Avui us deixo amb la recepta que vaig preparar per participar a la convocatòria mensual de la recepta del 15.
Tot i haver-la preparat, menjat i fotografiat abans del 15, diversos motius em van impedir preparar el post pel dia que tocava i avui per fi, surt a la llum. No he pogut fer un repàs amb deteniment del índex que publiquen els nois dels Fogons de la Bordeta però sí que em va semblar veure que més bloggers havien fet altres versions d'hamburgueses i és que no m'estranya gens ja que el resultat és molt bo i sa.
Per donar més autenticitat al plat la vaig menjar amb uns panets d'hamburguesa elaborats també a casa amb la recepta de la Su de webosfritos (excelentíssim blog, magnífica persona) i amb els acompanyaments típics d'una bona burguer (enciam, tomàquet, ceba, ketchup).
Si algú s'anima a tastar una bona burguer vegetal, aquí us deixo amb la meva versió. És una adaptació d'una recepta que em va passar una companya de feina.
INGREDIENTS (Per 2 hamburgueses)
- 155g. de llenties cuites
- 2 branquetes julivert
- Mig all
- 1/2 ceba
- 1 culleradeta petita comí
- 3 cullerades soperes de olivada negra
- Pa ratllat
- Un rajolí d'oli
PREPARACIÓ:
-Batre les llenties sense aigua per evitar que les hamburgueses quedin poc consistents i reservar el puré en un bol.
-Posar una mica d'oli en una paella i sofregir la ceba i el mig all. Quan estigui sofregideta (una mitja horeta) afegir el julivert i el comí. Remenar una mica i reservar fins que estigui fred.
- S'ajunten les dues barreges, s'afegeixen un parell o tres cullerades d'olivada negra i es torna a barrejar bé tot.
- S'afegeix pa ratllat i s'amassa tot una mica fins que veiem que agafi cos. (es recomana deixar una estona a la nevera o en un lloc fred perquè després sigui més fàcil fer les formes d'hamburgueses)
- Un cop estigui la massa freda es fan les hamburgueses i es tornen a refrigerar.
- Passada una estona ja es poden passar per la paella amb una mica d'oli ben calent perquè s'enrosseixin una mica.
Les heu de tastar i ja em direu!!!
Tot i haver-la preparat, menjat i fotografiat abans del 15, diversos motius em van impedir preparar el post pel dia que tocava i avui per fi, surt a la llum. No he pogut fer un repàs amb deteniment del índex que publiquen els nois dels Fogons de la Bordeta però sí que em va semblar veure que més bloggers havien fet altres versions d'hamburgueses i és que no m'estranya gens ja que el resultat és molt bo i sa.
Per donar més autenticitat al plat la vaig menjar amb uns panets d'hamburguesa elaborats també a casa amb la recepta de la Su de webosfritos (excelentíssim blog, magnífica persona) i amb els acompanyaments típics d'una bona burguer (enciam, tomàquet, ceba, ketchup).
Si algú s'anima a tastar una bona burguer vegetal, aquí us deixo amb la meva versió. És una adaptació d'una recepta que em va passar una companya de feina.
INGREDIENTS (Per 2 hamburgueses)
- 155g. de llenties cuites
- 2 branquetes julivert
- Mig all
- 1/2 ceba
- 1 culleradeta petita comí
- 3 cullerades soperes de olivada negra
- Pa ratllat
- Un rajolí d'oli
PREPARACIÓ:
-Batre les llenties sense aigua per evitar que les hamburgueses quedin poc consistents i reservar el puré en un bol.
-Posar una mica d'oli en una paella i sofregir la ceba i el mig all. Quan estigui sofregideta (una mitja horeta) afegir el julivert i el comí. Remenar una mica i reservar fins que estigui fred.
- S'ajunten les dues barreges, s'afegeixen un parell o tres cullerades d'olivada negra i es torna a barrejar bé tot.
- S'afegeix pa ratllat i s'amassa tot una mica fins que veiem que agafi cos. (es recomana deixar una estona a la nevera o en un lloc fred perquè després sigui més fàcil fer les formes d'hamburgueses)
- Un cop estigui la massa freda es fan les hamburgueses i es tornen a refrigerar.
