dijous, 24 de gener del 2013

BRIOCHE CRÉMANTAISE






No he trigat gaire temps en concloure que les xarxes socials com el facebook s'han apoderat d'una part del meu temps, i és que és una realitat. Del meu i estic segura que del de molta gent perquè sinò jo no m'entretindria a mirar i consultar tantes coses . Receptes, recomanacions, restaurants, articles, consells, trucs, estris de cuina, buff, se m'obre un ventall amplíssim, un aparador continu a tot el relacionat amb la meva passió, la cuina.

És per això que quan vaig detectar l'existència d'un grup al facebook que es deia #ComandoPanarra, em vaig moure fins que vaig aconseguir entrar i saber com funcionava (Moltes Gràcies Sílvia de Cuinetes)

Liderant el grup trobem a en Daniel Jordà, un chef i mestre forner propietari de La Trinidad Panes Creativos i ara autor del llibre Panes Creativos que a més a més té temps de passar-se pel face i deixar-nos reptes molt interessants. El passat divendres compartia amb tots els membres del grup aquesta recepta de brioche crémantaise originaria de Mof Joseph Dorfler.

Em va faltar temps per posar en marxa la kitchenaid i començar la recepta. El resultat ...un brioche exquisit!!!! A continuació us poso la recepta original que ens va passar ell i entre parèntesi i en vermell posaré les quantitats que vaig fer servir jo. Només vaig fer un terç de la recepta ja que em semblava molta quantitat. I tot i així em van sortir dos generosos brioixos de mig quilo de pes cada un. (com el de la foto vaja...)

Doncs aquí la teniu. Gràcies a en Daniel Jordà per la seva generositat al compartir-la i al #ComandoPanarra per acceptar-me al grup i per engrescar-se tant a les seves creacions.

INGREDIENTS PEL POOLISH: 

- 250 gr. de cava (84 gr.) 
- 325 gr. de farina de força (110 gr.) 
- 30 gr. de llevat (10 gr.) 

Barrejar, sense deixar grumolls. Deixar reposar durant 2 hores o fins que veieu que ha doblat el seu volum 

INGREDIENTS PEL BRIOIX: 

- El total de poolish 
- farina de força 1100 gr (367 gr.) 
- llevat fresc 30 gr (10 gr.) 
- sal 30 gr (8 gr.) 
- sucre 170gr (100 gr.) 
- ou 350 gr (105 gr.) 
- llet 350 gr (125 gr.) 
- mantega 550 gr (183 gr.) 
- panses banyades al rom 400 gr (enlloc de panses vaig posar 100 gr. pipetes de xocolata
- rom 75 gr (val qualsevol altre licor, són per hidratar les panses i llençar a la massa si convé) (no en vaig posar)

PREPARACIÓ:

- Una vegada pastat (, podeu ajudar-vos dels pastats curts i deixar reposar durant 10 minuts entre pastat i pastat) deixar reposar una hora a temperatura ambient i després guardar a la nevera ... durant almenys 12 hores. 

- Passades les 12 hores, treure de la nevera, deixar que agafi temperatura (almenys 1 hora) formar en boles d'almenys 200 gr i deixar llevar fins que dobli el seu volum. (jo vaig separa la massa en dos i vaig formar dos brioixos mig quilo aproximat de pes cada un)

- Pintar amb ou i opcional decorar amb mazapà suau o pasta d'ametlla. (jo vaig decorar amb sucre humitejat i ametlles laminades)

- Coure en forn a 180 º (dalt i baix)  fins que tingui un aspecte daurat: 

- Per boles de 200 gr, almenys 12-14 minuts. (els meus que eren més grossos van coure al voltant de 20 minuts) 


 
 
Observacions d'en Daniel:

També ens diu que es podria pastar en sistema directe, és a dir després del pastat deixar doblar el seu volum (• 3 hores com a mínim), formar, deixar doblar el seu volum de nou i al forn: Tant si feu una manera o altra anar amb compte amb la temperatura de la cuina, hauria d'estar a una temperatura agradable!


14 comentaris:

  1. Menuda pinta tiene este brioche, me lo dejo ya en pendientes.
    besos

    ResponElimina
  2. Una pinta deliciosa, no coneixia el grup, encara que sí havia sentit a parlar del Daniel Jordà. M'apunto la recepta i les recomanacions! petons!

    ResponElimina
  3. M'encanten els brioxos i aquest té una pinta estupenda.
    A veure si t'hauràs de desenganxar de les xarxes, ja,ja,ja
    Petons.

    ResponElimina
  4. Aquest brioix surt de la pantalla jeje. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  5. Crec que provaré de fer-ho aquest cap de setmana!! jiji!!

    ResponElimina
  6. Uau, laura, aquest sí que és un brioix amb història, la teva història! Veig que te n'has sortit estupendament bé i que a més d'afegir-te al club panarra del Daniel també ja funciones amb la kitchenaid. Me n'han parlar molt bé! Petonets, guapa!

    ResponElimina
  7. Nena!! sembla deliciós i esponjós!! s'haurà de provar!!petons

    ResponElimina
  8. A veure Laureta carinyo... com és que no me'n vas portar l'altre dia? jajaja Jo també em vaig fer del grup però de moment no m'hi he involucrat massa, quan tingui temps farem reptes panaires juntes? :P
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  9. Hola reineta!!! quina passada de brioix, no m'he animat mai a fer-ne -les masses i jo no som massa amigues!- així que la propera vegada m'avises, oi??? petonets

    ResponElimina
  10. Quina pinta més bona! Aquestes masses m'encanten i enhorabona per aquesta aventura!
    La poolish amb cava mai l'havia vist!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  11. jo també em vaig fer del grup xo com la Sandra d moment estic "d'oient"...jajaja!!!
    T'ha quedat espectacular!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  12. Uauuu quien pillara un trozo de ese brioche, menuda pinta tiene.
    Besos

    ResponElimina
  13. Un Brioix espectacular! Quina meravella! Segur que està molt bó! Les fotografies també em semblen maquíssimes! Són molt elegants i maques. :-)
    Salutacions d'una nova fan del vostre blog!

    ResponElimina