dilluns, 16 de maig del 2011

MELMELADA DE PRUNES





Memòries d' una cuinera és un dels darrers certàmens de la blogosfera que he conegut. Vaig estar llegint les edicions dels mesos anteriors i em va agradar la forma i el contingut i com de cuinar és tracta doncs em vaig decidir a afegir-m'hi a la següent convocatòria. Aquest mes ens proposaven fer melmelada o confitura i jo responc al repte amb una senzilla melmelada de prunes. Em va agradar també molt el títol amb el que presentaven el repte Al pot petit, la bona confitura i és que els que em coneixen personalment saben que és una frase a la que haig de recorrer molt sovint ... je,je.

Com ja he comentat en altres ocasions jo no envaso la melmelada al buit perquè no acostumo a fer grans quantitats sino que faig quantitats que duren inclús menys del que desitjaria...i això us ho explico ja que en el cas de que sí es pretengui envasar-la al buit potser si que cal incrementar les quantitats de sucre per garantir la qualitat de la conserva.


INGREDIENTS: ( Surt un pot de 300g)

- 350g. de prunes negres netes i amb pell tallades a trossets (pes en net ja sense els pinyols)
- 110g. de sucre (sempre acostumo a posar de sucre 1/3 del pes que faci la fruita ja neta)
-Suc de mitja llimona

PREPARACIÓ:

La nit d'abans deixem les prunes netes, sense pinyol i tallades a trossets en un bol o cassó i ho cobrim amb el sucre. Ho deixem macerar a la nevera tota la nit o cinc o sis hores mínim
- A l'endemà posar la barreja de prunes i sucre que ja haurà estat macerant unes hores en un cassó a foc fort.
- Anem remenant fins que bulli i un cop bull baixem el foc
- Continuar remenant de tant en tant fins que agafi la textura desitjada que acostuma a ser en uns 35-40 minuts.
- Abans de retirar del foc afegir el suc de la mitja llimona i tornar a remenar.
- Al cap d'uns minuts ja es pot omplir el pot de la melmelada.

(Jo no tanco els pots fins que no està freda però repeteixo que si l'objectiu és obtenir una conserva més duradora s'han de seguir altres recomanacions. A mi envasada d'aquesta manera i conservada en nevera m'acostuma a durar un mes aproximadament (tot i que mai haig de patir per la data de caducitat ja que s'acaba abans)

Que vagi de gust!!!





(Ho reconec, he posat masses fotos però enteneu-me, tracto d'amortitzar la màquina!!!, ja,ja)

8 comentaris:

  1. Laura, moltes gràcies per les teves paraules i per participar!
    Mai he tastat la melmelada de pruna!:(
    I no pateixes per les fotos, són molt maques!
    Petonets!

    ResponElimina
  2. hola guapa! que bé, de prunes encara ningú l'ha proposat!!! t'ha quedat fantàstica!!!! i les fotos molt xules, sobretot la primera!!! moltíssimes gràcies per participar! Petonets

    ResponElimina
  3. Les melmelades casolanes són boníssimes i et permeten rebaixar la proporció de sucre, sobretot si com dius no les envases al buit per conservar durant molt temps.

    ResponElimina
  4. Hola,
    No, no si us plau, posa moltes fotos que a mi m'encanta mirar-les!!! De prunes no n'he fet encara, així que en breu la faré. `Petonets!

    ResponElimina
  5. Noies moltes gràcies pels vostres comentaris.

    - Gemma a mi m'agrada fer les melmeladas però respectant el punt àcid de gust que tenen les fruites. Masses dolces no m'agraden ja que per mi saben totes més o menys igual.

    -Judith, Coses de LLàbiro (Mònica?)em va agradar molt la vostra convocatòria i vaig pensar que a la que pogués tenia que participar i la veritat és que em venia molt de gust fer aquesta melmelada. I gràcies al repte esmorzo cada matí unes torrades boníssimes.

    Eri, moltes gràcies pels piropus a les fotos. La veritat és que això enganxa molt i ara vaig amb la càmera a tot arreu. Je,je espero que t'agradi la melmelada de prunes si la proves a fer.

    ResponElimina
  6. Hola Laura, vengo a visitar tu blog porque me ha llamado mucho la foto que presentas al concurso Photo Blog Junio...y estoy alucinando con todo lo que veo. Las recetas, las fotos, etc. Me has enganchado y me quedo a seguirte.

    Buena suerte en el concurso :)

    ResponElimina
  7. Hi,

    In my blog doesn't exist a direct link that do the translation but I usually use the url google translator. I checked this translation-post and I think it is enough correct. If you wish some details please send me an mail and I'll be happy to answer.

    The blog is made in catalan. See this adress to read the google translation in english.

    http://translate.google.es/translate?js=n&prev=_t&hl=es&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=ca&tl=en&u=http%3A%2F%2Fcourecoulants.blogspot.com%2F2011%2F05%2Fmelmelada-de-prunes.html&act=url

    I'm very happy that you met my blog.

    Thanks for your comment,

    ResponElimina