divendres, 30 de novembre del 2012

LLENTIES RÀPIDES AMB VERDURES I ARRÓS




Com ja he comentat moltes altres vegades, el bloc m'omple de satisfacció en molts aspectes diferents de la meva vida però hi ha algunes ocasions en que em sento especialment orgullosa de tenir-lo. Sobretot quan a través d'ell pots col·laborar en alguna bona causa com la que té lloc avui.

Aquest any és el segon que em sumo a la convocatòria de Blogs contra la fam. És una iniciativa que va engegar un grup de blogaires per contribuir en la tasca del Banc dels Aliments i la seva campanya solidària “Gran Recapte d’Aliments”.


El granet de sorra el posem publicant avui 30 de novembre una recepta fàcil i econòmica elaborada amb alguns dels ingredients bàsics que es recolliran en aquesta campanya solidària. És una manera de difondre i incentivar la campanya promoguda per la Fundació Banc dels Aliments, que tindrà lloc entre el 30 i l'1 de desembre de donacions d'aliments en mercats i supermercats. Si voleu més informació podeu consultar el punt de recollida més proper aquí.

Si voleu fer una ullada a totes les receptes que han penjat els meus col·legues bloggers cliqueu aquí.

I ara sí us deixo amb la meva recepta. Es tracta d'unes senzilles llenties ràpides d'arrós i verdures. Espero que us agradin.

INGREDIENTS: (4 persones)

- 500g. de llenties cuites i escorregudes
- 1 fulla llorer
- sal i pebre
- 1 pastanaga (tallada a dauets)
- 3 tomàquets madurs
- 1 carbassó (tallat a daus)
- 1 ceba petita
- 1 grapadet d'arrós (30 grams)
- aigua

PREPARACIÓ:

- Pelem els tomàquets i la ceba i ho batem tot amb la túrmix.
- Posem un rajolí generós d'oli d'oliva a una cassola al foc i quan estigui calent tirem dins el tomàquet i la ceba triturats, la pastanaga tallada a dauets i la fulla de llorer.
- Afegim sal i pebre al gust, remenem una mica perquè es sofregeixi bé i abaixem el foc
- Quan veiem que l'aigua del tomàquet ja s'ha consumit (5-10 minuts) afegim l'arrós i remenem perquè s'integri bé amb el sofregit
- A continuació afegim un parell o tres de tassess d'aigua calenta (la podem escalfar al microones), pugem el foc al màxim i remenem bé.
- Quan bulli abaixem el foc i passats 5 minuts posem el carbassó tallat a daus.
- Passats 5 minuts més posem les llenties netes i escorregudes i tornem a pujar el gas.
- Quan tot plegat bulli abaixem el gas i deixem coure-ho tot junt uns 8-10 minuts més.

I ja tenim un plat de llenties molt molt bó i econòmic. Les verdures es poden substituir per les verdures de temporada que hi hagi en aquell moment i abaratir així el cost. A mi m'encanta el toc que li dona l'arròs a les llenties però també podrieu prescindir-ne.

Espero que us hagi agradat la meva petita aportació. A aquest post també li sumarem l'excursió al super amb els nens per dissabte per poder fer allàr la donació d'algun dels aliments que demanen. Recordeu que els aliments més demanats son: pasta, arrós, farina, oli, conserves , etc... però per més detalls no deixeu de consultar la pàgina de la Fundació Banc dels Aliments



10 comentaris:

  1. Reina meva, t'asseguro que a casa aquest plat ens fa molt feliç! De fet acostumem a menjar les llenties amb arròs i verduretes, que ja sé que ja t'has menjat la carn d'algú! jejejeje Molt bona aportació!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Tots hi col·laborarem amb il·lusió, Laura. I has triat un plat molt nutritiu! La barreja d'arròs i llenties, i els vegetarians ho saben molt bé, ens ajuda a aprofitar els beneficis d'aquests aliments. Tots pel Gran Recapte!! petonets

    ResponElimina
  3. Fantàstica aquesta proposta per una gran causa, a més rica de proteina vegetal combinant llegum i arròs que son molt més asequibles que la carn o el peix.
    Deliciosa i sense gastar massa, perfecta!
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  4. mmm Quines bones receptes estem recopilant!!!! M'encanta la teva proposta!

    ResponElimina
  5. Jo no som massa de llenties, però aquestes tenen una "pintaza"
    Petons,
    Raquel

    ResponElimina
  6. Un delicioso y sencillo plato de cuchara, que estos días apetece por el frío que hace y además por una buena causa.
    Me quedo a seguirte que tienes recetas muy buenas, y ya te conozco por el face.
    Te invito a que pases por nuestro blog, si puedes.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Mi madre me hacía lentejas con arroz cuando era pequeña...vaya recuerdos y qué poco me gustaban!!! ahora...me encantan!!! jajaja

    ResponElimina
  8. Aquest és un plat molt i molt nutritiu. I el més important, boníssim!!!! Petons, Laura.

    ResponElimina
  9. HE FET LES LLENTIES AMB ARROS.
    RAPIDES I BONÍSSIMES.
    PER A MI AQUETS SON ELS MENJARS QUE PUC FER
    NO SOC "CUINETES" I NO M'AGRADA ESTAR DAVANT DELS FOGONS. PER TANT AQUESTS SON ELS PLATS QUE M'INTERESSAN PER QUE A CASA NO EM DIGUIN QUE SEMPRE FAIG EL MATEIX
    PETONETS

    ResponElimina