divendres, 20 de maig de 2011

PASTA ALLA NORMA






Coneixieu aquesta recepta? si us soc sincera jo fins fa uns quinze dies no. Obro la nevera, veig dues alberginies, obro internet, veig el concurs Pimienta Rosa que gira sobre la pasta i busco per internet pasta+ alberginia i voilà em trobo amb aquesta recepta siciliana que combina ingredients tant bons com albergínies, tomàquets, alfàbrega i ricotta...evidentment el destí m'estava enviant senyals inequívoques de que havia de cuinar aquesta recepta i com el resultat m'ha agradat molt doncs m'he decidit a participar per primera vegada al concurs Pimienta Rosa del mes de Maig.

INGREDIENTS: (Per 4 persones)

- 500g. de pasta (macarrons, spaguettis, espirals, etc)
- 8 tomàquets grans o 10 tomàquets mitjanets
- 1 ceba gran
- 1 albergínia
- 150g. de ricotta
- Oli d'oliva
- 1 manat d'alfàbrega fresca
- sal
- pebre negre

PREPARACIÓ:

- Es posa un cassó amb aigua a bullir
- Quan bulli l'aigua afegim durant dos minuts els tomàquets nets i amb pell als que previament els haurem fet un tall molt superfícial a la pell (això és perque sigui més fàcil pelar-los)
- Refredem els tomàquets, els pelem i els aixafem fent una mena de puré.
- Tallem la ceba a trossets molt petits i fem un sofregit. Quan la ceba estigui tendra, afegim la pasta de tomàquet i remenem. Deixem coure el sofregit de ceba i tomàquet un quart d'hora o vint minuts més. Rectifiquem de sal i afegim el pebre negre.
- Mentrestant tallem l'albergínia a talls i escalfem oli en una paella i les fem a la planxa. Deixem reposar els talls d'albergínia.
- Bullim la pasta amb abundant aigua amb oli i sal el temps que recomani el seu fabricant.
- Escorrem la pasta un cop cuita i ja podem emplatar.
- Posem la pasta al plat
- Afegim a cada plat un quart de la salsa de tomàquet i ceba
- Afegim per sobre l'alfàbrega tallada
- Posem els talls d'albergínia
- I per últim afegim uns talls primets de ricotta i decorem amb una fulla d'alfàbrega.




Tenen molt bon gust aquests sicilians. Espero que us agradi!!!

7 comentaris:

  1. Que va, l'acabo de descobrir ara!
    Bona sort al concurs i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  2. Hola! Acabo de encontrar tu blog a traves del concurso Photoblog. Me quedo de seguidora porque me encanta lo que haces! Para el de pimienta rosa yo tambien tengo en mente algo con berenjenas...aunque esto tiene tan buena pinta que no se si pueda hacerte competencia!
    Un besito
    Rosilet

    ResponElimina
  3. No, no coneixia aquesta recepta de pasta. Però la combinació em sembla boníssima i molt sana, em productes molt mediterranis. Ha de ser molt bona!

    ResponElimina
  4. Hola,
    Doncs jo tampoc la coneixia. Però vaja, que segur que m'encantaria amb els ingredients que porta!!!! Sort en el concurs. Petonets

    ResponElimina
  5. Laura, jo tampoc la coneixia, però amb els ingredients que porta segur que m'encantaria i a més fàcil de preparar! :)
    Petons i sort al concurs!

    ResponElimina
  6. Recorriendo blogs he encontrado el tuyo! Me he tenido q agregar lógicamente... :)
    Dan ganas de pedir uno de esos ahora para cenar :P!
    Un saludo!

    ResponElimina
  7. hola, acabo de descubrir tu blog y me encanta, porque no solo tienes fantásticas recetas, sino unas estupendas fotografías ;)

    SAlu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina