dimecres, 13 de febrer del 2013
ARRÓS CALDÓS DE CEPS I SÍPIA
Fa uns mesos em van convidar a participar a un taller de tapes per bloggers a l'espai Taller de cuina Sabores, una escola de cuina que està ubicada a Barcelona. A darrera hora no vaig poder anar i em va saber greu perdre'm la cita perquè els meus companys bloggers em van parlar molt bé d'ell.
El curs, el feia en Xesco Bueno, xef del Restaurant Ca l'Esteve. El passat mes de desembre vam visitar per primera vegada el restaurant. Feia temps que li teniem ganes però per diversos motius mai trobàvem el moment d'anar. Un cop allà vaig conèixer en Xesco. Se'n recordava de que havia estat convidada al taller de tapes i em convidar a assistir a algun dels tallers d'arrossos que feia a la mateixa escola.
Vaig pensar que aquesta segona oportunitat no la podia deixar perdre. A casa em diuen que els arrossos se'm donen molt bé però sabia que del curs em podria emportar idees, tips, trucs i consells per millorar-los.
I després d'haver anat, no puc estar més que satisfeta d'haver assistit. En Xesco és un crack. Domina moltíssim la tècnica però a més va ser un curs molt dinàmic on tohom va participar molt. No només vam aprendre molt sobre arrossos: els seus caldos, les seves varietats, les originals receptes que ens va facilitar...sinò que també vam aprendre a fer servir els ganivets, a fer bons brous, a controlar la batidora quan fem alliolis i altres trucs i consells que a tothom ens van genials per aplicar a la cuina.
Aquí us deixo amb una de les receptes. A mi és una de les que més em va agradar tot i que us puc assegurar que les altres dues la seguien ben de prop.
Em vaig animar amb aquesta recepta perquè amb aquest fred és una de les que més em venia de gust tastar.
INGREDIENTS:
- 280g. d'arrós carneroli (jo a casa vaig posar arrós comú i també va quedar bé)
- 10-15g. de ceps deshidratats
- 1,5 litres de brou (meitat de peix i meitat de carn)
- 400 g. sípia tallada a dauets.
- 2 dents d'all
- 1 ceba petita a daus
- safrà
- farigola
- un got petit de vi blanc
- oli d'oliva
- un polsim petit de pebre de cayena (guindilla)
- sal
- pebre
PREPARACIÓ:
- Sofregir la ceba i els alls a l'oli fins que s'enrosseixin.
- Afegir la sípia a talls i remenar una mica amb el sofregit.
- Afegir el vi i tots els condiments.
- Cuinar a foc lent fins que la sípia estigui tendre.
- Afegir el brou i remenar perquè s'integri tot molt.
- Quan el brou bulli, afegir l'arrós i coure'l 15 minuts.
- Deixar repossar i servir.
I aquí us deixo amb unes imatges del que es va coure al taller i també dels altres arrossos que vam preparar. Un deliciós risotto negre de calamar i un arrós de botifarres i morcilla que era d'escàndol.
Fins la propera!!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Nyam, nyam! Aquest arròs d'en Xesco és espectacular, com tot el que fa! I si a sobre el passes per les teves mans ja deu ser un escàndol jejeje
ResponEliminaPetonets guapa
Sandra
Tremendo arroz te ha salido Laura y bien bueno y mas viniendo del mestre Xesco todo un crak en la cocina.He tenido también la suerte de asistir a sus cursos y de saborear su cocina en Can Esteve
ResponEliminaun peto
Bona combinació Laura....ceps i arròs....mmmmm calentó calentó!
ResponEliminaQuina pinta noia...l'haurem de fer!
Una abraçada!
Gemma de Food&Cakes by GB
Riquísimo, un arroz caldosito para combatir el frío. Un saludo.
ResponEliminaQuin taller més interessant debia ser!
ResponEliminam'agraden molts els arrossos caldosos! i si és de ceps, encara més!
ptns!!
Quin arrós! Ha d'estar boníssim! La combinació de la sípia i els ceps m'agrada molt. S'haurà de provar :)
ResponEliminaPetons
és que el Xesco és molt Xesco!!!! quina pinta aquest arròs, m'encanta que sigui caldós i a més mar i muntanya!! segur que us ho vau passar pipa! un petonàs
ResponEliminaCaram, que bons! És cert, en xesco és un bon cuiner, i també és molt bon comunicador, oi? L'arròs negre en got m'ha deixat ben sorpresa, intentaré fer-lo! I el teu caldós amb ceps... mare meva, ja sembla que senti l'aroma!!! Petons
ResponEliminaÉs un crack el Xesco, a part de bon cuiner en sap molt d'explicar.
ResponEliminaJa m'imagino com de boníssim ha d'estar aquest arròs.
Petons.
El Xesco fa uns arrossos brutals i aquest que has fet fa una pinta espectacular...Fa uns dies en vaig provar un de ceps i gambes de Palamós de la Sandra que em va fer caure de cul. Quin nivell arrossaire que corre per la xarxa!! com mola...
ResponEliminaQuin arròs més bò. Apuntat per ben aviat :o)
ResponEliminaGràcies per compartir l'experiència.
Petons,
Palmira
M´apunto a un arròs d´aquest!!! si o si!!!! petonets
ResponEliminaQuina bona pinta que fa!!! Arrosser de mena com sóc, aquesta recepta caurà un dia d'aquests.
ResponEliminaSalutacions
La pinta, les fotos...quna passada d'arròs! Em ve una salivera!
ResponEliminaIncreíble...sencillamente increíble fotos y recetas. Enhorabuena.
ResponEliminaBesos
eltealastres.blogspot.com.es