dimarts, 8 de març del 2011

SOPA JULIANA




Avui he decidit arreglar una mica el sopar i enlloc de prendre'ns el caldo de pollastre solet (que era boníssim però que confesso que no vaig fer jo...ens el va portar la meva sogra, schh) he decidit fer una versió de sopa juliana.
Ja ho vaig fer la setmana passada i el resultat em va encantar. És una manera molt atractiva de menjar verdures i en un sol plat te'n portes vitamines i hidrats de carboni. A més a més acabada de fer calenteta vé molt de gust per dies freds com el d'avui.

INGREDIENTS (Per 4 persones)

- 1l de caldo de pollastre
- 100 gr. porro
- 100 gr. carbassa
- 1 carbassó petit
- 100-120 gr de fideus o una altra pasta, preferiblement de mida petita

PREPARACIÓ:

- Tallem totes les verdures en juliana que consisteix en tallar les verdures en tires llargues i molt primetes.
- Posem a escalfar el brou fins que gairebé bulli
- Mentre s'escalfa el brou, saltegem en un cassó les verdures amb dues cullerades soperes d'oli d'oliva uns 7-10 minuts.
- Un cop tenim les verdures saltejades afegim el brou que ha d'estar molt calent o a punt de bullir.
-En aquest punt afegim la pasta, baixem el gas i la deixem coure el temps que recomani el seu envás.
-En el meu cas vaig posar fideus i als 3 minuts ja vaig retirar del foc i la vaig servir.

Aquesta vegada no hi vaig afegir res més però també és molt bona afegint formatge ratllat, ou a trossets, o bocinets de pa. Ummmm, em menjaria una altra ració.

Ah i una altra cosa. Evidentment si no teniu aquestes verdures les podeu substituir per qualsevol altra. El truc radica en un tall ben prim de les verdures. La setmana anterior l'havia feta amb bledes, pastenaga i porros i també va quedar molt bona.

La veritat és que és una recepta molt senzilla però vaig pensar que no estava de més compartir-la amb vosaltres. Que vagi de gust!!!

3 comentaris:

  1. Quins records infantils... de petita m'encantava la sopa de fideuets. I amb el caldo de la sogra deu ser boníssima!

    ResponElimina
  2. La primera foto és pel concurs de març? jeje!
    No sé, ho hauré de provar algun dia això. No n'he menjat mai! però tinc els meus dubtes de si m'agradaria o no. Els nens n'han menjat?

    ResponElimina
  3. Gemma sí que era bona sí i jo també vaig pensar el mateix quan la vaig fer. Mai la faig amb fideus i al veure-la així també em va evocar la infància.

    Sandra, t'agrada la primera foto? je,je. Jo tiro unes quantes fotos i després trio les que més m'agraden. Segur que sí que t'agradaria la sopa. No d'aquesta no van menjar els nens i no sé si els agradaria. A l'Arnau segur que sí perquè s'ho menja tot però el Marc trobar-se "cosetes" dins la sopa no li fascina.

    ResponElimina