Missing de la blogosfera em trobo aquests dies. Cuinar, continuo cuinant però o bé no fotografio o bé se m'acumulen les fotos a la tarja de memòria de la càmera. Com volia treure el cap per avisar que tot va bé i que trobo a faltar entrar més sovint a ensenyar el que cuino i a comentar les vostres receptes recupero un clàssic que tenia al rebost.
Si hi ha algun postre que accepta versions a dojo aquest és sense dubte el pastís de formatge. Els hi ha que es fan al forn, que cuallen en fred, amb formatges de molts tipus diferents però en general tots guarden un element en comú: acostumen a agradar moltíssim i son un clàssic al que molts de nosaltres recorrem amb freqüència.
Al bloc ja tinc publicada alguna versió de pastís de formatge però la recepta que us presento avui és tant senzilla de fer...a tall d'exemple dir-vos que aquest estiu passat hem recorregut a ella fins en 4 ocasions. L'he elaborat amb cobertura de prunes, amb cobertura de préssecs, amb cobertura de fruites del bosc, amb melmelada de figues i aquest com el que us presento avui amb cobertura de cireres. Allà on l'he portat ha agradat moltíssim i si hagués de triar una cobertura potser em quedaria amb la de cireres o amb la de prunes tot i que la de fruites del bosc o la de figues també li queden genial.
Per elaborar la recepta em vaig inspirar en el Superpastís de formatge del llibre de la Mireia Carbó, "La cuina et dona joc"amb algunes adaptacions.
INGREDIENTS:
- 350 g. de formatge fresc batut (també val el formatge fresc normal)
- 100g. de formatge de cabra tipus rulo (sense crosta)
- 125g. de formatgets d'aquests de porcions
- 2 iogurts naturals (preferiblement grecs)
- 100g. de sucre
- 80g. de farina
- Mig sobre de llevat en pols (uns 7 grams)
- 3 ous
PREPARACIÓ:
- Preescalfar el forn a 180º només de baix
- Esmicolar el formatge de cabra a un bol i abocar la resta d'ingredients.
- Batre-ho tot amb la batedora elèctrica fins aconseguir una crema fina.
- Folrar un motlle amb paper de forn o bé pinzellar-lo amb mantega desfeta i empolsimar amb farina.
- Abocar la preparació al motlle i coeu-ho al forn, que ha d'estar calent a 180º, durant 50-60 minuts. Com sempre cada forn és una història i convé anar mirant com evoluciona el pastís i comprovar la cocció puntxant el pastís amb un escuradents fins que surti net.
- Un cop fred desmotlleu el pastís i amb una espàtula repartir la melmelada o confitura.
- Reservar a la nevera fins el moment de servir. (Aquest pastís pel meu gust com està millor és fent-lo el dia anterior i servir-lo ben fresquet)
I aquí us deixo un tall,
Quina bona pinta!!! M'encanta el pastís de formatge!!
ResponEliminaMare meva!!! pinta de maravella ¡ mira que encara no he posat mai formatge de cabra!! deliciosa! petons
ResponEliminaÉs el meu pastís preferit, Laura. I també l'hem fet de mil maneres diferents, oi? Ara, això del rulo... jo no ho he incorporat mai i veient el teu pastisset em tempta molt! M'ho apunto. Benvinguda de nou, se't trobava a faltar! Petons
ResponEliminaLaura, te una pinta espectacular. Amb el que m'agraden els formatges i encara no n'he fet cap. Aquest deu ser molt bo per la varietat de formatges que porta, l'apunto i ja et diré el què. Una abraçada i benvinguda!
ResponEliminaMmm...i amb formatge de cabra!! de ben segur que li ha de donar un toc únic i sorprenent! Petons
ResponEliminaTinc una llista increible de pastissos de formatge, i els penso anar fent tots jajajaja.
ResponEliminaEvidentment aquesta recepta també me l'emporto, té una pinta espectacular :)
Una pinta molt bona per una versió senzilla :o)
ResponEliminaHi ha tantes versions però és d'aquests postres que vas fent una vegada i una altra tastant totes les receptes que veus !
Petonets,
Palmira
Quina pintassa que té aquest pastís nena!! avui he vist uns quants per la blogosfera...jejejeje. Em menjaria un taller ara mateix. Molts petonets
ResponEliminaSense cap dubte és un dels clàssics més versionats, però és que ningú no pot ressistir la temptació!!!
ResponElimina¡¡¡Como me pueden gustar tanto las ciruelas!!
ResponEliminaNieves
Te una pinta deliciosa aquest pastis! Un peto
ResponEliminaSóc una gran fan dels pastissos de formatge (i del formatge) m'encanten!!! el teu es veu irresistible, m'apunto la recepta, que m'agrada anar variant!
ResponEliminaPetonets!!