dilluns, 10 de juny del 2013

COCA D'ALBERGÍNIA, TOMÀQUETS DESHIDRATATS I RUCA AMB FORMATGE DE CABRA I VINAGRETA D'ATZAVARA



I una estona abans:


Crec que és la primera vegada que poso un nom tant llarg a un plat. I crec que és la primera vegada en uns quants anys que estic més d'un mes sense actualitzar el bloc...

Ai, el temps...vull fer tantes coses que crec que no me'n surto però vaja aquí estic. Tinc moltes novetats gastronòmiques: un disc dur ple d'imatges, una llibreta plena de receptes, un cap ple de propostes, i algunes novetats de concursos que estava  i estic desitjant compartir.

No m'enrotllo i començo mostrant-vos cóm amb els mateixos ingredients de la coca de forner podem elaborar aquesta versió salada que queda espectacularment bé. I això està genial perquè fas la massa i després del primer repós la divideixes en dos: una de les parts serà la coca dolça de l'esmorzar i l'altra, la salada del sopar i en un moment ja tenims dos àpats resolts.

Com després de tant de temps sense aparèixer no vull fer el vago us explico detalladament els ingredients i la preparació.

INGREDIENTS:

* De la coca (surten 2 com la de la foto):

- 500g. de farina de força
- 10g. de llevat fresc
- 10g. de sal
- 280g. d'aigua
- 25 g. d'oli d'oliva

* De l'acabat:

- Oli d'oliva per pinzellar
- 1 albergínia cuita al vapor o al microones
- Unes fulles de ruca
- Medallons de formatge de cabra
- Tomàquet deshidratat en oli
- Tomàquets cirerols

* De la vinagreta:

- 15 grams de xarop d'atzavara
- 5 grams de vinagre de mòdena
- 5 grams de vinagre de xerés
- 100 grams d'oli d'oliva
- 1 cullerada de mostassa de Dijon


PREPARACIÓ:

* De la vinagreta:

- Posar en el got de la batedora els vinagres, l'oli d'oliva, la cullerada de mostasssa i el sirop d'atzavara i batre-ho tot bé amb el túrmix.
- Picar les avellanes amb el morter.
- Barrejar les avellanes amb la vinagreta i reservar.
* De la coca:

- Amassar o bé a una amassadora o bé a mà tots els ingredients de la coca. Posem tots els els ingredients menys l'aigua que l'anirem afegint gradualment a mida que la massa ens la vagi demanant fins a posar-la tota.
- Amassem uns 10-12 minuts a màquina o 20-25 a mà fins que veiem que la massa està suau i elàstica i es fa un tel quan la estirem.
- És el moment de posar la massa a un bol empolsimat amb farina i tapar-la amb un paper film i la deixem llevar uns 45 minuts o 1 hora.
- Després dividim la massa en 2  parts i fem uns barrots amb ella. Per fer els barrots primer estirem cada porció, la imaginem en 3 parts i dobleguem cada una de les parts fins al centre, després la pleguem sobre ella mateixa i per últim tanquem les puntes pressionant amb els dits i ja tindrem fetes les formes de barrot. Repetim el procediment per les altres peces.
- Després deixem llevar els barrots fins que doblin el seu volum. Unes dues hores. Jo un dels barrots el vaig deixar a la nevera tota la nit i després el vaig treure una estoneta abans de fornejar (uns 30 minuts o 1 hora abans)
- Un cop llevats els barrots, els agafem i amb les mans li donem la forma de coques.
- Reservem unes quantes fulles de ruca i la resta les posem uns segons al microones perquè s'estovin com si estiguéssin fetes al vapor
- Pinzellem les coques amb oli i posem tots els ingredients per sobre (menys la vinagreta i les fulles de ruca reservades) de la manera que més ens agradi
- Posem les coques al forn preescalfat a 250º de dalt i de baix uns 12 minuts.
- Acabades de sortir del forn les decorem amb les fulles de ruca que haviem reservat i les ruixem amb la vinagreta d'avellanes i atzavara.

De debó que la heu de tastar perquè és molt bona i admet les variacions que volgueu. I sinò, perquè no la proveu a fer amb els vostres ingredients preferits??



14 comentaris:

  1. m'encanten aqeustes coques am formatge i verdura! t'ha quedat irresistible! petons

    ResponElimina
  2. Té una pinta espectacular. Jo sóc molt fan de les coques, pizzes i tot similar... i els ingredients que hi has posat, combinen a la perfecció! Espero que el tema del temps millori, ja en som unes quantes que anem sense temps! petons

    ResponElimina
  3. Ens agrada tornar-te a veure per aquí!! I amb aquesta coca tan bona, complexa en sabors i amb un toc de cinagreta que encara desconec, l'atzavara. Petons, Laura!

    ResponElimina
  4. Aquesta coca fa una pinta!! Sembla super esponjosa, i la combinació d'ingredients m'encanta!

    Per molt que triguis, sempre és un plaer tornar a aquesta cuina a visitar-te i veure les teves propostes. Em sembla que tots t'entenem quan ens parles del poc temps que tens... sempre ens falten hores!!
    Molts ànims amb això!

    Petons!

    ResponElimina
  5. Me gustan todos y cada uno de los ingredientes que has puesto, me parece que la combinación perfecta, es de las mías. Besos.

    ResponElimina
  6. Laura, quina alegria veure que havies actualitzat!!! Tens tota la rao... el temps passa massa depresa...
    Aquesta coca te una pinta espectacular!!! Ja tinc ganes de veure totes les propostes que tens en aquesta llibreta de receptes ;-)
    Un petonas

    ResponElimina
  7. Nena per favor quina pintassa!!!!! tremenda...vull un troç ja!! :) petonets

    ResponElimina
  8. Jo també soc de coques amb verdures i formatgets, molt!!! quina fila que fa:)) Petons

    ResponElimina
  9. Bona aquesta coca, amb aquests ingredients no m'hi puc resistir, i que original la vinagreta!

    ResponElimina
  10. Una coca cent per cent dieta meditarrànea, genial!!! I aquesta vinagreta s'haurà de tastar...

    ResponElimina
  11. Has tardado pero viendo esta coca se olvida la tardanza.
    Tiene una pinta fabulosa estas cocas siempre apetecen y con esa vinagreta mas aun.
    Saludos

    ResponElimina
  12. Noia, no saps com t'entenc! Jo estic igual amb el temps.... La coca ha de ser ben bona. M'encanten aquests plats, trobo que fan estiu. Un peto.

    ResponElimina
  13. Com m'agraden aquest tipus de coques!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  14. UUhhmmmm... què bo !!
    Passa't pel meu bloc que hi trobaràs una sorpresa!
    Cuinar per als meus
    http://cuinarperalsmeus.wordpress.com/

    Una abraçada,
    Laura

    ResponElimina