- Passada una estona ja es poden passar per la paella amb una mica d'oli ben calent perquè s'enrosseixin una mica.
Les heu de tastar i ja em direu!!!
Que receta tan interesante! Muy rica tiene que ser esta hamburguesa con este panecillo tan tierno! Rapido y sabroso!un beso!
ResponEliminaGenial!! ha valgut la pena l'espera eh? :) ho provarem, ho provarem!! tinc una cosina que és vegetariana, i de vegades als dinars familiars fem carn a la brasa... Estaria bé colar unes quantes hamburgueses de llenties entremig de tota la resta, seria divertit! :D Molts petonets guapa!
ResponEliminaSe ve riquisima, y seguro que es una buena forma de comer lentejas, para mi que no me gustan.
ResponEliminaBesos.
Es que les hamburgueses vegetals em xiflen!!!! sembla mentida que amb ingredients de tota la vida, llenties, verdures, arròs....es pugui fer un plat tant bo oi??!! qui no ho ha provat mai l'animo a fer-ho perque sorpren molt agradablement!! petons
ResponEliminaLaura. Menos mal que te has animado a publicar tu receta de lentejas. Tiene una pinta estupenda. Tengo que hacerla. Muchas gracias.
ResponEliminaHola,
ResponEliminaJo he fet a vegades i són boníssimes!! Aquesta teva fa molt de goig! Petonets
Mmmm quina bona pinta Laura!! :D Però el que t'ha quedat més impressionant són aquests panets: si són súper flonjos, semblen de pastisseria...!!
ResponEliminaUn petonet! :)
Realment impressionant! Sembla ben bé una hamburguesa de carn, fa una pinta increïble amb el tomàquet i l'enciam.
ResponEliminaNosaltres avui al bloc d'ESfruita proposem un aperitiu molt especial: torradetes amb maduixes, plàtan i camembert. www.esfruita.com/assessorem/torradetes-amb-maduixes-platan-i-camembert
Però primer de tot ens presentarem, som ESfruita, una botiga online de fruites i verdures de qualitat. I et convidem a què entris a la nostra pàgina web per conèixer els nostres productes: www.esfruita.com
També et volíem informar de què si cliques "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruitafacebook.com/Esfruita tindràs un 5% de descompte en la primera compra a més a més del fuet de regal per la primera compra. I amb una compra superior a 30€, et regalem una ampolla d'Oli de Pau.
Impressionant!!!! a la foto sembla ben bé un hamburguesa de vedella! provaré de fer-les segur!
ResponEliminaPetonets
Quina pinta que tenen carinyet, sí semblen de "chicha" de veritat! jajaja M'encanta el toc d'olivada, hi deu quedar genial, la pròxima vegada les farem així!
ResponEliminaNosaltres ara també fem sempre la recepta dels panets de la Su, és genial!
Moltes gràcies per participar, tu sempre tens la porta oberta! ;)
Petonets
Sandra
PD: per cert, podries desactivar lo de "demuestra que no eres un robot"? és una mica "coñazo"... jajajaja
Sandreta ja no cal que demostris que ets un robot. Ja he tret aquest pas per deixar els comentaris. Je,je. Son coses d'aquelles que no m'hi fixo. Petonets!!!!
EliminaMe les apunt!!!!!!!!! Tenc una amiga vegeteriana, i tenim pedent organitzar un dinar temàtic!!!!
ResponEliminaJa se'm feia estrany no trobar-te a la "Recepta del 15"! Tant els panets com les hamburgueses tenen una pinta genial, fins i tot amb les marques de la brasa ;-)
ResponEliminaNo he fet els panets d'hamburguesa de la Su, però semblen ideals, tobets i esponjosos.
Les fotos són super apetitoses!
Petonets i molt bon cap de setmana ++
M´agrada molt la idea de fer-ho en hamburguesa, no tinc problema amb les llentis, serà un altre manera de menjar-les
EliminaGràcies a totes pels vostres comentaris. A mi també em va sorprendre perquè visualment semblava una hamburguesa de vedella. I dels panets què us haig de dir, autèntics, autèntics. I és que les receptes de la Su no fallen mai.
ResponElimina