUIT AMB VINAGRETA D'AVELLANES I ATZAVARA



Encara no em puc creure que aquesta amanida no hi sigui al bloc. És sense dubte la amanida més mediàtica de totes les que tinc però a més és molt, molt recomanable perquè és molt sana i està boníssima. També us recomano molt la seva vinagreta ja que té un sabor molt bo i lliga amb un munt de plats.

Des de fa poc més d'un any la quinoa s'ha convertit en un bàsic a la meva cuina i ara l'estiu la fem servir moltíssim per tot tipus d'amanides i com guarniment per alguns plats. És un pseudocereal que té moltes propietats, és rica en proteïnes, ferro i magnesi i el seu sabor és molt agradable i la seva textura molt suau.

L'amanida que us proposo accepta mil versions. La podem fer vegetariana eliminant el pernil, podem variar els fruits secs , fer-la amb altres verdures, afegir remolatxa o tomàquets deshidratats o tot allò que se'ns acudeixi (millor si és de temporada)

Perquè us he dit que és una amanida mediàtica? doncs perquè amb aquesta proposta vaig guanyar un concurs de cuina que organitzaven conjuntament l'espai de TV3 Cuines i La Selva . El premi va ser un fantàstic àpat a Can Jubany i  la grabació d'un programa del Cuines. Aquesta setmana farà un any del dia en que es va emetre el programa i encara ho recordo amb una barreja de por i emoció. Pels que em volgueu veure us deixo aquí:




També teniu l'opció de consultar la recepta aquí.

L'experiència de sortir a la tele va ser molt bona. Darrera dels meus nervis i hi havia un equip professional fantàstic que em va guiar durant tot el rodatge i que van aconseguir un resultat prou decent. Ji,ji.

Us deixo amb la recepta:


 INGREDIENTS (4 persones):

* De l'amanida:
- 180-200gr. quinoa
- 150 gr. de pernil cuit tallat en dauets
- 1 pebrot verd
- 150 gr. de tomàquets cirerols.
- 2 cullerades soperes de blat de moro
- Olives negres empeltre 

* De la vinagreta:
  - 100 gr. d'oli d'oliva
- 5 gr. de vinagre de xerés
- 5 gr. de vinagre de mòdena
- 1 cullerada de mostassa de Dijon
- 15 gr. de xarop d'atzavara
- 10 avellanes torrades de Reus
- Un pèssic de sal 
- Un polsim de pebre blanca molta.



 PREPARACIÓ:

* De la quinoa:
- Esbandir la quinoa fins que l'aigua surti neta.
- Coure la quinoa segons les instruccions del fabricant. En el meu cas posar a escalfar aigua amb sal (el doble en aigua del volum de la quinoa) i quan sigui calenta afegir la quinoa.
- Quan trenca el bull, abaixar el foc i deixar coure
fins que no quedi aigua (uns 20 min. aprox.)
- Posar la quinoa en un bol i deixar refredar.
- Es pot conservar ja cuita perfectament a la nevera fins el moment de fer-la servir.
- Tallar el pernil cuit a dauets. Jo vaig demanar una sola llenca de pernil cuit que pesava uns 150 grams.
- Tallar els tomàquest cirerols per la meitat.
- Tallar el pebrot verd a daus petits
- Barrejar la quinoa amb tots aquests ingredients  i afegir la resta d'ingredients per sobre.

 
 * De la vinagreta:
- Posar en el got de la batedora els vinagres, l'oli d'oliva, la cullerada de mostasssa, el sirop d'atzavara, la sal i el pebre i batre-ho tot bé amb el túrmix.
- Picar les avellanes amb el morter.
- Barrejar les avellanes amb la vinagreta i reservar en un bol .
- Afegir la vinagreta just al moment de servir. 


5 comentaris:

  1. Me encanta la vinagreta que has preparado, me la apunto!! Bss.

    ResponElimina
  2. Ja recordo haver-te vist, i ara que ens has fet memòria de l'amanida fas venir ganes de fer-la.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Bona, Laura, bona! I amb aquesta vinagreta d'avellanes encara més! Ja et vaig veue al cuines.

    ResponElimina
  4. I que bona que es, ufff ja fa un any! Tota una experiència. Records i una abraçada.

    ResponElimina
  5. La quinoa també ens agrada força, a casa. ja recordo el programa que vas presentar l'any passat. Sembla que aquest any la sort també ha volgut que ens tornéssim a trobar, oi? Fins d'aquí uns dies, guapa! Petons

    ResponElimina