diumenge, 22 de juliol del 2012

RISOTTO CREMÓS DE GAMBETES FRESQUES AMB AROMA DE LLIMA



Els que seguiu aquest bloc ja sabeu que el risotto és un dels plats que més m'agraden i no només a l'hora de menjar-me'l sinò perquè també m'encanta cuinar-lo. La sort és que la resta de la família coincideix amb mi i acostuma a ser doncs el plat ideal per cuinar el cap de setmana quan dinem els quatre junts.

La preparació base sempre és la mateixa i només canvia el moment en que hem d'afegir els ingredients depén de com siguin aquests. No cal dir que es poden substituir les gambetes fresques per congelades. De fet la setmana anterior l'havia fet així. No és el mateix però també queda molt bo i et resol un dinar no planificat a més d'abaratir-te costos.

El que m'ha agradat molt és l'aroma de llima i és que trobo que l'arrós de peix ja sigui risotto o paella combina molt bé amb els cítrics. A mi és una combinació que m'agrada molt. Per aromatitzar l'arrós hem fet servir aquest estri que ha llençat al mercat l'empresa Lekué i que ens ha enviat perquè el provéssim. Es diu Citrus Spray i és una mena de pulveritzador que es cargola directament al cítric. Realment és més net que fer talls a la fruita i esprémer-la directament sobre el plat. I el que també puc dir és que als nens els va atreure moltíssim i es barallaven per fer-lo servir. Je,je





Per arrodonir el dinar vam acompanyar el risotto d'un vi d'agulla que m'encanta. El Mas Ferrant Curial Moscato d'Asti (gràcies per la recomanació Rafa)

Si us animeu a fer risotto ja sabeu que a més a més d'aquesta proposta d'avui teniu també disponible al bloc el risotto de remolatxa, el risotto d'espàrrecs i bacon i el risotto d'espinacs.

 INGREDIENTS:  (3 racions: nosaltres dinem els 4: 2 adults i 2 nens)

- 300 gr. de gambetes fresques  (si teniu més pressupost podeu incrementar la quantitat de gambes. Je,je)
- 1 ceba mitjana-gran
- 1 got petit de vi blanc
- 250 gr. d'arrós arbori
- 15 gr. de mantega
- Oli d'oliva
- Sal
- 50-70 ml. de nata líquida
- Formatge parmesà
- Julivert o cibulet picat per decorar i aromatitzar
- 1 llima (és opcional)
- Caldo de peix (750 ml aproximadament)

PREPARACIÓ:

- Primer de tot saltejar les gambes a una paella amb dues cullerades d'oli d'oliva durant un parell de minuts.
- Reservar aquesta paella amb l'oli.
- Pelar les gambes i reservar les pells i els sucs per fer el brou ( o bé pel risotto d'avui o bé pel d'un altre dia si ja tenim brou disponible)
- Tallar la ceba a dauets petits
- Incorporar a la mateixa paella on tenim l'oli de passar les gambes els 15gr de mantega i posar a sofregir la ceba a foc baix durant uns 25 minuts. Afegir una mica més d'oli si fa falta.
- Posar a escalfar el brou de peix que ja teníem prèviament preparat (o comprat) o bé en cas de no tenir-ne posar a una olla les pells i sucs de les gambes amb una mica d'aigua i aquest serà el nostre brou improvisat i amb sabo.
- Quan la ceba estigui rossadeta afegir l'arros i remenar amb la ceba durant uns 5 minuts perquè s'impregni de sabor
- Després afegir el got de vi blanc i tornar a remenar.
- Quan s'hagi absorvit el vi començar a afegir el brou de forma gradual. Fins que no se n'hagi absorvit no tornar a afegir el nou.
-Quan l'arrós porti uns 10-12 minuts de cocció afegir les gambes pelades (en el cas de ser congelades fer-ho als 8-10 minuts de cocció)
-Remenar, rectificar de sal i quan porti l'arrós uns 15 minuts de cocció afegir la nata líquida i tornar a remenar.
- Passats dos minuts ja podem tancar el foc i deixem repossar.
- Abans de servir, tornar a remenar.

MUNTATGE DEL PLAT:

- Amb un cèrcol d'emplatar posar l'arrós pressionant amb una cullera.
- Retirar el cèrcol, empolsimar l'arrós amb el parmesà ratllat i decorar amb una mica de julivert o cibulet picat i un tall de llima o de llimona.

Espero que us agradi!!!

17 comentaris:

  1. mmmmm! un dels meus plats preferits el rissoto! de gambes, d'espinacs... m'encanta! i també m'ha agrada't molt el teu bloc, ja tens una altra seguidora, petons des de

    http://pelplaerdecuinar.blogspot.com.es

    Gemma.

    ResponElimina
  2. Els rissotos m'agraden tots i el vi que heu escollit!! Buff! Tot plegat brutal!!!

    ResponElimina
  3. Compartim passió pel risotto! L'últim invent meu és de gambes a l'ajillo, i va quedar boníssim... i segur que el teu també, que la pinta ho diu tot! ;)
    Petonets crack!
    Sandra

    ResponElimina
  4. Quina pasada de risotto!! A casa encara em costa una mica que els hi agradi, pero els faig de tant en tant. El guardo per fer-lo aviat. Petons

    ResponElimina
  5. Una presentació que entra pels ulls i el toc de les gambetes i la llima han dee ser espectaculars! ;)

    ResponElimina
  6. Ens encanta el rissoto! i amb aquest toc de llima, ha de ser molt refrescant! les fotos t'han quedat molt bé!
    ptns!

    ResponElimina
  7. Segur que amb gambes i aquest super toc de llima aquest rissotto era impressionant!!!

    petonets

    ResponElimina
  8. En casa també ens agrada molt el risotto i a la nena és la manera millor de fer-i menjar arròs.
    La llima amb les gambes m'encanta i sis són fresquetes, això ja és un àpat fantàstic! Una idea perfecta pels caps de setmana,
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  9. Laura, aquest risotto té una pinta estupenda! I el toc de llima el fa exòtic i tot! Hauràs d'anar-ho a explicar als italians! ha ha. Petons

    ResponElimina
  10. A mi m'encanten els risottos, però el "company de pis" no n'és gaire fan, així és que no cau gairebé mai.
    Interresant l'aroma de cítrics, m'ho apunto ;-)

    Petons

    ResponElimina
  11. llima? ostres no m'agrada massa, jajajajajaja. Nena,. ha d'estar genial amb rissotto! crec que és l'únic lloc on no n'he posat! molts petonets guapa

    ResponElimina
  12. Me encanta tu risotto. Tiene que estar buenísimo.

    ResponElimina
  13. El fas sovint? Doncs jo el vull tastar perquè ha d'estar de mort! ja,ja,ja
    Petonets.

    ResponElimina
  14. Un risotto extraordinario, me gustan mucho y los ingredientes de éste hacen una combinación estupenda. El toque de lima le debe dar un sabor delicioso.

    Un beso,

    ResponElimina
  15. Aquest vi m'encanta!!!!!! i més acompanyat d'un risotto com aquest, o era al revés? ;)
    petonets

    ResponElimina