diumenge, 15 d’abril del 2012

RISOTTO DE REMOLATXA



Doncs ja hi tornem a ser. Les actualitzacions de blogger no s'aturen avui mostrant-me mil i una maneres de fer arròs, i és què l'arròs és l'ingredient triat pels nois dels Fogons de la Bordeta per la recepta del 15 d'aquest mes d'abril.
Quan vaig veure la convocatòria, la meva ment de seguida se'n va anar a la fòrmula risotto i és que em tornen boja en qualsevol de les seves varietats. En aquest cas volia fer-lo d'algun ingredient una mica més original ja que al blog ja tinc el risotto d'espinacs i el d'espàrrecs i bacon i la cistella ecològica setmanal que havia demanat contenia l'ingredient perfecte: LA REMOLATXA


La Remolatxa o Beta vulgaris (gràcies wikipedia, je,je) és una planta de la qual es mengen tant les fulles com les arrels. En aquest cas, el risotto està fet amb l'arrel de la planta i les fulles no les he utilitzat. El que sí em va cridar molt l'atenció és el seu poder colorant i és que conté pigments que fins i tot a vegades es fan servir com colorants naturals(no us podeu imaginar com em van quedar les mans després de manipular-la)

La manera d'elaborar el risotto és la mateixa que he fet servir amb els altres que tinc al blog. És un manera de fer que vaig aprendre de la Sílvia, la xef, del restaurant La Terrassa del Museu en un dels seus cursos i que tot i que l'he adaptada una mica em dona uns resultats excepcionals.

Així doncs us deixo amb la recepta:

INGREDIENTS: (Per 3 persones )

- 250g. d'arròs arbori
- 2 remolatxes
- 1 ceba
- 1 ceba tendre
- Oli d'oliva
- 50ml. nata líquida
- Virutes parmesà
- Caldo de verdures o de pollastre (2,5 vegades el volum d'arros)
- 1 got petí de ví blanc
- Sal

PREPARACIÓ:

- Netejar i pelar les remolatxes i tallar-les a dauets.
- Netejar les cebes i tallar-les a bocinets petits.
- Posar quatre culerades d'oli d'oliva en una paella de fons gros i sofregir les cebes uns 10 minutets
- Quan aquesta estigui agafant un color rossadet, afegir la remolatxa i sofregir amb la ceba 5 o 10 minuts més fins que veiem que la ceba ja està ben dauradeta.
- Afegir un péssic de sal
- A continuació afegir l'arros i remenarem amb les verduretes un parell o tres minuts
- Tot seguit afegirem el vi blanc i esperarem a que s'evapori.
- Un cop evaporat el vi hem de començar a anar incorporant el caldo o l'aigua que ha d'estar ben calenta.
- La incorporació del líquid ha de ser progressiva i de poca en poca quantitat. És a dir, és millor deixar que gairebé s'evapori tot el líquid abans d'incorporar de nou. Jo el vaig afegint de dos en dos cullerots. És important anar removent contínuament.
- Uns 14-16 minuts després d'afegir el primer brou l'arrós ja estarà al punt (sempre va bé comprovar que estigui al dente) i abans de que es quedi totalment sense caldo serà el moment d'afegir la nata líquida, remoure i deixar coure 1 o 2 minuts més al foc.
- És important tastar i rectificar de sal si és necesari
- Per ultim tancar el foc i afegir el parmesà per sobre.
- Deixar reposar uns 3 minuts i remoure bé abans de servir

MUNTATGE:

Per emplatar faig servir cèrcols d'emplatar i en aquest cas he decorat amb una mica de parmesà ratllat i unes fulletes de menta.

Que vagi de gust !!!

