dilluns, 28 de novembre del 2011
SOPA RÀPIDA DE BLEDES, PASTANAGA I BACALLÀ
Des de fa un temps identifico 15 amb la recepta del 15. Una relació encertada però no entenc perquè també identifico Memòries d'una cuinera amb el dia 28 i això ja no m'agrada tant. Avui és el darrer dia per participar al repte del Memòries d'aquest mes i sempre hi vull participar però no m'explico com sempre acabo fent-ho a últim moment.
M'ha portat de cap saber quina sopa fer-ne. A casa de sopa hem fet de ceba, el brou típic de pollastre (tot i que fa anys que me'l subministra la mare), la sopa de peix però buscant quelcom més original em vaig trobar amb aquesta recepta de sopa que ens ha agradat força als dos.
Aprofitant que el dissabte els nens van baixar una estona amb els avis mentre nosaltres col·locàvem uns prestatges i cuinàvem (recordeu la mà de pastissos que hem fet aquest cap de setmana) jo vaig fer aquesta sopa en un plis plas.
La recepta original porta fulles de col enlloc de bledes però com a mi les cols no m'agraden gaire i era jo qui cuinava li vaig buscar un ràpid substitut.
INGREDIENTS: (2 persones tot i que van sortir 3 racions enormes)
- 200g. de fulles de bledes, neta i retallada de la tija dura
- 200g. de pastanaga
- 200g. de bacallà dessalat
- 150ml. d'oli d'oliva
- 1 litre d'aigua mineral
- 1/2 gra d'all
- 1 ou
- sal
PREPARACIÓ:
- Posar al foc 1l. d'aigua mineral. Quan arrenqui el bull, tireu-hi la pastanaga prèviament ratllada, deixeu-la coure un minut i tireu-hi la bleda tallada a tires fines.
- Deixar-ho coure quatre minuts, saleu-ho i aparteu-ho del foc.
- Tireu a l'olla el bacallà tallat prèviament a daus d'1cmx1cm.
- Prepareu una maionesa amb l'oli, l'all i l'ou. Tireu a la maionesa una tassa del brou de la sopa, tritureu-ho per emulsionar-la i tireu-ho a la olla. Tasteu-ho de sal.
La sopa és a punt de servir. Que vagi de gust!!!!
FONT:
Cuina a casa amb Carme Ruscalleda
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Ohhh! amb bacallà!!això s´ha de probar!!!a de ser una passada de bona!!!i com em crida l´atenció aquest all i oli dins la sopa:)))Petons
ResponEliminaQuina sopa més original! La combinació d'ingredients la trobo sensacional. I amb col també m'agradaria (a mi sí que m'agrada, je je je...). Clar que si la recepta és de la Ruscalleda, té l'èxit assegurat ;)
ResponEliminaquina recepta més senzilla i original... I una sortida a les bledes diferent! petons!
ResponEliminaM'acabo de quedar sense paraules!!! amb bacallà? mira que m'agrada fer experiments, però no se m'hagués passat mai pel cap posar-hi bacallà!!! ha d'estar boníssima, me l'apunto! Molts petonets bonica i moltíssimes gràcies per participar!!! ;P
ResponEliminaUi, a mi ja me la pots fer com vulguis: amb bledes o col. Em pensava que seria només de verdues però quan he vist el bacallà encara m'ha agradat més!
ResponEliminaJo també vaig arribar l'últim dia!
Moltíssimes gràcies per participar.
Petons.
Una pinta fantàstica...la probo segur, peruqe el bacallà m'encanta!
ResponEliminaPerò quina sopeta més rebona!! La trobo molt original!!!
ResponEliminaPetonets guapa
Sandra
M'encanten les receptes de na Carme, es una molt bona cuinera, com aquesta sopa que segur m'agradaria molt amb aquests ingredients. Besos.
ResponEliminam'agrada!
ResponEliminaa veure si algun dia ho provo.
Deliciosa, senzilla i amb una combinació d'ingredients genial! ara, que a mi amb col també m'agradaria molt!
ResponEliminaLes fotos molt xules, i si, les receptes de la rusqui no solen fallar!
Petonets
me encanta el colorcito de esta sopa, te ha quedado fantástica y las fotos son preciosas ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.cultura-libre.net
Però quina sopa més bona!! Una combinació excel·lent d'ingredients i unes fotos precioses. Petons
ResponEliminaHa de ser boníssima!! tots el ingredients que porta m´agraden, així que no tinc excusa per no fer-la..petonets
ResponEliminaHola Laura! Soc Sara,de València, acabe de descobrir el teu blog i porte més d'una hora enganxada a la pantalla de l'ordinador llegint les teues receptes! Són meravelloses! Enhorabona!
ResponElimina