dijous, 17 de gener del 2013

TARTALETES DE PASTA DE FULL, FORMATGE DE CABRA I CEBA CARAMELITZADA



Avui us proposo un aperitiu ben fàcil de fer i que acostuma a agradar moltíssim. En els darrers dos mesos l'hem preparat un parell o tres de vegades per àpats amb convidats i és el típic aperitiu que sempre s'acaba.

A més a més està fet amb ingredients senzills que de ben segur podeu trobar a la nevera de casa.

INGREDIENTS: 

- 1 làmina de pasta de full 
- 1 barra de rulo de cabra petit (tipus aquest) a talls
- Ceba caramelitzada (jo vaig fer servir ceba caramelitzada al vinagre de xerés)
- 1 ou batut (per pintar)
- Sèsam negre/blanc o llavors de rosselles per decorar 
- Oli d'oliva 
- Pebre

PREPARACIÓ:

- Folrem una safata de forn amb un paper antiadherent.
- Estenem la làmina de pasta de full a sobre d'aquest paper.
- Tallem amb un cèrcol d'emplatar d'uns 8 cm de diàmetre la làmina de pasta de full. Fem tants talls com puguem perquè surtin el nombre més gran de tartaletes possible però amb una distància de separació entre elles ja que ja és preferible no moure-les perquè no perdin la forma.
- Retirem la pasta de full sobrant.
- Agafem un altre cèrcol d'emplatar (un got o una llauna neta també ens poden servir) d'uns 6-7 cm de diàmetre i marquem cada tartaleta. (això és fa perquè després al pujar quedi una mena de vora feta)
- Pintem les tartalets amb l'ou batut.
- Punxem les tartaletes amb una forquilla.
- Posem a cada tartaleta una cullerada de ceba confitada i a sobre un tall de rulo de cabra.
- Empolsimem amb una mica de pebre molta i decorem amb el sèsam.
- Afegim un fi raig d'oli d'oliva i enfornem a 180º amb el forn preescalfat.
- En uns 10-12 minuts ja estan fetes però com sempre convé revisar-les abans. Es nota que estan fetes quan ja s'han enrossit una mica.

Que aprofiti!!!




Per cert, comentar-vos que el passat dissabte 12 de gener Coure Coulants va fer 4 anys. Tot i que no vaig fer cap entrada especial al bloc, la tinc encara pendent, us comunico als que no consulteu el facebook que vaig fer un concurs exprés a través d'aquesta xarxa social.Vaig sortejar un llibre de receptes de cuina entre tothom que em deixés un comentari proposant-me idees de pastís per poder posar aquesta espelma del número 4. La guanyadora va ser la Meri Alba i la tarta proposada per ella una Devil Food Cake. Als propers dies faré la tarta, li posaré la espelma i la penjaré per compartir-la amb tots vosaltres.



17 comentaris:

  1. Estupendas tartaletas y felicidades por el cumple blog, estoy deseando ver la tarta.
    besos

    ResponElimina
  2. amb aquesta presentació i aquesta combinació, quedes com un perfecte amfitrió!!! m'encanta el gust que té! la pasta de full és tan versàtil oi? petons

    ResponElimina
  3. Quna bona idea!!! M'encanta aquesta cau segur. A més sempre tinc ceba caramelitzada i formatge de cabra de rulo. Només em falta la pasta de full i llestos.
    Petons

    ResponElimina
  4. no m'estranya que mai en quedi d'aquest aperitiu, perquè ha de ser deliciós! queda apuntat per pròxims sopars!

    bon cap de setmana! :)

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats ... 4 anys!!!
    Aquestes tartaletes perfectes per qualsevol ocasió i es preparen molt ràpid!
    Petonets i molt bon cap de setmana,
    palmira

    ResponElimina
  6. Uiii! aquesta aperitiu m´el enporto!!! amb el que m´grada aquesta combinació!!! petonets

    ResponElimina
  7. La recepta és fantàstica, i moltes felicitats!
    Marta

    ResponElimina
  8. Buenísima combinación. Me gusta muchísimo.

    ResponElimina
  9. Bonissimes!!!
    Les fare!!!!

    ResponElimina
  10. Bonissimes!!!
    Les fare!!!!

    ResponElimina
  11. Nyam, quin aperitiu més festiu! m'encanta el "rulo" de cabra així calentet sobre una torrada o un tros de pa.
    Esperem aquest Devil Cake! :-D

    Petons i bon cap de setmana (passat per aigua...)

    ResponElimina
  12. Doncs m'encanta fer coses amb la pasta de full...dóna tant de joc, oi?
    Molt bona la recepta, segur que la faig...i FELICITATS pels 4 anys del blog....deunidó!!!
    Petons
    Gemma de Food&Cakes by GB

    ResponElimina
  13. Moltes felicitats pel aniversari del bloc i per la recepta que es de luxe! Un peto

    ResponElimina
  14. Quatre anys? Jo porto només un mes i encara no sé ben bé com va! Felicitats
    També per les tartaletes, han de ser molt bones
    Petons
    Isabel

    ResponElimina
  15. Felicitats per l'aniversari del blog! 4 anys està molt bé!
    Si s'acaben és la millor senyal de que agraden molt!
    És que han d'estar boníssimes amb aquesta combinació d'ingredients...i amb lo que m'agrada el formatge de cabra...bufff!!
    ptns!!

    ResponElimina
  16. Felicidades por el aniversario.
    Te han quedado riquísimas lo se porque yo lo hago en una coca grande pero con masa, probaré con hojaldre la próxima vez.
    Saludos

    ResponElimina
  17. Vaig descobrir la pasta de full fa relativament poc i no paro de fer-la servir... aquest divendres fem un "joposo" i portaré aquestes tartaletes, tinc l'èxit assegurat ;-)

    ResponElimina