diumenge, 10 de juliol del 2011

BARRETES DE POMA










Què es pot amagar sota aquest nom tant snack? doncs res més que una coca de poma i ametlles, molt tendra, molt suau i amb una deliciosa capa tipus crumble per sobre que t'acabes menjant sense ni adonar-te'n.

Li he deixat el nom original tal qual vé al llibre "Paso a paso repostería y panadería", un llibre que m'encanta i que té unes receptes genials a més a més de presentar unes fotografies molt atractives. Però igual que es diuen barretes es podrien dir quadradets si es tallessin diferent o coca de poma i ametlles si la presentéssim tal qual... i és que ja sabem que això dels noms és un joc creatiu que pot donar molt de sí. Jo amb les companyes de la feina sempre faig la mateixa broma/consell. No li poseu el nom a un plat fins que no el tingueu al davant i veieu el seu aspecte final i és que anticipant el nom destapeu les vostres intencions reals. Una mousse se't pot convertir en un batut o un sorbet. Una coca en un pudding o en una mousse...i ningú ho té perquè saber... ja,ja

En aquesta ocasió m'he cenyit força a la recpeta original i l'únic canvi que he fet és el de substituir la mantega per l'oli a la base del pastís perquè vaig pensar que també quedaria bé (i efectivament així ha estat) i per descarregar alguna caloría ara que estem immersos en plena operació bikini.

Aquí teniu la recepta:


INGREDIENTS PER LA BASE:

-125 grams d'oli d'oliva suau (o mantega si no us importa ja posats sumar unes calories més)
- 2 pomes golden pelades, sense llavors i en daus
- 2 cullerades de suc de llimona
- 125 grams de sucre morè
- 1 polsim d'extracte de vainilla
- 2 ous batuts
- 150 g. de farina normal [la recepta original proposava enlloc de la farina normal posar farina de la que porta el llevat ja incorporat. Si opteu per aquesta proposta ja no cal que afegiu la cullerada adicional de llevat del següent punt)
- 1 cullerada de llevat Royal (uns 5 g.)


INGREDIENTS PER LA COBERTURA:

- 50g. de ametlles picades a trossets
- 50g. de farina
- 50g. de sucre normal
- 1/2 cullerada de canyella molta
- 30g. de mantega fossa.


PREPARACIÓ DE LES BARRETES: (motlle d'alumini folrat de paper de forn d'unes mides de 30*20 aproximadament)

1. Batre la mantega, el sucre i l'extracte de vainilla fins obtenir una barreja de color clar (amb barnilles elèctriques)

2. Afegir els ous de forma gradual batent bé.

3. Tamissar la farina i remenar fins obtenir una barreja homogènea.

4. Afegir els daus de poma.

5. Abocar la barreja sobre el motlle previament untat amb mantega o folrat amb paper de forn i repartir-la homogéniament.

6. Per la cobertura, barrejar tots els ingredients fins que adquireixi una textura sorrosa.

7. Distribuir la cobertura per sobre del pastís

8. Coure al forn (jo només de baix) prèviament escalfat a 180º uns 45-50 minuts fins que agafi consistència i es vegi rosseta .

9. Tallar-la en barretes i servir-les fredes o tèbies. Me les imagino amb un gelat de vainilla i deuen estar de por.


Us animeu a preparar-la?

Per cert, us deixo una seqüencia d'imatges que transmeten les dificultats amb les que em trobo cada vegada que haig de fotografiar un plat. Aquestes barretes les vaig fer divendres i abans d'enfornar es va despertar el petit. Entre el seu berenar i els mimos que necessita quan es desperta de la migdiada vaig aconseguir acabar la coca però li havia promés baixar al parc i em faltava fotografiar-la i quedaven poques hores de llum natural!!!

Total que vaig decidir que una porció de coca vindria al parc amb nosaltres. I bé, jutgeu vosaltres mateixos si me'n vaig ensortir... :)...sort que l'endemà era dissabte i sabia que si em despertava d'hora totes les porcions serien meves.

12 comentaris:

  1. Las barritas son espectaculares...pero lo mejor es el peque al ataque! Yo tengo el mismo problema en casa...pero son tan adorables!
    Besitos!

    ResponElimina
  2. Lauraaaa, gracias por participar en el sorteo! Ya estas en la lista...el majarete me encanta...ahora en verano, fresquito...mmmmmmmmmm eso si, "de dieta" total!
    Mucha suerte!

    ResponElimina
  3. puc constatar, com sempre, que és una coca boníssima... podrem repetir?

    ResponElimina
  4. jajajaja, quin nen més maco! i la recepta és fantàstica. La crumble ha de quedar tan bona... quina gana que m'ha entrat! molts petonets bonica

    ResponElimina
  5. A mi em passa igual, també tinc un súper ajudant!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    A mi aquestes coques m'encanten.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Hola Laura,
    Però quina seqüència més bona!!!Quina carona que fa com dient... l'agafo? no l'agafo? estarà bo això? vinga vaig a tastar!! és guapíssim!!
    Ah! que se m'havia oblidat la recepta mirant la foto del nen.. diga-li com prefereixis, segur que ha d'estar molt bo i l'aspecte ho diu tot!! Petonets

    ResponElimina
  7. unas barritas deliciosas, me encanta la secuencia del bebé mirando y cogiendo la barrita ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  8. Quina fill més guapo que tens, m'encanten les fotos! I les barretes són brutals, aquesta coca ha d'estar de vici!
    Petonets
    Sandra
    (per cert, m'acabo de fer fan teva al facebook!)

    ResponElimina
  9. Hola! he vist el teu blog al facebook, he xafardejat una mica, i m'encanta! les receptes, les fotos... felicitats!! ja aniré passant per aquí, segur ;)

    ResponElimina
  10. Mmmm! Quina coca més rebona! I feta així en barretes és ideal per a un berenar o un esmorzar. Me l'apunto!

    Salutacions!
    Anna

    ResponElimina
  11. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris:

    -Rosilet me agrada que te haya gustado mi propuesta. Desconozco totalmente la cocina dominicana o sea que seguro que cualquier propuesta que hagas me sorprenderá.

    -Sandra ara que sé que del sucre estàs bé no em sentiré culpable si continuo compartint els meus pastissos amb vosaltres. Ho faig pel bé de l'Arlet.

    - Gràcies pels piropos Judith. Jo també et vaig veure l'altre dia amb el teu a la foto dels premis stic i em va fer molt gràcia la foto.

    - Gràcies Mònica. Què faríem sense aquests ajudants...cuinar no seria un autèntic repte.

    -Gracias Paula. La verdad es que las barritas sí quedan muy buenas.

    - Sandra, moltíssimes gràcies. La veritat és que a les receptes que surten no sé perquè però m'agraden més. Ja t'he identificat al face. Gràcies a aquest comentari perquè no sabia qui erets. Merci!!!

    - Moltes gràcies Bet. Doncs aquí encantada de rebre les teves visites.

    - Gràcies Anna. Me n'alegro que t'hagi agradat la proposta. Jo la recomano molt. Bona i va aguantar perfecte tres dies. El màxim que va durar fins que ens la vam acabar!!!

    - Eri, gràcies!!! me n'alegro que t'hagi agradat la proposta. La veritat és que la seqüència va ser supernatural.

    ResponElimina
  12. Hola Laura! soc la claudia del curs d'espai sucre! Aquesta tarda he probat de fer les barretes i son impressionants, ja no en queda ni una. M'encanta el teu blog i tinc moltes ganes de probar les teves receptes, sobretot les mousse mmmm que bones! Un peto i felicitats per aquest superblog!

    ResponElimina