19 comentaris:

  1. Ostres nena, ara mateix només vull tenir una remolatxa per poder fer aquesta recepta!! Quin color tan espectacular, ha de ser una passada!!! M'encanten les fotos! :)
    Moltes gràcies per participar carinyo, no oblidis l'enllaç!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Qué original!!!!! i que preciós i sugerent queda l'arroç vermell!!!! la veritat és que la remolatxa, tot i que la trobo preciosa, te un sabor que em sembla massa terrós, tot i que cuita es un altre cosa. Em queda la curiositat al cos de probar aquesta recepta tant "apasionada".

    ResponElimina
  3. A casa ens agraden molt els risottos, ja que no som de paelles seques. Queda molt bonic amb el color que deixa la remolatxa! :-)

    Petonets!!

    ResponElimina
  4. una idea molt original Laura, amb aquest color tan intents el fa diferent.
    molts petons.

    ResponElimina
  5. Xulo xulo!!! i súper original!! la veritat és que amb aquest color, et quedes amb els convidats :) M'encanta!!!!!!!
    ptonetssssssssss guapíssima!

    ResponElimina
  6. Guau! Quina idea més xula! Té un color increïble, súper súper vermell. M'agrada molt la idea. No compro remolatxa normalment, però em sembla que ho hauré de fer perquè t'ha quedat un risotto espectacular.
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  7. Mira la remolatxa no m´agrada però l´altre dia en un curs de cuina la van posar a trossets en un arròs.... coll que bo!!! vaig dir....m´haig de fer gran per què ara m´agradi? això s´ha de probar de nou. un color maquíssim!!! Muaks

    ResponElimina
  8. Això no m'ho esperava...un risotto de remolatxa! Quin color més bonic...
    Nani

    ResponElimina
  9. Laura, quin color mes maco que te aquest arrós!! segur que també està ben bo! Petons

    ResponElimina
  10. Genial!!! I quin color tant maco!!!
    La meva recepta del 15 també és un risotto però en el meu cas de ceps (un clàssic vaja! ;))
    Boníssim el teu de remolatxa! Molt original!

    Petons!!!

    ResponElimina
  11. ostres!!! sembla un que jo faig de maduixes amb aquest color tan espectacular... A més de bo és divi!! Petons

    ResponElimina
  12. Qué pasada. Es super original. Me encanta la remolacha, y lo del color es espectacular. Lo voy a intentar. Enhorabuena. Está genial.

    ResponElimina
  13. La veritat és que si buscaves un ingredient original ho has ben encertat!! quina rissotto més original!!!!! amb aquest color és impressionant!!

    ResponElimina
  14. Quin risoto tan original!! I el color que ha quedat m'encanta!! Petons

    ResponElimina
  15. La remolatxa li dona un color preciós! Bo i molt maco, què més podem demanar? Ah, si, puc venir a dinar????????:DDDDDDDDD
    Petons.

    ResponElimina
  16. Laura me ha parecido un risotto espectacular. Qué color tan bonito tiene!!!! y estoy segura que debe estar delicioso.

    Besitos,

    ResponElimina
  17. Aiii jo que em pensava que ja t'havia comentat, però no!! estic fent repàs d'arrossos i ara ho he vist. M'ha encantat!! això que de remolatxa fa moltíiissim que no en menjo, però crec recordar que m'agradava, aixíq que no tindria problema :) I el color?? és espectacular!!!
    Molts petonets guapa i felicitats per l'entrevista al diari! :)

    ResponElimina
  18. Nena, em deixes meravellada: això sí és un risotto!!!! (podria ser el lema d'un anunci d'arrós)

    Preciós, fotogènic, perfecte: me l'emporto al Pinterest ;-)

    Petonets!

    ResponElimina
  19. Qué pasada, llama muchísimo la atención. Si encima está tan bueno como parece, ya...Me quedo con esta receta, que más de uno se quedará de piedra.
    Aprovecho para decirte que me encanta tu blog, me lo quedo también, jajaja. Tienes unas fotos preciosas, y recetas muy atrevidas. Un saludo!

    www.cocinanos.blogspot.com

    ResponElimina