dissabte, 19 de novembre del 2011

HAMBURGUESES DE PATATA I CEBA AMB HERBES PROVENÇALS





Feia molt de temps que tenia ganes de fer aquestes hamburgueses, batejades com "tortitas" al llibre de les que vaig extreure. I no ha sigut fins aquest cap de setmana que se m'ha presentat l'oportunitat. Amb les adaptacions necessàries com ja és característic en mi, hem obtingut una nova manera de menjar patata i ceba. I com porten patata, he pensat que era una molt bona proposta per presentar al concurs Chef Pimienta Rosa del mes de novembre que girava entorn a aquest tubercle.

La recepta és molt senzilla i és ben original com a guarnició o bé per acompanyar una amanida com per exemple aquesta de ruca que hem fet avui.

El toc que li donen les herbes provençals és bo. Només s'ha de prendre una precaució mentre s'elabora i és que com els ingredients son crus s'ha de fer a la planxa a foc baixet perquè no es cremi per fora i es cogui bé la patata per dins.

Aquí us deixo la recepta:

INGREDIENTS (Per 4 unitats):

- 800g. de patates
- 150g. de ceba
- 1 cullerada d'herbes provençals
- 1 culleradeta de sal (jo vaig posar sal fumada que li dona un toc molt bo)
- Oli d'oliva

PREPARACIÓ:

- Pelar les patates i ratllarles.
- Pelar la ceba i ratllarla.
- Dipositar la ceba i la patata ratllada a sobre d'un drap de cuina net i apretar bé amb les mans perquè marxi tota l'aigua i deixar ben seca la ceba i la patata.
- Després afegir les herbes provençals i la sal i repartir-la bé per la massa.
- Aixafar la masa i fer la forma de les 4 hamburgueses o "tortitas"
- Deixar-les una estoneta embolicades en paper film a la nevera perquè agafin bé la forma
- Escalfar una planxa o paella amb un rajolí d'oliva.
- Quan l'oli sigui ben calent posar les hamburgueses, marcar-les i després abaixar el foc i deixar que es coguin bé per dintre.
- Emplatar-les.

FONT:

Love Food



Que vagi de gust!!!!

14 comentaris:

  1. Qué originales estas hamburguesas! Tengo que probarlas. Bss

    ResponElimina
  2. APUNTADÍSSIMA!! A casa ens hem aficionat a les hamburgueses "diferents" i aquesta amb el que porta ha de ser sensacional!!
    Petonets guapíssima!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Sin parecerse el otro día hice una cosa así....se parece bastante!!! se ven deliciosas!!Bss

    ResponElimina
  4. Oh! que bones! apart de què son ben originals, és una alternativa ben bona per menjar patates i no sempre menjar-les igual o fregides o bullides. M'agrada molt. Besos.

    ResponElimina
  5. oooooooooooooo, m'agrada moltíssim la teva proposta!!! ets una ratista. Moltíssima sort al concurs, espero que guanyis, perquè la recepta és realment bona!!! petonets

    ResponElimina
  6. Molta sort en el concurs. És ben bo i original, així que tens molts números per guanayra. La darrera foto és espectacular

    ResponElimina
  7. Maquíssimes! una altra idea ben maca per prendre la clàssica truita en porcions però sense ou (em recorden una mica a la "rösti", un plat suïs on també es ratlla i freigeix la patata)
    Les fotos maques com sempre ;-)

    Petons i bon profit

    ResponElimina
  8. Hola sóc la Rosa Maria,
    Ens hem conegut avui al Caprabo amb la Mireia Carbó
    El meu blog és
    elplatdeldia.blogspot.com

    ResponElimina
  9. Enhorabuena por ser la ganadora del concurso de Pimienta rosa. Te he conocido gracias a ellas y por aquí me quedo porque me ha encantado el blog.

    Besos.

    ResponElimina
  10. Enhorabona! Fantàstica proposta!
    Ptnts,
    Nani

    ResponElimina
  11. Enhorabona pel concurs!!! Un plaer "competir" amb tu.
    Ja tens una seguidora mes!!

    http://cocinarymas.blogspot.com/

    ResponElimina
  12. Hola Laura, no et conexia i m'ha agradat el teu blog! He arribat aquí gràcies a Pimienta Rosa. Et convido que també passis per la meva cuina. Desitjo que t'agradi!
    Gemma

    ResponElimina
  13. Hola Laura!!
    Que no habíamos visto que habias ganado el concurso de Pimienta Rosa!! Enhorabuena, un plato ante todo precioso, la foto espectacular, lástima que me siga sin funcionar el traductor, pero tranqui, debe ser nuestro equipo y que seguimos por aquí aunque sea a tientas que nos encanta lo que haces.
    Besines
    Nieves y Elena

    ResponElimina