dimecres, 28 de març del 2012
TORRIJAS AMB MADUIXES EN TRES TEXTURES
Whole Kitchen a la seva proposta dolça del mes de març ens ha convidat a preparar torrijas. Jo no havia fet mai de torrijas i aquesta era la oportunitat perfecta per posar-m'hi a fer aquest dolç típic de Setmana Santa que crec que no son gaire típiques a Catalunya i que em venien molt de gust tastar.
Per preparar les torrijes he emprat la recepta del llibre de Xavier Barriga "Recetas caseras con pan de ayer" i com volia donar-li un toc original no vaig parar fins que vaig pensar que una fruita de temporada com la maduixa li donaria un toc ben bó. I en quin format la maduixa? doncs tenir problemes de decisió a vegades et dona bons resultats i amb aquestes tres textures de maduixa les "torrijas" queden d'escàndol:
- Bocinets de maduixa natural
- Sopeta de maduixa i nata
- Coulis de maduixa
INGREDIENTS:
* Per les "torrijas":
- 4 llesques de pa de barra que estigui dur (el meu tenia 2 dies)
- 100 ml. de llet
- Un tros de pell de llimona i 1 canonet de canyella
- 1 ou (a la recepta posa 2 però jo amb la mida de llesques que tenia ja vaig fer amb un)
- Oli d'oliva per fregir
* Pels bocinets de maduixa:
- 2 maduixes
* Pel batut de maduixa i nata:
- 3 maduixes
- 100ml. llet
- 1 cullerada de sucre
- 1 cullerada sopera de nata muntada
* Pel coulis de maduixa
- 130g. de maduixes
- 30g. de sucre
- 30ml. d'aigua
- 1 cullerada de suc de llimona
PREPARACIÓ:
De les "torrijas":
Preferiblement la nit d'abans escalfar la llet amb la pell de llimona (no incloure la part blanca que és amarganta) i el canonet de canyella. Quan bulli, retirar-lo del foc i tapar-la perquè absorveixi els aromes. Reservar a la nevera. (també es pot fer al moment però si és reserva sempre agafa més aroma)
Colar la llet per retirar la pell de llimona i la canyella
Tallar les crostes de les llesques de pa per donar-li forma rectangular. (això és opcional)
Remullar les llesques de pa dur a la infusió de llet, retirar-las i deixar-las escòrrer una mica sobre paper absorvent.
Posar oli d'oliva a escalfar a una paella gran.
Batre l'ou lleugerament. Passar les llesques de pa per l'ou i fregir-les a una paella pels dos costats fins que s'enrosseixin.
Al treure-les de la paella deixar-les reposar sobre un paper absorvent perquè no quedin massa olioses.
La recepta recomana rebossar les torrijas amb sucre per ambdues cares i empolsimar una mica de canyella.
De les 3 textures de maduixes:
* Bocinets de maduixa
Netejar les maduixes i fer a bocins ben petits la part exterior d'aquestes
*Coulis de maduixa
Posar en un cassó al foc les maduixes netes i tallades a trossos amb l'aigua, el sucre i el suc de llimona. Deixar a foc fort i quan bulli baixar el foc. Anar remenant i en uns 15-20 minuts tindrem la textura desitjada de coulis. Triturar i reservar. Jo vaig servir amb el decopen de Lekue.
* Sopeta de maduixa i nata
La sopeta de maduixa i nata o batut es fa triturant tots els ingredients descrits amb una batedora.
MUNTATGE:
Posar en un plat fondo o mig fondo un parell de cassons de sopeta de maduixa i nata. A continuació posem la torrija. La empolsimem amb sucre per sobre i tot seguit li afegim els bocinets de maduixa. Per últim decorem el plat amb unes gotetes de coulis de maduixa.
Us vé de gust una mossegadeta? a nosaltres ens han encantat!!!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Quin pecat de recepta! La barreja deu ser tant bona... petons!
ResponEliminaQuè bones!! M'ha semblat molt bona idea això d'afegir-hi maduixes, perque una fruita molt fresqueta que segur que queda molt bé amb les torrijas. Quines ganes de tastar-ho!
ResponEliminaPetons
Aquí les torrades de Santa Teresa crec que no són massa típiques de setmana santa, però agradar-nos ens agraden, i més amb aquestes textures de maduixa!!!!
ResponEliminapetonets
Ostres quines tostes de Santa Teresa més orginals amb aquesta sopeta.... segur que són per llepar-se els dits!!
ResponEliminamuas
Que pinta de Torrija! Ha quedado preciosa! :)
ResponEliminaM'encanten les torrijas!!! La meva iaia sempre en feia i eren taaaaan bones!!!
ResponEliminaLes teves amb les maduixes molt originals!
Petunets,
Eva.
espectaculars nena!!! quines fotos tan i tan xules que fas!!!!! molts petonets reineta
ResponEliminaMmmmm quina bona pintaaaaaa!! :D :D Amb les maduixes han de combinar de mort, n'estic segura!! jaja Abans d'arribar a baix de tot pensava: "si us plau, que hagi posat una foto de com queden per dintre..." - espectaculars!! :D
ResponEliminaUn petonet!!!
Laura, aquestes torrades eren les preferides de la meva mare. Amb sopa deuen estar insuperables. Les fotos em distreuen de la recepta.
ResponEliminaNani
Que fotos mas bonitas. No conocia tu blog, pero me encanta.
ResponEliminaBessos
Jo amb una mossegadeta no en tinc prou!! Es veu espectacular... amb aquests fotos tan maques que ens poses. Petons
ResponEliminaAquest coulis de maduixes m'encanta, la torrija sembla un illot, què fotogènic.
ResponEliminaEns espera un mes de maduixes ple de receptes molt temptadores!
Petons ;-)
Ens hem enamorat de les teves "torrijas" gràcies al fet de què hi hagis incorporat fruita! A més a més, t'han quedat realment boniques a la vista.
ResponEliminaNosaltres avui al bloc d’ESfruita.com, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem una crema de carbassa amb pipes de carbassa, t’animem a entrar-hi! http://www.esfruita.com/assessorem/crema-de-carbassa-i-gingebre-amb-pipes-de-carbassa
Felicitats per participar i guanyar al Eventophotoblog en un de les seves modalitats,salutacions
ResponEliminaUnas torrijas extraordinarias y con una presentación sobresaliente. Seguro que están deliciosas.
ResponEliminaHe conocido tu blog a través de Laube, por cierto felicidades por esa foto ganadora, que es preciosa. Me quedo por aquí viendo tus recetas y te voy a enlazar a mi blog para no perderme nada de lo que hagas, porque lo que he visto me gusta mucho.
Un besito cielo,
Jo en vull, jo en vull, jo en vull!!! Fan una fila ES-PEC-TA-CU-LAR!!
ResponEliminaNo sé pq em pensava que ja t'havia comentat, quin cap!
Petonets guapa
Sandra
Unes fotos precioses per una recepta genial, mai n'he fet però ara ja tinc la recepta!
ResponEliminaPer cert, tens premi "Liebster blog" pel teu gran blog!
Felicitats!