divendres, 6 de maig del 2011

MINIQUICHES D'ESPINACS I FORMATGE DE CABRA






Intueixo que la meva passió creixent pel món de la cuina s'ha notat molt a casa i una bona prova d'això la vaig trobar a la Diada de Sant Jordi ja que els dos llibres que em van regalar eren de cuina. "La cuina et dóna joc" i "La cuina salvavides" ambdos de la Mireia Carbó.

Les receptes de la Mireia m'encanten. Contenen ingredients accesibles, estan ben explicades, són combinacions molt atractives. Potser, si li hagués de canviar quelcom al seu llibre...li afegiria fotos. També és un punt, però el fet d'imaginar-te'n un plat a partir d'una recepta. Bé, al que ànavem... que havia d'estrenar el llibre i la primera recepta per fi ha arribat.

Aquestes miniquiches d'avui són una versió de la recepta Quiche d'espinacs i formatge de cabra.

I sense més preàmbuls us explico la recepta.

INGREDIENTS: (Per 4 miniquiches fetes en ramequins de 9 cm de diàmetre i uns 3,5 cm d'alçada)

- 1 masa brisa (jo la vaig comprar feta)
- 300 g. espinacs
- 150 g. formatge de cabra (tipus rulo o qualsevol similar)
- 150 ml. nata líquida
- 2 ous
- Sal
- Pebre
- 4 talls de poma

PREPARACIÓ:

- Bullir o coure els espinacs uns 15 minuts i els deixem escòrrer perquè treguin tota l'aigua.
- Escalfar el forn a 180º (amb l'escalfor de baix)
- Folrar 4 motlles individuals amb la pasta brisa(*) . Al damunt posar paper de forn o de plata i cobrir amb mongetes o cigrons secs.
- Coure els pastissets amb els llegums, al forn ja calent durant uns 10 minuts.
- Passat aquest temps, retirar els pastissets del forn i treure els papers i els llegums.
- Amb l'ajut de la batedora elèctrica, barrejar la nata amb els ous, un pessic de sal i pebre.
- Omplir els motlles amb els espinacs i la barreja de la nata, i esmicolar el formatge de cabra per tota la superfície.
- Afegir un tall de poma a cada motlle.
- Tornar a posar la quiche al forn i coure-la durant uns 20-30 minuts més (jo ho vaig fer només amb l'escalfor de baix)
-És bona calenta, freda o tèbia.

(*) La masa brisa que jo vaig fer servir era rodona i el que vaig fer és tallarla en 4 parts iguals. Per poder adaptar cada part al seu motlle vaig fer una pilota amb cada porció de massa i la vaig estendre amb el corró fins que donava l'ample dels motlles. Després vaig folrar cada ramequí amb la seva part de masa apretant amb els dits perquè s'ajustés bé. Per fer les quiches individuals queden molt bé els motlles tipus tartaletes individuals però com jo no en tenia vaig fer servir aquests ramequins. Potser no queden tan bé però també en surten bons.

Que vagi de gust!!!!


3 comentaris:

  1. Que bons Laura !!! M'encanta la recepta !!!
    Moltes gràcies per l'entrada.
    Bon cap de setmana
    petonets

    ResponElimina
  2. M'hagués agradat veure'ls en directe... però a veure si m'animo i provo de fer-los.

    ResponElimina