dijous, 24 de novembre del 2011

COUS COUS AMB VERDURES

El protagonista del post d'avui no és una fotografia ni tan sols una recepta sino una bona causa.

La entrada que faré avui és un petit granet de sorra a la iniciativa Blogs contra la fam que va nèixer amb l'objectiu de de promoure el Gran Recapte d'Aliments que durà a terme el Banc dels Aliments de Catalunya els dies 25 i 26 de novembre de 2011.

Blogs contra la fam ens proposava publicar una recepta barata i senzilla el dia 24 que estigués centrada en algun dels aliments bàsics que recull el Banc d'aliments. Com jo m'he sumat a la iniciativa a darrera hora, no per manca d'intenció sinò per temes logístics, la meva recepta ha estat improvisada rescatant una recepta que ja tenia feta però no publicada on el cous cous és el protagonista.

Segurament el cous cous en principi no encaixa gaire amb els principals ingredients a recollir però no deixa de ser una pasta de sèmola de blat i la pasta juntament amb les llegums seques, l' oli, la llet, les llaunes de conserva de peix i tomàquet natural constitueixen els aliments més idonis per donar.

Espero poder ajudar amb aquesta entrada ni que sigui una miqueta. Ara que tinc nens no puc mantenir-me impassible sentint les notícies que parlen de la fam al món. I nosaltres que tenim totes les necessitats bàsiques cobertes a vegades no som prou conscients d'aquesta altra realitat.

A mi el blog m'ha canviat la vida i en aquests aspectes no serà menys. Potser sense ell no m'hagués assabentat d'aquesta iniciativa però ara que la conec no penso deixar passar la oportunitat de participar-hi.


INGREDIENTS: (4 persones)

- 250g. de cous cous
- 2 carbassons
- 1 albergínia
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- Mig pebrot verd
- oli d'oliva
- sal
- 250 ml. d'aigua o brou de pollastre.
- 1 culleradeta petita de mantega

PREPARACIÓ:

- Pelar i tallar les verdures i saltejar-les en una cassola amb un rajolí d'oli fins que hagin tret tota l'aigua i estiguin al punt
- Portar a bullir en un cassó el brou o aigua (si és aquesta opció amb sal i oli)
- Retirar el cassó del foc i abocar-hi els 250g. de cous cous.
- Remoure i deixar repossar 3 minuts.
- Afegir el cous cous a la cassola de les verdures, incorporar la culleradeta de mantega i deixar a foc suau durant 2-3 minuts remenant regularment amb una forquilla.

Si voleu fer una ullada a totes les receptes que han participat en aquesta causa mireu aquí

Per cert, moltes gràcies a la Judith que m'ha ajudat a posar-me al dia en aquesta bona causa i poder posar tota la informació necessària per fer ressó de la iniciativa.

11 comentaris:

  1. Dons felicitats, per formar part d'aquesta iniciativa tan bonica en aquests temps que corren, la recepta es veu tan bona que en fa mengera només veure la foto, a mi m'agrada molt el cus cus però a casa només el menjo jo en Tomás no li fa gaire gràcia. Petonets

    ResponElimina
  2. Com més m'agrada el cuscús és amb verduretes!
    Val la pena participar-hi!
    petons.

    ResponElimina
  3. A casa ens encanta el cuscus, de totes les maneres! Una gran aportacio a aquesta iniciativa tan bonica!

    ResponElimina
  4. Una aportació fantàstica, sóc una forofa del cous cous!!Petons

    ResponElimina
  5. Espero que siguem molts blocaires els que participem! petons!

    ResponElimina
  6. jjajajaja, no m'hyas de donar les gràcies!!! les gràcies te les donem a tu per aquesta súper recepta!!!!!! Visca el cus cus!!! molts petonets bonica

    ResponElimina
  7. Mencanta aquest plat!! Ultimament me enganxat al cuscus. Molt bona iniciativa aquesta...jo ja no hi soc a temps..
    Petons

    ResponElimina
  8. Hola
    Jo m'he assebentat tard. Una molt bona iniciativa. I aquest plat m'ha encantat!!! Petons

    ResponElimina
  9. He llegit cous-cous?! M'he llenço de cap, em xifla!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  10. Me parece una iniciativa estupenda, yo ayer me acerqué al punto de recogida para hacer una donación. Deliciosa tu propuesta. Bss

    ResponElimina
  11. Fa pocs dies vaig penjar jo també aquesta recepta!!! Boníssima!!!! T'acabo de descobrir i ja et segueixo... m'agrada el bloc i a més a més, som veïns, nosaltres també som de Terrassa!
    Una abraçada!

    ResponElimina