Feia molt de temps que tenia ganes de fer aquestes hamburgueses, batejades com "tortitas" al llibre de les que vaig extreure. I no ha sigut fins aquest cap de setmana que se m'ha presentat l'oportunitat. Amb les adaptacions necessàries com ja és característic en mi, hem obtingut una nova manera de menjar patata i ceba. I com porten patata, he pensat que era una molt bona proposta per presentar al concurs Chef Pimienta Rosa del mes de novembre que girava entorn a aquest tubercle.
La recepta és molt senzilla i és ben original com a guarnició o bé per acompanyar una amanida com per exemple aquesta de ruca que hem fet avui.
El toc que li donen les herbes provençals és bo. Només s'ha de prendre una precaució mentre s'elabora i és que com els ingredients son crus s'ha de fer a la planxa a foc baixet perquè no es cremi per fora i es cogui bé la patata per dins.
Aquí us deixo la recepta:
INGREDIENTS (Per 4 unitats):
- 800g. de patates
- 150g. de ceba
- 1 cullerada d'herbes provençals
- 1 culleradeta de sal (jo vaig posar sal fumada que li dona un toc molt bo)
- Oli d'oliva
PREPARACIÓ:
- Pelar les patates i ratllarles.
- Pelar la ceba i ratllarla.
- Dipositar la ceba i la patata ratllada a sobre d'un drap de cuina net i apretar bé amb les mans perquè marxi tota l'aigua i deixar ben seca la ceba i la patata.
- Després afegir les herbes provençals i la sal i repartir-la bé per la massa.
- Aixafar la masa i fer la forma de les 4 hamburgueses o "tortitas"
- Deixar-les una estoneta embolicades en paper film a la nevera perquè agafin bé la forma
- Escalfar una planxa o paella amb un rajolí d'oliva.
- Quan l'oli sigui ben calent posar les hamburgueses, marcar-les i després abaixar el foc i deixar que es coguin bé per dintre.
- Emplatar-les.
FONT:
Love Food
La recepta és molt senzilla i és ben original com a guarnició o bé per acompanyar una amanida com per exemple aquesta de ruca que hem fet avui.
El toc que li donen les herbes provençals és bo. Només s'ha de prendre una precaució mentre s'elabora i és que com els ingredients son crus s'ha de fer a la planxa a foc baixet perquè no es cremi per fora i es cogui bé la patata per dins.
Aquí us deixo la recepta:
INGREDIENTS (Per 4 unitats):
- 800g. de patates
- 150g. de ceba
- 1 cullerada d'herbes provençals
- 1 culleradeta de sal (jo vaig posar sal fumada que li dona un toc molt bo)
- Oli d'oliva
PREPARACIÓ:
- Pelar les patates i ratllarles.
- Pelar la ceba i ratllarla.
- Dipositar la ceba i la patata ratllada a sobre d'un drap de cuina net i apretar bé amb les mans perquè marxi tota l'aigua i deixar ben seca la ceba i la patata.
- Després afegir les herbes provençals i la sal i repartir-la bé per la massa.
- Aixafar la masa i fer la forma de les 4 hamburgueses o "tortitas"
- Deixar-les una estoneta embolicades en paper film a la nevera perquè agafin bé la forma
- Escalfar una planxa o paella amb un rajolí d'oliva.
- Quan l'oli sigui ben calent posar les hamburgueses, marcar-les i després abaixar el foc i deixar que es coguin bé per dintre.
- Emplatar-les.
FONT:
Love Food
Que vagi de gust!!!!
Qué originales estas hamburguesas! Tengo que probarlas. Bss
ResponEliminaAPUNTADÍSSIMA!! A casa ens hem aficionat a les hamburgueses "diferents" i aquesta amb el que porta ha de ser sensacional!!
ResponEliminaPetonets guapíssima!
Sandra
Sin parecerse el otro día hice una cosa así....se parece bastante!!! se ven deliciosas!!Bss
ResponEliminaOh! que bones! apart de què son ben originals, és una alternativa ben bona per menjar patates i no sempre menjar-les igual o fregides o bullides. M'agrada molt. Besos.
ResponEliminaoooooooooooooo, m'agrada moltíssim la teva proposta!!! ets una ratista. Moltíssima sort al concurs, espero que guanyis, perquè la recepta és realment bona!!! petonets
ResponEliminaMolta sort en el concurs. És ben bo i original, així que tens molts números per guanayra. La darrera foto és espectacular
ResponEliminaMaquíssimes! una altra idea ben maca per prendre la clàssica truita en porcions però sense ou (em recorden una mica a la "rösti", un plat suïs on també es ratlla i freigeix la patata)
ResponEliminaLes fotos maques com sempre ;-)
Petons i bon profit
Hola sóc la Rosa Maria,
ResponEliminaEns hem conegut avui al Caprabo amb la Mireia Carbó
El meu blog és
elplatdeldia.blogspot.com
Enhorabuena por ser la ganadora del concurso de Pimienta rosa. Te he conocido gracias a ellas y por aquí me quedo porque me ha encantado el blog.
ResponEliminaBesos.
Enhorabona! Fantàstica proposta!
ResponEliminaPtnts,
Nani
Enhorabona un altre cop!!!!
ResponElimina;-D
+ petons
Enhorabona pel concurs!!! Un plaer "competir" amb tu.
ResponEliminaJa tens una seguidora mes!!
http://cocinarymas.blogspot.com/
Hola Laura, no et conexia i m'ha agradat el teu blog! He arribat aquí gràcies a Pimienta Rosa. Et convido que també passis per la meva cuina. Desitjo que t'agradi!
ResponEliminaGemma
Hola Laura!!
ResponEliminaQue no habíamos visto que habias ganado el concurso de Pimienta Rosa!! Enhorabuena, un plato ante todo precioso, la foto espectacular, lástima que me siga sin funcionar el traductor, pero tranqui, debe ser nuestro equipo y que seguimos por aquí aunque sea a tientas que nos encanta lo que haces.
Besines
Nieves y Elena