Fa ja algunes setmanes que la marca Gallo ens va convidar a mi i als nens (i a altres mamis bloggers) a participar en un taller de cuina que va tenir lloc a Barcelona, a Gràcia, concretament a l'escola de cuina Coquus.
Després de quadrar agendes: adultes i infantils, vaig escollir un ajudant. Aquesta vegada li tocava el torn a l'Arnau, el petit de la família i al que li encanta cuinar.
La veritat és que només tinc paraules d'agraïment per Gallo i la gent de l'organització i és que el taller va ser un èxit i ens va encantar a tots dos.
Dues receptes senzilles, ideals per fer amb nens, molt ben explicades i molt temptadores. D'una banda vam aprendre a fer un tronc de Nadal o el que és el mateix un braç de gitano de trufa amb cobertura de xocolata i també vam elaborar galetes amb la farina integral Gallo i vam aprendre a decorar-les amb glassa.
L'experiència no podia ser més gratificant. Ens van mimar molt, l'Arnau es va sentir molt a gust, orgullós d'haver fet les seves elaboracions i content dels regals que ens van fer. D'una banda van comptar amb l'ajut del kit Roll Cake de Lekué que ens va anar genial per enrotllar el braç de gitano i d'altra banda amb el kit de galetes de Nadal, també de la mateixa marca que col·laborava al event.
Us deixo la recepta del tronc per si us animeu a fer-la a casa. La veritat és que queda molt bo i és ideal per elaborar amb nens i no fa falta que sigui Nadal per fer-la. Li canvieu la decoració i és perfecta per qualsevol aniversari infantil.
INGREDIENTS:
* Per la planxa:
- 4 ous
- 75 gr. de sucre
- 1 culleradeta de sucre avainillat
- 90 gr. de farina
- 40 gr. de mantega
- 1/2 cullerada de llevat en pols
* Pel farcit de trufa:
- 200 gr. de xocolata negra de cobertura
- 200 gr. de nata per muntar
* Per la cobertura:
- 150 gr. de xocolata negra de cobertura
- 150 gr. de nata per muntar
* Per la decoració:
- 1 caixa de gerds
PREPARACIÓ:
* De la planxa:
- Preescalfar el forn a 200º.
- Batre els ous en un bol gran amb barnilles eléctriques.
- Afegir el sucre i el sucre avainillat i continuar batent fins que estiguin blanquejats i cremosos i hagin augmentat el seu volum
- Incorporar la farina i el llevat tamissats i remenar amb l'espátula delicadament per evitar que s'abaixi la barreja.
- Afegir la mantega desfeta i remenar.
- Abocar la barreja a sobre de la safata de silicona que ha d'estar col·locada a sobre de la reixeta del forn perquè tingui estabilitat.
- Posar la reixeta amb el motlle a sobre al forn a 200º i coure durant 12-14 minuts fins que la planxa tingui un color rossadet.
- Retirar del forn i deixar refredar.
* De la trufa:
- Fondre la xocolata de cobertura al microones o al bany maria i deixar atemperar.
- Muntar la nata i barrejar 3 cullerades amb la xocolata.
- Afegir la resta de la nata remenant delicadament fins obteniur una trufa homogènia.
- Estendre la trufa per sobre de la planxa de coca.
- Afegir gerds esmicolats (opcionals)
- Enrotlla'l sobre si mateix (pots triar a lo llarg o a lo ample) amb l'ajut del tapete de silicona.
- Tallar les puntes, col·locar-lo a sobre d'un plat de servir i reservar a la nevera.
* De la cobertura de xocolata:
- Bullir la nata i abocar-la a sobre de la xocolata picada a trossets, remenar molt bé fins que es fongui tota i deixar que perdi temperatura.
- Cobrir el braç amb aquesta preparació ajudant-nos d'una espàtula.
- Si volem simular un tronc podem traçar línies amb l'ajut d'una forquilla.
- Decorar amb gerds i opcional amb menta.
I aquí us deixo unes imatges de la sessió. Per la cara de l'Arnau us podeu fer una bona idea de lo bé que ens ho vàrem passar.
Ai el meu nino, que n'arriba a ser de guapo! Saps que des de Cantoni sóc una mica tieta seva, oi?
ResponEliminaFelicitats al cuiner, fa moooolt bona pinta!
Petonets
Sandra
Ell també et recorda i riu molt amb les fotos que li ensenyo vostres (la del blue margarita per exemple). No té perfil a l'instagram però és qüestió de mesos, potser dies. Ja,ja. Petonets bonica!!!
EliminaQuina cosa més maca poder gaudir d'un taller amb els menuts de la casa :o)
ResponEliminaBen senzill i ben maco ha quedat, a la polyanna li encantaría aquest tipus de curs de cuina!
Petonets i bon cap de setmana,
Palmira
quina gràcia, l'Arnau! Aquest és l'autèntic esperit d'un pastisser!! ha ha ha. Petons!
ResponEliminaMolt bona feina! Amb les mans a la massa, molt bé! Bon cap de setmana!
ResponEliminaApa Laura, que estàs ben distreta amb l'Arnau. Uns rínxols que el fan una cucada. Per cert, felicitats, he vist que avui és el teu aniversari. Que en facis molts més i portant el blog com fins ara!
ResponEliminaBon cap de setmana,
Nani
quina bona pinta!!! i quina gana!
ResponEliminaEl braç de gitano estaria molt bo, però Arnau està per a menjar-se'l que graciós i que bé se'l passaria.
ResponEliminaUn abraç
Nyammm!! M'encanten els braços de gitano! I aquest ha de ser boníssim! M'apunto la recepta. Molts petonets
ResponEliminaque bo!! Jo aquest any el vaig haber de comprar per falta de temps pero m'haigues agradat fer-lo jo a casa. L'aparato del lekue va genial per enrotllar de fet a mi m'encanten tots els seus productes ;)
ResponEliminael nen precios i segur que va disfrutar molt
Òstres, el que m'he perdut! Un munt de golafreries seguides! ;-D El tronc de nadal sempre m'ha semblat un postre de luxe, de confiteria de la bona, i a vosaltres us ha quedat preciós (merit del petit napbuf, sense dubte, jaja)
ResponEliminaBon cap de setmana!
M'ha encantat la recepta!!!! =) =) =)
ResponElimina