diumenge, 15 de maig de 2011

SABAYON DE MADUIXES GRATINADES







Sabayon, Zabaglione, savaion. No sé quina és la paraula correcta catalana que designa aquest postre però el que sí que us puc dir és que val la pena de fer-lo per dos motius: la senzillesa en la seva elaboració i el seu resultat doncs és un postre boníssim.

I amb aquest "zabaglione" participo al certàmen la recepta del 15 on aquest mes les protagonistes indiscutibles són les maduixes. Darrerament he posat moltes receptes amb maduixes al blog i més que en posaria perquè a casa agraden molt i a més a més son uns ingredients molt versàtils per tot tipus de postres.

La recepta d'avui la he extret del llibre "200 recetas para postres"; un llibre molt econòmic però carregat de molt bones propostes.

INGREDIENTS (4 persones)

- 500g. de maduixes tallades a quarts o octaus.
- 3 rovells d'ou
- 50g. de sucre
- 6 cullerades de xeres sec o dolç
- Sucre llustre per decorar

PREPARACIÓ

- Repartir les maduixes en 4 bols o plats fondos
- Posar els rovells d'ou, el sucre i 4 cullerades del xeres en un bol gran dins una cassola amb aigua bullint a foc lent. Coure la barreja, sense parar de remoure fent servir una batidora de barnilles (manual o elèctrica) durant 5 minuts fins que la barreja sigui molt densa i escumosa i hagi crescut força el seu volum.
- Afegir el xeres restant i coure uns minuts més fins que quedi dens novament. Abocar la barreja per sobre de les maduixes i empolsimar després amb sucre llustre tamissat.
- Caramelitzar el sucre llustre amb un bufador de cuina (a la recepta original també dona la opció de caramelitzar el sucre fent servir el gratinador del forn un cop ja preescalfat)

El que sí és recomana es menjar-se'l immediatament ja que el contrast de fred-calent és boníssim i perquè així evitem que les maduixes al deixar-les més temps treguin el seu suc i quedi la presentació del plat una mica aigualida.

Que vagi de gust!!!!

14 comentaris:

  1. doncs a mi ja m'has convençut!!! quina bona pinta. Petonets guapa

    ResponElimina
  2. Mare meva, qina bona pinta que té aixo¡¡¡¡¡
    Petons

    ResponElimina
  3. M'agrada moltíssim aquest postre, la pinta i les fotos són impressionants!!!
    Moltíssimes gràcies per participar maca!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Que bones les maduixes amb e sabayon, mai he fet aquest últim amb xereç però de ben segur que està bó!

    Un petó :)

    ResponElimina
  5. GUAU!!!! Que bo!!! La recepta i les fotos són tan bones que de poc no n'agofo una cullerada des de la pantalla!!
    Amb maduixes mai he provat el sabayon (cosa que faré) però amb figues..... prova-ho.
    Salut

    ResponElimina
  6. Una proposta de categoria! La combinació ha de ser molt bona, i el gratinat queda molt vistós.

    ResponElimina
  7. Hola Laura
    Dons coms dius, aquesta recepta és senzilla però molt bona.
    Bona cuina

    ResponElimina
  8. Això de les maduixes gratinades m'ha agradat molt.
    M'encanten les fotos i el detall de les maduixes a l'ouera!
    Petonets.

    ResponElimina
  9. Cara'm quina ilu veure tants comentaris en 2 dies!!! Jo tinc pendent de passar-me per la recepta del 15 i veure què heu penjat perquè només vaig veure les primeres entrades de la nit.

    Gràcies pels vostres comentaris. Anima molt a seguir cuinant, fotografiant i escrivint. Ah i us diré un secret. Es nota molt que tinc càmera nova? ja,ja gràcies a tots.

    ResponElimina
  10. Hola Laura,
    Doncs l'haurem de provar oi? Segur que a casa triomfa! Unes fotos plenes de detallets bonics i unes fotos molt maques... serà per a la càmera nova?? Petonets

    ResponElimina
  11. Serà això Eri, ja,ja i del que aprenc de tots vosaltres mirant els vostres blogs. Gràcies pel comentari.

    ResponElimina
  12. Que buena pinta!! Hay un montón de fresas últimamente, nos vuelven locas jaja

    Me gusta mucho tu blog, tienes una seguidora más!

    besos

    ResponElimina
  13. Oh, quina cosa més bona! deus haver d'anar molt alerta que no cuallin els ous, oi?

    ResponElimina
  14. Doncs la veritat és que no vaig pensar que poguessin cuallar. Com el procediment és molt semblant al d'una crema catalana... a més a més no va al foc directe sino que es remou dins un bol al bany maria. De debó que és supersenzill. És d'aquelles receptes que ocupen 4 línies del llibre. Ja,ja

    ResponElimina