dijous, 10 de gener del 2013
TARTA DE RAÏM, FORMATGE I MOSCATELL
Mentre la resta de la blogosfera està plena d'amanides, verdures, cremes i sopes que contrarresten els excessos del Nadal i ens ajuden a començar amb bon peu l'any 2013, Coure Coulants rescata un dels postres que vam fer pels passats dies festius. Ja em perdonareu però és que aquesta opció és més que recomanable.
Es tracta d'un pastís que circula molt per la blogosfera. L'he vist en diferents versions. La versió que em va passar a mi una companya de feina i que ella ja havia fet en anteriors ocasions és aquesta de la Dolors de Cuinant.
La tarta va ser ideal per celebrar el Cap d'Any anticipat que vam fer la nit del 30 de desembre. Va agradar força a tothom i el toc del raïm s'avenia perfectament a la data en que estàvem. La textura i el sabor eren molt bons i trobo que amb aquesta forma quadrada feia força patxoca. Com sempre vaig fer unes petites modificacions a la recepta original tant als ingredients com a la forma.
Si teniu alguna celebració, no dubteu en fer-la perquè quedareu la mar de bé i no té gens de dificultat.
Aquí us deixo amb la recepta, Jo vaig fer servir un motlle quadrat de 20 cm.
INGREDIENTS:
* Per la base:
- 250g. de galetes Digestive
- 110g. de mantega a temperatura ambient
* Per la mousse de formatge:
- 400g. de formatge en crema (tipus Philadelphia)
- 250g. de xocolata blanca
- 250g. de llet sencera
- 1 iogurt grec
- 50g. de sucre
- 1 sobre de cuallada + 1 cullerada sopera d'un altre sobre de cuallada.
* Per la cobertura de moscatell:
- 100g. d'aigua
- 100g. de sucre
- 120g. de moscatell
- 4,5 fulles de gelatina
- raïm blanc i raïm negre
PREPARACIÓ:
* De la base:
- Picar les galetes a un robot de cuina fins que quedin ben triturades.
- Afegir la mantega a punt de pomada i tornar a triturar amb el robot de cuina fins que quedi tot ben integrat fet una pasta.
- Folrar un motlle amb la massa de galetes. S'ha d'anar prement la massa perquè quedi ben unida.
- Prémer amb la base d'un got per compactar i anivellar la base.
- Reservar el motlle a la nevera.
* De la mousse de formatge:
- Rentar el raïm, tallar-lo, despinyolar-lo i reservar-lo.
- Posar en un cassó al foc la llet, la xocolata blanca trossejada, el formatge en crema, el iogurt i el contingut dels sobres de la cuallada i anar remenant continuament perquè no quedin grumolls.
- Retirar del foc en el moment que veiem que està a punt de bullir.
- Abocar aquesta crema sobre la base de galetes i tot seguit disposar el raïm per sobre.
- Deixar refredar una mica i reservar a la nevera.
* De la cobertura de gelatina de moscatell:
- Posar en una bol amb aigua freda a hidratar les fulles de gelatina.
- Posar un cassó a foc mig amb l'aigua i el sucre fins que s'integrin bé aquests dos ingredients i es faci un almíbar lleuger.
- A continuació posarem el moscatell i deixarem reduïr tot plegat uns 3-4 minutets.
- Afegir les fulles de gelatina previament hidratades, remenar tot molt bé per què s'integri i retirar del foc.
- Deixar templar una mica la gelatina i abocar-la sobre el raïm ajudant-nos d'una cullera per evitar esquitxadures.
- Reservar a la nevera perquè cualli un mínim de 5 hores i preferiblement tota la nit.
Espero que us hagi agradat la meva versió!!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Fa moooooooooolt temps que la tinc a pendents, i ara tu me l'has recordat.
ResponEliminaés veritat que és una tarta ideal per cap d'Any. M'ho apunto per l'any vinent, però no crec que pugui esperar tant.
T'ha quedat preciosa, en quadrat molt més maca!
Guau, queda una tarta impresionante, preciosa y seguro que debe estar de lujo con esa gelatina de moscatel.
ResponEliminabesos y feliz viernes
Hola Laura!!! Caram tu, quin pastís més bonic...segur que el faig!!! Gràcies per les receptes tant genials que penges!!!!
ResponEliminaGemma Food&Cakes by GB
T'ha quedat molt bé Laura!! ets una artista de les tartes eh?? I sí, és ideal per cap d'any amb el raïm... a part que la combinació amb el formatge i el moscatell ha de ser deliciosa! Doncs jo no l'havia vist per la xarxa encara, jeje.
ResponEliminaPetons!!
Laura, me encanta tu propuesta, pero es que además ha quedado precioso. Enhorabuena
ResponEliminaFa molt bona pinta, eh!? quina presentació!! l'´hauré de tenir en compte per si he de fer alguna cosa especial, perquè és més senzill del que em pensava!
ResponEliminapetonets
Té molt bona pinta i el tall es veu perfecte :o)
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana,
Palmira
Impressionant! Meravellada m'he quedat, sobretot amb la combinació cromàtica dels raïms. Me l'apunto, la penso fer aquesta setmana i així aprofito el raïm que tinc mig oblidat a la nevera.
ResponEliminaFelicitats! :)
Que bonita te ha quedado, el toque de moscatel le debe dar un sabor especial.
ResponEliminaFelicitats Laura per aquesta original, creativa i bonica tarta. Te un magnífic aspecte i segur que estava boníssima.
ResponEliminaPetons
Joan Antoni
Em sembla requetepreciosa, Laura, i el joc de colors amb els grans de raïm és ben llampant.
ResponEliminaPer mi perfecte que ens vagis ensenyant els dolços de nadal, que ja hi haurà temps de fer dieta... :-D
Petons
M'encanta la forma, i la idea del raïm queda súper xula!!petons
ResponEliminaQueda preciosa y para el dia de fin de año es muy apropiada además de no ser empalagosa.
ResponEliminaMe gusta como la has hecho en formato cuadrado es mas fácil para porcionar.
Besos.
Ahora te escribo un correo.
A més de ser deliciosa queda molt xula!!!
ResponEliminapetonets
Una tarta espectaculaaaaaaaaaaar!!!!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaNo puc dir res mes que és una passada!
ResponEliminaNani
te ha quedado preciosa!!! entran ganas de pedir una ración ;)
ResponEliminaSalu2. Paula
Laura, ¿me podries dir quin moscatell has fet servir?. Jo aquesta tarta de Cuinant l´he feta varies vegades, però amb un moscatell que ara ja no el trobe...m´agrada que se quede transparent com la teva.
ResponEliminaEspere la teva resposta.
Petons