divendres, 21 de juny del 2013

CUALLADA DE CARBASSÓ I PEBRE NEGRA




Més senzill imposible, és el títol que li donaria a aquest primer plat o aperitiu perquè en 10 minuts el tens fet. Això sí, l'has de fer antelació perquè es prén fred de la nevera.

Aquest fet, el fa ideal per aquells àpats que tens on has de servir vàries coses ja que aquest aperitiu el tens dins la nevera ja emplatat i tot i només l'has de treure, posar-li el pebre negre, el picatoste i portar-lo a taula. També lliga molt bé amb una gamba per sobre per exemple.

Té una textura finíssima i es nota que menges carbassó. Jo els vaig servir en envasos de vidre d'iogurt  i a més de bons queda molt bufona la seva presentació.

INGREDIENTS: (Surten uns 6 gotets) 

- 400 ml. llet sencera
- 100 ml. nata líquida
- 1 carbassó petit (d'aproximadament uns 150 grams) 
- 1 sobre cuallada Royal 
- 1 pèssic de sal

 PREPARACIÓ:

 - Netejar molt bé el carbassó ja que no el pelarem i posar-lo a coure al vapor (jo el vaig fer al microones a l'estotx Lekué i en dos minuts ja el tenia fet. 
- Triturar el carbassó cuit amb la nata líquida. 
- Posar a coure la meitat de la llet a foc lent. 
- Disoldre en la meitat de la llet que no tenim al foc el sobre de cuallada fins que no quedin grumolls. 
- Quan estigui a punt de bullir la llet que tenim al foc, afegir-li les altres dues barreges: la de la nata líquida + carbassó i la de la llet + cuallada i posar una miqueta de sal.
- Remenar molt bé uns segons fora del foc fins que s'integri tot i tornar a portar al foc i esperar fins que torni a bullir sense deixar de remenar.
- Un cop torni a bullir retirar del foc i servir immediatament als gots. 
- Reservar fins que estigui a temperatura ambient i després conservar a la nevera fins el moment de servir. 
- Abans de servir a taula, afegir pebre negre molta i un picatoste a cada got. 

Espero que us hagi agradat. Als nostres convidats els van agradar molt i penso repetir el plat pel proper dinar o sopar doncs com us he comentat és molt fàcil de fer. També podeu probar a versionar-lo amb altres verduretes o ingredients  enlloc de carbassó.


20 comentaris:

  1. apa, que original I no hi poses sal ni sucre?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina. Doncs sí que hi vaig posar una mica de sal, molt poquet només un pòlsim i ja he rectificat la recepta perquè hi quedi constància. Moltes gràcies per haver-te fixat. Un petonet!! :-)

      Elimina
    2. De res, guapa! Ara ja queda aclarit! Tenia el dubte perquè com que el carbassó també es fa servir en dolç en alguns pastissos... petons

      Elimina
  2. BEn fresquet em sembla un aperitiu perfecte per l'estiu, ja m'he copiat la recepta per ben aviat!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Una proposta que ha de ser ben bona i molt saludable, Laura. Afegit a la llista!!! Petons.

    ResponElimina
  4. Quina proposta tan original Laura! Amb el que ens agrada el carbassó, em sembla que aquesta cuallada caurà en breu!

    Petons, i bona revetlla!

    ResponElimina
  5. Hola! Fa poc que m'he afegit al teu bloc i ja veig que m'agradarà molt, aquesta recepta és de les que m'agraden.
    Bona revetlla.
    Lucia

    ResponElimina
  6. Estic suscrita al teu blog des de fa temps, i aquesta recepta és molt atractiva..ja la provaré, perquè m'encanten els carbassons, i a més el meu germà, que és pagès ecològic, ens en porta durant tota la temporada..

    ResponElimina
  7. Ui, ui, ui... recepta fresqueta? que es pot tenir feta amb antelació? i amb aquesta pinta? Caurà, oi tant que caurà! Ha d'estar boníssima!
    Nena, passa't pel bloc que estem de sorteig!
    Petonets carinyo i bona revetlla!
    Sandra

    ResponElimina
  8. Quina recepta més bona! quan comencem a tenir els primers carbassons de la temporada, encara tenim ganes de menjar-ne, i aquesta sembla una bona proposta!! segur que posant-hi una mica de sucre també déuen estar bé, i a més originals, com a postres!!

    ResponElimina
  9. Que interessant! pensava q per fer quallada calia un aliment gras, pero ho solventes amb la nata. Se m'obre un nou món d'aperitius jijiji
    petonets

    ResponElimina
  10. Perfecte per ara que comença la caloreta, el trobo molt original i bo.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Pues si que es sencillo y estas recetas vienen muy bien por tener que prepararlas con antelación. Tengo que probarlo.
    Saludos

    ResponElimina
  12. Ostres, què original! mira, ho provarem perquè quan ve la temporada ens ajuntem amb un munt de carabassons de l'hort i se'ns acaben les idees!

    ResponElimina
  13. Sí que és maco com a aperitiu, i més a l'estiu, quan la verdura calenta no ve tant de gust.
    Bon profit ;-)

    ResponElimina
  14. Estos vasitos tienen que dejar con la boca abierta a más de uno...y a mas de dos!! Buenísimos!!
    Ana de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  15. Hola Laura,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 38.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.500 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres. Vols formar part d’aquesta gran familia? Ens agradaría molt comptar amb tu.

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  16. Molt original, i un molt bon entrant d'estiu. M'apunto la idea, ja que, a més, és molt extrapolable! petons

    ResponElimina
  17. Hola Laura, sóc la Glòria i ja he provat aquesta recepta. Té molt d'èxit.
    Jo n'he fet unes variants: amb pebrot escalivat, amb albergínia escalivada i amb olivada. També queden molt bé i així ho faig d'entrants per anar picant amb el gotets petits.

    ResponElimina