dijous, 22 de setembre del 2011

CANELONS SURIMI "MAR I MUNTANYA" AMB VINAGRETA DE MEL










Canelons surimi "Mar i Muntanya" o canelons de surimi farcits de pollastre a l'ast, tonyina i fruits secs. Podeu triar el nom que més us agradi d'aquests dos o rebatejar-lo amb un altre.
Al juny vam anar convidats a dinar a casa de la Sandra, el Roc, el Xavi i la petita Arlet i la Sandra ens va sorprendre amb aquest primer plat. Bé, no era ben bé igual que aquest perquè jo he variat la recepta perquè pogués ser mar i muntanya però la idea original era seva.

I perquè la he adaptat a mar i muntanya? encara no ho sabeu? doncs perquè les germanes blocaires, la Judith i Mònica i l'Yves al Memòries d'una Cuinera ens reptaven aquest mes de setembre a fer la versió del Mar i Muntanya que nosaltres volguéssim i jo he volgut participar amb aquesta adaptació.

En realitat es tracta de falsos canelons ja que enlloc de pasta, l'embolcall del caneló és el mateix palet de surimi que s'ha de desenrotllar per poder-lo farcir. Pel que fa al farcit aquest porta pollastre a l'ast (sobres del diumenge, sí, què passa? ja,ja) que perfectament és substituible per pit de pollastre o el que s'us acudeixi ja que és un plat que accepta moltes variacions. És un primer plat atractiu que servit fresquet i amb aquesta vinagreta resultarà irresistible pels vostres convidats o perquè no per vosaltres mateixos.

Va aprofiteu que encara fa calor i que la tardor no arriba per tastar-los.

INGREDIENTS CANELONS: (2 persones)

- 150g. de palets de surimi fresc (son uns 9 palets; jo vaig triar la marca Krissia)
- 25g. fruits secs (nous, pinyons, ametlles i avellanes)
- 75g. pollastre a l'ast o pit de pollastre cuit(planxa, vapor, microones)
- 1 llauna petita tonyina en oli d'oliva(sense escòrrer gaire el suc)
- 30g. d'olives
- Sal (opcional; millor tastar la barreja abans d'afegir-ne)
- Oli d'oliva
- Un rajolí molt petit d'aigua.
- Un rovell d'ou dur esmicolat per decorar

PREPARACIÓ CANELONS:

- Esmicolar el pollastre, la tonyina, els fruits secs i les olives amb la picadora. Jo ho faig per separat ja que no necessiten la mateixa estona o potència els fruits secs que les olives i així evito que es trinxin massa alguns ingredients.
- Afegir a la barreja d'ingredients esmicolats un rajolí d'oli i unes gotetes d'aigua per lligar una mica el farcit i que ens sigui més fàcil emprar-lo.
- Rectificar de sal, pebre i orenga si creieu necessari per fer més gustós el farcit. (jo no li vaig afegir res perquè ja el trobava molt gustós)
- Desenrotllar els palets de surimi delicadament evitant que es trenquin.
- Omplir-los amb la barreja i tornar-los a enrotllar.

INGREDIENTS VINAGRETA DE MEL:


- 100 gr. d'oli d'oliva
- 5 gr. de vinagre xerés
- 5 gr. de vinagre de mòdena
- 1 cullerada de mostassa de Dijon
- 15 gr. de mel

PREPARACIÓ VINAGRETA DE MEL:


- Batre tots els ingredients amb el túrmix o amb les barnilles elèctriques fins que quedi la salseta ben lligada.

I ja ho tenim això. Un cop fets els canelons els amanim amb la vinagreta, els hi posem l'ou filetejat per sobre i afegim una mica de cibulet ben picat per guarnir. I ja només ens queda menjar-nos-els.

13 comentaris:

  1. Mmmmmmmmmmm, m'encanta!!!! i la idea de fer-ne un taronja i un de blanc encara m'agrada més. Quina bona pinta Laura... sempre superant nous reptes i millorant les coses que t'ensenyem, jeje!!!! No tenim res a fer per superar nosaltres les teves, snif!!!!

    ResponElimina
  2. Quins colors més macos te aquest plat!!! es una recepta molt original i el farcit m´agrada molt. Molt petonets Laura!!!

    ResponElimina
  3. Mare meva Laura, el que està clar que per la vista entren molt, és un plat preciós!! I ben original, segur que queden boníssims, quina crack!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Ostres nena! aquest cop t'has superat! no m'esperava pas una recepta així!!! es pot ser més original!!!! m'encanta la idea de fer servir el surimi com a alternatiu a la pasta de canelons!!!! ets un crack. Moltíssimes gràcies per participar. Petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  5. Ui, ui, que violenta estàs! ja,ja,ja
    Quan he llegit el títol no em pensava que el surimi seria l'embolcall, m'ha encantat!
    Bona manera d'aprofitar el pollastre, si senyora.
    Moltes gràcies per participar i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  6. Gràcies a totes pels vostres comentaris. Me n'alegro que us hagi agradat. Per això tenia ganes de fer aquest plat perquè quan me'l van posar a mi al davant el vaig trobar molt original. I de debò que a més a més és boníssim. Bon cap de setmana per totes!!! Mònica m'he posat així perquè pensava que m'esbroncarieu si reconeixia que havia comprat el pollastre fet. Ja,ja

    ResponElimina
  7. Que divertit, m'encanta la idea! No se m'hauria acudit mai i ho trobo super orginal. A més, segur que agrada a tothom, a petits i a grans. I la presentació queda molt bonica, em guardo la recepta a favoritos ;)

    ResponElimina
  8. me parece una idea estupenda la de hacer canelones con el surimi, a mi desde luego me viene fenomenal para la dieta ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.cultura-libre.net

    ResponElimina
  9. Me encanta la decoración, es muy original y muy vistosa. Y la idea de rellenar los surimis es muy buena!

    ResponElimina
  10. Lydia, Paula gracias por vuestros comentarios. Sin duda Paula son más ligeros que si pones pasta normal y el relleno lo puedes hacer lo ligero que tu quieras. Gracias chicas.

    ResponElimina
  11. Qué macos i quina foto tan estèticista!!!! i han d'estar bonssims!!!!

    ResponElimina
  12. Acabo de descobrir-te, i amb trobo amb aquests canelons, que son acolorits, i de ben segur que boníssims, amb el teu per mis hem guardo la recepta. Una idea fantàstica.
    Petons

    ResponElimina
  13. Gracies abril i Fem un mos pels vostres comentaris.

    ResponElimina