dimarts, 6 de març del 2012
MANDONGUILLES DE PEIX BLANC AMB SALSA DE FUMET I AROMA DE VAINILLA
Us sona aquesta recepta? segur que sí. És la que vaig presentar al concurs de facebook del restaurant Freu de Lloret. No va guanyar ja que vam quedar en quarta posició (de 8, ji, ji) però us puc assegurar que la recepta val molt la pena.
És el plat que vaig preparar per celebrar el meu aniversari i tothom va sortir ben content. I a més és un plat que es pot deixar preparat perfectament el dia d'abans i això és una gran avantatge quan tens convidats perquè així aquell dia pots estar per altres coses.
Abans comentar-vos que avui ha sigut un dia molt especial. He pogut anar a l'escola d'en Marc a fer una mena de taller de pa. Ell i els seus amics i amigues de la classe han fet de forners. Hem fet la masa bàsica que tant bé vaig aprendre a fer gràcies a la Su de webos fritos. I gràcies a ella vaig resoldre uns dubtes d'última hora respecte els temps dels llevats ja que l'horari escolar em marcava molt els temps màxims de fermentació. Però la cosa ha funcionat i ja us ensenyaré unes quantes fotos de com ens ha anat de bé el tema.
Ara us deixo amb les mandonguilles...
INGREDIENTS:
Per les mandonguilles:
- 1kg. de peix blanc (500g. de llenguado, 250g. de rap i 250g. de lluç ) net de pells i espines
- 200g. de gambetes pelades
- 3 llesques de pa de motllo sense crosta
- Julivert
- Un rajolí de llet
- Farina
- Sal
- Pebre
-Oli d'oliva
Per la salsa de fumet:
- 1kg. de tomàquets madurs
- Oli d'oliva
- Sal
- 1 tassa de fumet de peix (elaborat amb les espines del lluç, del rap i una mica de peix de roca)
- Vaina vainilla oberta per la meitat o bé essència de vainilla o bé sucre avainillat
- Mitja ceba no gaire gran
PREPARACIÓ:
De les mandonguilles:
- Esmicolar el peu net d'espines i de pells en trossets petit
- Tallar les gambetes amb ganivet a bocinets petits
- Humitejar les llesques de pa de motllo amb llet sense que quedin totalment impregnades només fins que s'estovi i s'esmicoli bé.
- Barrejar el peix, les gambes i el pa amb un pessic de sal, pebre i unes fulles de julivert trinxades ben menudetes
- Fer boletes amb la barreja i passar-les per farina
- Posar oli d'oliva a una paella i quan estigui molt calent daurar una mica les mandonguilles.
De la salsa:
- Ratllar o triturar el tomàquet juntament amb la ceba
- Escalfar un rajolí d'oli d'oliva a una paella i posar a coure a foc alt el triturat de tomàquet i ceba.
- Quan faci xup-xup (bulli) afegir la vaina de vainilla oberta o bé l'essència de vainilla (apenes dues gotes), la tassa de fumet, dues cullerades de sucre, un péssic de sal i abaixar el foc.
- Deixar coure a foc lent fins que es confiti bé el tomàquet (al meu cas el vaig tenir prop d'una hora i mitja). Es veu perquè s'evapora el líquid, la salsa es fa més densa i queda un sabor més potent.
MUNTATGE:
- Afegir les mandonguilles a la cassola de la salsa i deixar coure tot plegat 5 minutets perquè s'impregnin bé del sabor de la salsa. Si son acabades de fer també es poden presentar tal qual i afegir la salsa per sobre.
Que vagi de gust!!!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Se ven geniales.
ResponEliminaAy los talleres con los peques.... nosotros hicimos uno de galletas hace unos días, y lo pasamos genial, no se quien disfruto más..
Besos.
Estic segura que aquestes mandonguilles son ben bones!!! Mare meva quina pinta...
ResponEliminaM'has d'explicar el taller de pa per nens... heu arribar a coure el pa? Al meu nen li encantaria que jo fes quelcom aixi al seu cole, pero no se si ens deixaran!! Petons
Nunca he hecho mandonguilles de peix, pero estas las voy a probar. besos.
ResponEliminaMmmm et crec quan dius que han de ser boníssimes, i mira que mai he menjat mandonguilles de peix!! Però semblen delicioses :) Que guai això del taller amb la classe del teu fill... perquè no farem aquests tallers a la universitat?? jaja
ResponEliminaUn petonet! :D
La vainilla con el pescado me encanta!!!! albóndigas deben estar tremendas! un beso
ResponEliminauna recepta guanyadora!!! ,) no m'agraden les mandonguilles, però potser aquestes sí, no? petonets súper mami!
ResponEliminaNo he posat mai vainilla al fumet de peix. Sí que he posat flor d'anís.
ResponEliminaTenen una pinta...
Nani
Laura és una molt bona recepta que faré per setmana santa, m´ha mare vol el divendres sant que i hagi peix, vol peix? doncs toma mandonguilles de la Laura!!!! Muaks
EliminaM'encanta la recepta de les mandonguilles de peix, quina pinta... les de carn no m'agraden gaire, bueno, gens, no sóc molt carnívora, més aviat sóc de peix i verdura. Aquesta me l'apunto per fer-la.
ResponEliminaEli.
Una forma molt bonica de menjar peix, sobretot pels petits de casa, oi?
ResponEliminaLa foto amb la casserola mini m'encanta :-D
Petonets
Sí que em sona d'alguna cosa aquesta recepta, sí... :P jejejeje M'encanta el toc de vainilla! No l'he provat mai en un plat de peix, comença a ser hora, no?
ResponEliminaPetonets carinyo!
Sandra
mmm l'alternativa a les tradicionals m'encanta, ja que a mi les mandoguilles no m'han entusiasmat gaire des de sempre... pero amb el que m'agrada a mi el peix! aixó no m'ho perdria :P
ResponEliminaAixò de posar la vainilla em sembla magnífic! Em costa imaginar el sabor... així que haurem de fer-les oi? Petonets
ResponEliminaM'encanten les mandonguilles de peix! Mai hi he posat vainilla... ha de quedar original i molt bo. Ho provaré ;)
ResponEliminaLa presentació en aquestes cassoletes queda molt bonica.
Mmmm! Només llegir el títol m'has fet venir salivera... Mai he provat de fer mandonguilles de peix, però crec que no trigaré massa! Jeje!
ResponEliminaPetons!
Anna
ohhh, me encanta las albondigas y las tuyas se ven tan deliciosas y sabrosas!!!
ResponEliminaSalu2. Paula
Que bones les mandonguilles de peix blanc!
ResponEliminaI la foto ja et vaig comentar que la trobo preciosa!
Per cert de vainilla jo tampoc n'hi havia posat mai! Ho hauré de provar!
A veure si ens poses les fotos del taller de pa a l'escola, que ja tinc ganes de veure-les!
Petons!