dimarts, 19 de juliol del 2011

CROQUETES D'ALBERGÍNIA






Avui he tornat a recordar perquè fa tant de temps que no feia croquetes. I és que les croquetes donen moooooolta feina i qui em digui el contrari que m'expliqui com ho fa... suposo que amb la thermomix facilitariem el procés de fer la bexamel i la massa però el donar-li la forma, passar-les per farina, passar-les per l'ou, passar-les pel pa ratllat i fregir-les ... això no ho fa cap màquina ...o sí? (si en sabeu d'alguna m'ho dieu). D'altra banda si realment tens la estona per fer-les valen molt la pena perquè no hi ha res com una bona croqueta casolana acabada de fer. Cruixent de fora i molt tendre de dintre.

La idea de fer les croquetes me la va donar el certamen HEMC # 56 al qual no participava des del mes d'abril i que em va portar al cap una recepta molt bona de croquetes que havia llegit al web gastronomiaycia. D'aquí vaig treure la recepta tot i que com sempre vaig fer unes petites variacions: la quantitat d'albergínia, el tipus de formatge, la forma de fer la bexamel. És per això que us posaré la recepta que vaig seguir jo i amb la que surten unes 20 croquetes mitjanetes (els nens em deien que eren massa grans...).Si voleu seguir la original que està molt ben explicada aquí teniu l'enllaç.

INGREDIENTS PER LES CROQUETES:

- 350g. d'albergínia escalivada
- 30g. de formatge parmesà
- 1 ceba
- 40g. de farina
- 250ml. de llet
- 1 nou de mantega
- 1 cullerada sopera d'oli
- sal
- pebre negre i nou moscada (opcional)

PEL ARREBOSSAT DE LES CROQUETES:

- Farina
- Dos ous batuts
- Pa ratllat (vaig fer servir el que recomana la recepta, el crujiente pan craker i la veritat és que les croquetes queden boníssimes perque son supercruixents)

PREPARACIÓ DE LES CROQUETES:

- Escalivar l'albergínia al forn a 180º tapada amb paper d'alumini i durant una hora aproximadament (jo per estalvi energétic vaig aprofitar que el cap de setmana havia fet pollastre al forn i vaig posar a l'albergínia fent companyia a la plata del pollastre)
- Tallar a bocinets l'albergínia i reservar.
- Tallar la ceba o ratllar-la i coure-la a foc lent amb mantega o oli fins que enrosseixi
- Dissoldre la farina en un rajolí de llet i remenar fins dissoldre els grumolls.
- Un cop la ceba estigui rossa afegir el contingut d'aquest got a la paella i anar remenant.
- Afegir la resta de la llet i no parar de remenar fins que la salsa comenci a espessir-se. Si veiem que està espessint-se massa sempre podrem anar incorporant llet tot i que amb aquesta recepta es tracta de fer una bexamel consistent per poder formar després les croquetes.
- Generalment quan s'inicia l'ebullició la salsa arriba al seu punt òptim. En aquest moment retirar del foc, incorporar els trossets d'albergínia i reservar.
- Rectificar de sal. És el moment d'afegir el pebre negre o la nou moscada (opcionals)
- Afegir el formatge i tornar a remenar.
- Un cop estigui ben freda la massa anar donant forma a les croquetes. (és inclús més fàcil si la massa es deixa d'un dia per l'altra a la nevera)
- Passar les croquetes primer per farina, després per l'ou batut i per últim pel pa ratllat
- Fregir amb abundant oli d'oliva

I ja estan llestes per menjar. Que vagi de gust!!!

Us deixo una seqüencia del procés de fer croquetes...

19 comentaris:

  1. mmmmmmmmmmmmm *___________*
    m'encanten les croquetes!:)

    ResponElimina
  2. Gràcies Ainnoa. A mi també m'agraden molt. Son ideals per fer tapes, oi que sí? gràcies pels teus amables comentaris.

    ResponElimina
  3. Nunca las he hecho caseras por todo el trabajo que dan, tengo la suerte de que mi abuela me las prepara de vez en cuando jeje. A ver si me animo a probarlas, tienen que estar muy ricas de berenjenas. Y el toque del queso parmesano me gusta! Bss

    ResponElimina
  4. doncs et creuras que mai he fet croquetes?? de fet quasi no en menjo... la teva proposta em sembla súper original, i segur que estan boníssimes!!!!! molts petonets guapa i bona setmana!! ;)

    ResponElimina
  5. A mi em passa igual, a casa ens agraden molt, però són tan entretingudes de fer que si no trobo ajuda per donar la forma i arrebossar-les acabo no fent-ne!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Laura, muchas gracias por partcipar en el HEMC de julio, especialmente si te cuesta hacer croquetas como nos cuentas.

