dimecres, 18 d’abril del 2012

PRESENTACIÓ LLIBRE CUINA VALLÉS A TAULA




Aparquem durant aquest post les receptes pròpies per parlar d'un projecte molt interessant. Els nostres amics del restaurant La Terrassa del Museu ens comentàven fa unes setmanes que el col·lectiu Cuina Vallés del que ells formen part publicava un llibre de receptes que donarien a conéixer per Sant Jordi d'enguany. La setmana passada ens arribava la invitació per assistir a aquesta presentació que ha tingut lloc aquesta tarda al restaurant Can Feu de Sabadell.
I no hem volgut perdre'ns l'oportunitat de participar en un event d'aquesta categoria i cap a Sabadell que hem anat.
Primer us explico una mica qui forma el colectiu Cuina Vallés i en què consisteix el llibre ja que pot esdevenir un interessant regal per qualsevol gastroblogaire com nosaltres.

El col·lectiu Cuina Vallés està format en l'actualitat per dotze restaurants de 8 poblacions diferents del Vallés. En concret els restaurants que formen part d'ell son:

- Can Feu a Sabadell
- Can Piqué a Montcada i REixach
- Can Vinyers a Matadepera
- Capritx a Terrassa
- El 9 de la Borriana a Sabadell
- El cel de les oques a Terrassa
- El Forrellat a Sabadell
- El Garbí a Castellar del Vallés
- La Terrassa del Museu a Terrassa
- El Lossum a Sant Quirze del Vallés
- El Ristol Viladecavalls a Viladecavalls
- El Tast and Gust a Cerdanyola del Vallés

El llibre està ordrenat per restaurants. Dins cada restaurant trobem una mínima explicació de l'origen del restaurant i del tipus de plats que n'ofereixen. Tot seguit trobem tres receptes: un primer, un segon i un postre. I per acabar trobem informació del Cap de Sala acompanyat, atenció que això m'ha agradat molt, del maridatge recomanat per aquelles receptes en concret. Això em sembla molt interessant ja que a vegades l'éxit d'un àpat depén tant de la qualitat i l'execució d'aquest com de l'encert en el maridatge.

Una de les apostes d'aquest colectiu és l'ús del producte local i és que regularment mantenen campanyes de promoció de productes propis de la comarca com la mongeta del ganxet, el cigró menut, la botifarra terregada o l'oli d'Ullastrell per posar alguns exemples.

I així ho hem evidenciat a l'aperitiu que s'ha servit i és que aquest productes locals s'han convertit en els protagonistes del cocktail.





A la primera fotografia tenim uns aperitius a base de coca de munt amb ceba, tomàquet i botifarra terregada (boníssims!!!) I a la segona fotografia podem veure una mostra del formatge cendrat d'Ullastrell.

Pel que fa al llibre, m'han agradat molt com estan redactades les receptes. Us en destaco unes quantes, les que més m'han agradat a mi i que intentaré elaborar a la que tingui la ocasió.

-caneló de presa ibèrica farcit de mongetes del ganxet i micuit de foie
-rotllet cruixent de llavors farcit amb mató d'Ullastrell i coulis de taronja
- terrina de botifarra terregada i poma reineta
- bacallà comfitat amb crema de mongetes del ganxet
- amanida d'encenalls de llobarro marinat amb gingebre, vinagreta de cítrics i sèsam
- risotto de carbassa, alfàbrega i scamorza affumicata
- raviolis d'arrós amb llet i crema d'anís
- steak tartar tebi amb foie i tòfona fresca

Buff, quina gana m'ha entrat després d'escriure aquests exemples . Si us en compreu el llibre ja m'explicareu què us ha semblat. Aquest mes amb la revista Cuina hi havia una promoció de manera que si feieu un àpat a la carta en qualsevol d'aquests restaurants i entregàveu el cupó us regalàven el llibre. Jo ja el tinc però sinò estic segura que me'l demanaria per Sant Jordi.

Us deixo amb un resum fotogràfic de la presentació.




Gràcies Rafa i Sílvia per pensar en nosaltres i convidar-nos!!!

3 comentaris:

  1. Ei, jo també hi era! Llàstima de no haver-nos trobat...
    Cuina Vallès estan fent molt bona feina i una prova és aquest llibre tan xulo :)

    ResponElimina
  2. Òndia Laura!!! Quina sorpresa, jo també hi era! Però com que no sé quina cara posar-te potser estàvem de costat i ni ho sabíem! M'agrada la crònica. Si entres al http://tapatdetapes.blogspot.com en trobaràs una altra versioneta! Petons i fins la propera, doncs!

    ResponElimina
  3. Que xulo!! Ja tinc ganes de tenir-lo a les mans!!!

    Molts petons!!!

    ResponElimina