divendres, 25 de febrer del 2011

MAGDALENES



Ahir em vaig dedicar a fer magdalenes. A tots a casa ens agraden molt i cada vegada soc més de fer les coses enlloc de comprar-les. Penso que així mengem una mica més sa i a més a més em dona molta satisfacció veure que agrada el que faig. I després d'haver-les tastat puc dir que no tenen absolutament res que envejar a les que compro al forn de pa o a les de pastisseria (i mira que les de la pastisseria em tornen boja)
Com feia molt i molt de temps que no en feia magdalenes i aquesta recepta no la havia provat mai, vaig fer assortiment de magdalenes: unes només amb sucre per sobre, d'altres amb pipetes de xocolata i sucre i d'altres sense res. De moment només he tastat les de sucre i les de sucre i xocolata i si les primeres són bones, les últimes són buff, una perdició!!!


Després d'estar buscant receptes pels diferents blogs quan vaig veure la foto del blog Bocados dulces y salados no em vaig resistir a fer la seva recepta. La veritat és que és una recepta per fer-la amb la thermomix però jo que "encara" no la tinc vaig adaptar-la per fer-la de forma tradicional. I si el resultat ja m'ha agradat no m'imagino com m' hagués quedat amb la thermo.
Vaig fer-lo amb la meitat dels ingredients que indica la recepta original ja que volia veure si el resultat m'agradava i ara m'empenedeixo perquè gairebé no queden...

Us poso la recepta tal qual la vaig fer jo. En surten unes 14 magdalenes.

INGREDIENTS:

- 125gr. sucre
- 2 clares d'ou
- 2 rovells d'ou
- 125 gr. oli d'oliva suau (acidessa 0,4)
- 60 gr. llet
- 175 gr. farina reposteria
- 8 gr. llevat Royal


PREPARACIÓ:

Batre tots els ingredients menys les clares d'ou amb la batidora. El llevat el procurem haver barrejat prèviament amb la farina i és l'últim ingredient que incorporo a la barreja.
Un cop batuda la massa que queda molt ferma ens ajudem d'una espàtula per remenar-la una mica més i anem afegint poc a poc les clares que prèviament hem muntat. Anem integrant amb una espàtula les clares a la massa i de forma suau per no abaixar-les.
Repartir la massa als motlles fins 3/4 parts aproximadament i deixar reposar uns 15 minuts.
Preescalfar el forn a 180º
Just abans d'introduir les magdalenes al forn afegir el sucre o les pipetes de xocolata per sobre.
Introduir al forn les magdalenes fins que estiguin rossetes. (en el cas del meu forn van ser uns 25 minuts però això pot variar molt depenent del forn)
Ah i un consell, quan poseu els motlles a la safata del forn separeu-los força entre ells perquè jo no ho vaig fer i al crèixer moltes magdalenes se'm van enganxar.



Animeu-vos a fer-les perquè són molt suaus i es mengen soles. El meu petit es va cruspir una en un tres i no res i només té 6 dentetes. Je,je.

Que vagi de gust!!!

7 comentaris:

  1. Les magdalenes casolanes sempre són més bones que les comprades, oi?
    I les que porten perles de xocolata han de ser de vici total, ideals per esmorzar o berenar amb el cafè amb llet.

    ResponElimina
  2. Tenen molt bona pinta Laura! Saps que et dic? com que sóc molt matinera i ja estic llevada vaig a endollar la thermomix i vaig a fer-ne unes quantes, així tindrem provisió per la setmana.

    ResponElimina
  3. La veritat és que eren boníssimes Gemma. Van volar totes!!! I la propera vegada que les faci li posaré a totes perles de xocolata perquè van ser les que més van triomfar.
    Sandra ja vaig veure les teves i també feien molt bona pinta. Jo estic desitjant tornar a fer-ne.

    ResponElimina
  4. Hola!!! he trobat el teu bloc a través d'un altre i em quedo seguint-te doncs m'agrada molt!!

    Jo fa molt d etemps que no faig magdalenes i amb aquestes que has portat, la veritat es que em venen unes ganes enormes de fer-ne'n!! Pero quinta pinta ^^

    Tal i com t'he dit em quedo seguint-te i vaig a donar una volta a veure quines receptes vaig trobant per aquí! Si tu tb et vols passar per la meva cuina i si t'agrada seguir-me, estaré encantada!

    Un petó i fins el teu pròxim post!!!

    ResponElimina
  5. Moltes Gràcies Anniki. He vist el teu missatge i m'he anat ràpidament a visitar-te i ohh quin nivell, quina quantitat de receptes i què xules. Jo també m'he fet seguidora del teu. Així s'aprén moltíssim.
    Gràcies :)

    ResponElimina
  6. Hola Laura! Gràcies pel teu comentari al meu blog! No coneixia el teu.
    Et responc els dubtes:
    1- És molt relatiu... Depèn de la temperatura ambient, humitat, etc. Però et diria un parell d'hores.
    2- Jo pel metàl·lic simplement el vaig untar amb mantega (sense folrar-lo amb paper de forn). Però si el vols fer amb un de silicona, endavant!
    Espero que us agradi!

    ResponElimina
  7. Mercé, moltes gràcies per respondre els meus dubtes sobre el brioix i gràcies per entrar al meu blog. Jo sí que et segueixo desde fa molt tmps i és que les teves fotos i les teves receptes són absolutament irresistibles. Com he fet vàries de les teves receptes t' he citat en vàries ocasions. Una d' elles és aquesta.http://courecoulants.blogspot.com/2010/11/coca-de-carbassa-i-pastanaga.html

    ResponElimina