    Yo creo que son un poco rollete (no mucho) pero que el resultado lo merece.

    Me encanta tu propuesta. Se ve deliciosa y jugosa...menudo relleno!

    Bss, Carmen

    ResponElimina
  7. Que bones Laura!! sí que és veritat que porta molta estona fer croquetes... però després val la pena oi? nosaltres normalment les fem de pollastre a l'ast, i des del dia que en vam començar a fer que les comprades ja no ens agraden!! L'albergínia m'encanta i en format croqueta no l'he tastat mai ;) així que me l'apunto i provarem de fer-les!! jo tampoc sé cap màquina per fer-les més ràpid, però fetes amb carinyo és com surten més bones!

    ResponElimina
  8. Ei Laura, amb les albergínies que m'estan sortit a l'hort m'anirà de conya aquesta recepta. Suposo que després es poden congelar, no ho sé ho provaré.
    Petons

    ResponElimina
  9. Hola,
    m'encanten les croquetes, però nómés les fetes a casa!!! D'albergínia no n'het mai i fa vaig tard pq veient el goig que fan aquestes m'he de posar ràpidament!
    Ah! si et diuen una maquineta que faci les croquetes (tot el procés) avisa'm que donen una feina de nassos, tens tota la raó!
    Petons

    ResponElimina
  10. M'encanten les croquetes, pero la meva mare les fa tan bones, que normalment jo no faig a casa...sempre porto un tupper de casa seva.

    Una bona aportació
    Petons

    ResponElimina
  11. Dan faena pero comerse unas croquetas caseras es todo un lujazo que buenas estaran.
    Saludos

    ResponElimina
  12. esa foto de la croqueta abierta es un pecado, es un pecado verla y no poder comerla ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  13. Laura, entre que m'encanten les croquetes i les albergínies, aquesta recepta l'haig de fer!!
    Petons!

    ResponElimina
  14. Les croquetes em xiflen...i l'albergínia també, per tant aquesta combo em tornaria boja!! boníssimes!
    Un petó enormee

    ResponElimina
  15. Hola noies. MOltes gràcies pels vostres comentaris.

    Neus, Lydia si teniu algú que us regala croquetes això no s'ha de desaprofitar perquè realment donen molta feina. A mi també me'n fa la meva mare de les de pollastre i tant als nens com a nosaltres ens encanten. Aquestes tenen un altre sabor que també ens agrada molt. Les faré més vegades

    Sandra, gràcies. Aquestes no les has tastat, oi? per cert avui ja t'hem trobat a faltar.

    Judith a tu t'agraden molt els reptes. T'has de posar a fer croquetes que segur que en fas d'alguna cosa molt original.

    Carmen me han dado faenilla pero el sabor bien ha merecido la pena. Realmente han quedado supercrujientes.

    Bet de pollastre les he tastat, però no a l'ast. Quina bona idea perquè és el plat típic que sempre queda algun tall. Je,je

    Sílvia si les albergínies son de l'hort segur que encara son més bones. I jo les he congelat però no he tastat cap de congelada encara. Després a fregir-les directament i a menjar-les. Les que em fa la mare que son de pollastre les congelo i queden ben bones.

    Eri, segur que t'avisaré quan trobi la màquina que fa tota la feina. Ja,ja

    Gràcies pel teu comentari Maria Dolores. Tens raó que estan boníssimes.

    Paula de tant en tant s'ha de pecar i si es amb una croqueta doncs millor que millor. Ja,ja

    Gràcies Mercé. Segur que et queden de luxe La veritat és que és una combinació molt bona.

    Ingrid prova-les a fer que segur que t'agradaran.

    ResponElimina
  16. Tienen muy buena pinta...y la berenjena que tengo en la nevera acaba de encontrar recetita :) mañana de primero, croquetas de berenjenas! Gracias por la receta!

    ResponElimina
  17. Laura las he hecho y son deliciosas! Lástima que la berenjena era pequeñita y pude hacer pocas...pero para la próxima hago más! Que hasta al peque le han encantado...he hecho un puré con las berenjenas para que el no las encontrara y las he hecho al horno para aprovechar que tenía unas hamburguesas de pescado al mismo tiempo...
    Esta receta se repetirá muchas veces!
    Besos!

    ResponElimina
  18. Me va encantar aquesta recepta, la vaig trobar al blog Hecho en mi cocina i vaig probar de fer-la. Tothom em va dir lo superoriginal que era i lo boníssimes que estaven. No cal que sapigueren que les havia tret de internet...així els mèrits per mi. Jajaja. Moltes gràcies per la idea :D

    ResponElimina