divendres, 8 de febrer del 2013

TARTA DE XOCOLATA BLANCA, FORMATGE I FRUITS VERMELLS


Dijous de la setmana passada vaig fer anys. I com vé sent tradició a la feina, em va tocar portar un pastís per celebrar-ho.

Després de rumiar amb què sorprendre'ls (ja son anys compartint aniversaris plegats i per tant les idees es van esgotant) em vaig atrevir a fer una versió pròpia de una tarta de xocolata blanca i formatge. La combinació d'ambdós sabors em va encantar a la tarta de raïm i moscatell però volia fer-la a la meva manera substituint la cuallada per fulles de gelatina

Així és com ha nascut aquesta tarta que us puc assegurar que és de les millors que he fet. Una autèntica delícia. Allà a la feina no va quedar ni una engruneta.

I ja veureu que no és gens difícil de fer.


INGREDIENTS:

* Per la base:

- 250g. de galetes Digestive (50% avena + 50% normal)
- 110g. de mantega

* Per la mousse:

- 350g. de formatge en crema (tipus philadelphia)
- 250g. de xocolata blanca (jo vaig fer servir un de Valor que vé en gotes per fondre)
- 300 ml. de llet sencera
- 50g. de sucre
- 200 ml. de nata líquida (35% m.g)
- 6 fulles de gelatina

* Per la decoració:

- 6o g. de nabius
- 60g. de gerds
- 200 gr. de maduixes
- Almíbar fet amb 300g. d'aigua + 200g. de sucre


PREPARACIÓ:

* De la base:

- Picar les galetes a un robot de cuina fins que quedin ben triturades.
- Afegir la mantega a punt de pomada i tornar a triturar amb el robot de cuina fins que quedi tot ben integrat fet una pasta.

- Folrar un motlle amb la massa de galetes. S'ha d'anar prement la massa perquè quedi ben unida.
- Prémer amb el cul d'un got per compactar i anivellar la base.
- Reservar el motlle a la nevera un mínim de mitja hora perquè la mantega faci de cola i quedi la base ben compacta.


* De la mousse:

- Possar a un cassó que pugui anar al foc el formatge en crema, la llet i el sucre.
- Posar a foc mig i anar remenant contínuament.
- Quan la barreja hagi agafat temperatura, afegir la xocolata blanca o bé en gotes o bé trossejada si la compreu de rajola i remenar per evitar que es formin grumolls.
- Mentrestant posar a hidratar a un bol amb aigua freda les fulles de gelatina un mínim de 5 minuts.
- Quan estigui ben dissolta la xocolata i tots els ingredients estiguin ben barrejats és el moment de retirar del foc
- Afegir les fulles de gelatina escorregudes a la preparació anterior que ha d'estar encara calenta i remenar molt bé perquè la gelatina s'integri.
- Muntar la nata amb la batidora de barnilles.
- Esperar 5 minuts i quan ja hagi perdut una mica de temperatura la mousse barrejar amb una espàtula la nata amb la mousse amb moviments que embolcallin per evitar que s'abaixi el volum de la nata muntada.
- Un cop ben integrada la nata a la barreja, abocar aquesta mousse sobre la base de galeta que teniem reservada a la nevera
- Deixem uns minuts fora de la nevera i quan la barreja té temperatura ambient, tornem a reservar el motlle a la nevera.

* De la decoració:

- Fer un almíbar: es a dir posar a foc fort un cassó que contingui tota l'aigua i el sucre.
- Remenar perquè el sucre es dissolgui i esperar a que el contingut bulli.
- Un cop ha bullit i el sucre és ben dissolt, retirar del foc el cassó i introduïr en ell amb delicadessa els nabius i els gerds ja nets
- Deixar els fruits vermells a macerar idns l'almíbar al voltant de 15 minuts.
- Retirar amb delicadessa els fruits vermells i deixar escòrrer.
- Quan siguin freds ja es poden emprar per decorar el pastís juntament amb les maduixes. El procés de l'almíbar permet que els fruits perdin la seva acidessa, els dona un toc brillant i fa que es conservin millor si es prepara amb antelació.

També volia aprofitar aquest post per agraïr el detall que van tenir amb mi les meves amigues bloggers el dia del meu aniversari. La Paula, la Sandra, la Mònica i la Judith em van fer una sorpresa xulíssima. Totes elles em van dedicar una deliciosa mousse per felicitar-me els anys. Aquí teniu els enllaços per si els voleu fer una ullada.

* Mousse de bolets i melmelada de magrana (Judith)
* Pastís de formatge i raïm (Sandra i Xavi)
* Mousse d'iogurt amb melmelada de cireres (Paula)
* Mousse de nous i taronja (Mònica)

I no volia despedir-me sense comentar-vos que també teniu la recepta disponible en castellà a Coure Coulants: recetas fotografiadas. I és que feia temps que treballava en la idea de tenir receptes en tots dos idiomes. De moment només tenim 7 receptes en castellà però l'objectiu és anar incorporant totes les que ja estan al bloc en català.

Com sempre us dic, si feu la tarta no deixeu d'enviar-me fotos de les vostres versions.

Espero que us hagi agradat!!!



17 comentaris:

  1. Ostres, quina pinta! Ha d'estar boníssima!! :)

    ResponElimina
  2. Espectacular amb aquest colors. I de xoco blanca, a casa volaria!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Ostres quina passada de pastís! té una pinta brutal!

    L'hauré de provar :D

    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. bonissima és poc aquesta tarta!! xocolata blanca, formatge i fruits vermells són una explosió de sabor veritablemnt encertada! petons

    ResponElimina
  5. és maquíssim!!! i una presentació molt elegant! bon profit! ;P

    ResponElimina
  6. Per. Molts anys amb retras! No m'extranya que no quedes res de la tarta.... Es deliciosa! Un peto

    ResponElimina
  7. Com m'agraden els teus pastissos! i això que només el veig, que si els arribo a tastar...!!
    Felicitats pel blog en castellà, de ben segur que t'anirà molt bé!
    ptns!!

    ResponElimina
  8. Ja l'he copiada a pendents perquè aquesta combinació de formatge i xocolata blanca mai l'he tastada :o) L'aspecte es fantàstic i molt bò el sabor segur.
    Molta sort amb el blog en castellà, que també és més feina!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  9. Quina meravella de pastís, Laura! És perfecte! i deu ser boníssim... petons

    ResponElimina
  10. 0_0 IMPRESSIONANT!!!!
    Moltes felicitats, Laura! :)

    ResponElimina
  11. Quina preciositat! si és que totes les tartes et queden precioses, ja siguin rodones, quadrades o farcides, olé!
    Les fotos estan que alimenten! :-D

    Petonets

    ResponElimina
  12. Felicitats pels anys i per aquests pastissos tant macos i bons!
    Nani

    ResponElimina
  13. Oh! amb la boca oberta em deixes, és el tipus de pastis que m´agrada!!! i amb fruits vermells remate total!!! petonets

    ResponElimina
  14. Una tarta aixi sempre queda impresionant.
    Un abraç

    ResponElimina
  15. quan el vaig veure al facebook, sabia que seria un dels pendents... és tant bonic! petons

    ResponElimina