dissabte, 25 de juny del 2011

GASPATXO DE CIRERES AMB FORMATGE DE CABRA








Evidentment les coques passen factura i com la calor també cada vegada es nota més doncs avui us porto un plat que va genial per combatre aquests dos temes. Una versió de gaspatxo que incorpora cireres que li dona un toc dolç i de sabor genial i que el fa encara més refrescant.

Com conté molta verdura, és molt fàcil de fer, agrada tant a grans com a nens i refresca moltíssim doncs he decidit que era el plat ideal per participar al Concurs Chef Pimienta Rosa del mes de juny dedicat a "La Receta del verano". Això sí arribo perquè crec que a les 00:00 s'acaba el termini.

INGREDIENTS (Per 2 persones: surten dos bols ben grans):

- 120 grams de cireres
- 500 g tomàquet vermell (4-5 segons la mida)
- 1/2 pebrot verd
- 1 tall de ceba d'uns 50g. aproximadament
- 1 cullerada de vinagre de xerés
- 4 cullerades d'oli d'oliva verge
- formatge fresc o formatge de cabra per esmicolar
- una mica d'alfàbrega o alguna altra herba per decorar

PREPARACIÓ:

- Pelar els tomàquets i la ceba i posar-los en un bol per batre
- Netejar el pebrot verd, i posar-lo al mateix bol
- Netejar les cireres, treure'ls els pinyol i afegir-les al bol
- Posar el vinagre de xerés i l'oli d'oliva i batre-ho tot junt fins obtenir una crema ben fina.

PRESENTACIÓ:

Per presentar-lo he pensat que quedaria més maco fer el següent:

- Pasar el puré pel colador xinés perquè quedi més fi
- Afegir després en forma de "quenelle" la polpa que se'ns ha quedat al xinés i que està carregada de fibra.
- Esmicolar el formatge de cabra o formatge fresc al voltant.
- Decorar amb l'alfàbrega o l'herba triada.



Que vagi de gust!!!!

10 comentaris:

  1. Mmmm, ho tindré que fer! que sembla estar molt bo...i amb la calor que faa....:D

    ResponElimina
  2. Ostres! Que original!!! Gazpacho de cireres!!! M'encanta el bol turquesa!

    ResponElimina
  3. En tinc un de molt semblant per publicar, m'encanta! Quedan tan maco i vistós... i sobretot boníssim!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Qué original! Nunca había visto uno igual, me gusta mucho ;)

    ResponElimina
  5. Hola,
    No bo no! Boníssim!!! i això de posar la "quenelle" em sembla molt bona idea, per qe mai s'utilitza i és igual de bo no???
    Una proposta estupenda. Sort
    Petons

    ResponElimina
  6. Havia vist gaspatxo de cireres però amb formatge de cabra no, apuntadíssim!
    Sort al concurs.

    ResponElimina
  7. te ha quedado de lujo, se ve delicioso y con los casi 40º de Zaragoza, me vendría fenomenal ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  8. un rico gazpacho. Nunca lo he probado con cerezas. Pero tiene buena pinta. Bss.

    ResponElimina
  9. Ohhh! Quina pinta té aquest gaspatxo!!! No l'he fet mai de cireres... Hauré de probar!!! ;)

    ResponElimina
  10. Hola noies. Moltes gràcies pels vostres comentaris. A més a més us haig de dir que té un sabor molt interessant. A mi m'agrada més el de cireres que el de síndria però vaja totes les versions tenen el seu punt. I refresca moltíssim que és l'important.

    ResponElimina