dissabte, 15 de setembre del 2012
PASTÍS DE XOCOLATA I ALBERCOCS
Tots els membres de la blogosfera sabem que si hi ha alguna cita a la que no podem faltar cada mes és a la Recepta del 15 (bé, jo vaig faltar el mes passat però com era agost, ...).
A més a més aquest mes la cita és encara més especial. D'una banda és l'aniversari d'un dels membres dels Fogons, del Xavi al que volem felicitar molt enèrgicament des de casa nostra. I d'altra banda era imposible dir que no al ingredient tant atractiu que ens havien proposat: La XOCOLATA
Tot i el caràcter especial de la cita jo presentaré un pastís que vam fer a l'agost. I és que el mes de setembre poc temps he tingut per cuinar amb els nens a casa i l'adaptació a l'escola. Però haig de dir en la meva defensa que és un dels pastissos més bons que he fet mai. Que agrada molt a grans i a petits i que sempre queda perfecte i es desmotlla genial.
De fet aquest estiu el vam portar a casa d'uns amics i va agradar molt.
Només tenia un problema doncs amb la meva proposta i és que només tenia fotos fetes amb el Mòbil !!!!
O sigui que per primera vegada al bloc (i que no serveixi de precedent) una recepta fotografiada amb el mòbil.
I és que aquest pastís s'havia de compartir... A això em vaig comprometre amb els seguidors de facebook que han fet que aquesta foto sigui la més agradada de totes les receptes que hem penjat a la xarxa social.
INGREDIENTS:
* Pa de péssic de xocolata i ametlles
- 3 ous
- 1 iogurt grec
- 65 grams farina
- 50 grams cacau en pols
- 45 grams ametlla molta
- 230 grams de sucre
- 1 sobre de llevat
- 1 mesura de iogurt d'oli
* Del puré d'albercocs sec
- 150 grams de puré d'albercoc sec (o en el seu lloc podríem posar uns 200 grams de melmelada d'albercoc i no posar l'aigua)
- 60 ml. aigua
* Cobertura mousse de xocolata
- 250 gr. de xocolata negra de postres
- 400 ml. de nata líquida
- 200 ml. de llet sencera
- 1 sobre de flam Royal de 4 racions
PREPARACIÓ:
* Pa de péssic de xocolata i ametlles
- Batre tots els ingredients en un bol amb la túrmix (la farina i el llevat son els ingredients que s'afegeixen en darrer lloc)
- Abocar la meitat de la massa en un motlle d'uns 22 cm de diàmetre i coure al forn preescalfat a 190º uns deu minuts (com no és gaire massa s'ha d'estar molt atent al temps del forn i comprovar sempre la cocció amb un escuradents)
- Repetir la operació amb l'altra meitat de la massa. (També es podria coure tota la massa sencera i després obrir el bescuit per la meitat però per anivellar-lo millor a mi em va millor d'aquesta manera)
* Del puré d'albercocs sec
- Posar a escalfar en un cassó el puré d'albercocs i diluiïr en ell uns 60 ml. d'aigua (el puré és més espés que una melmelada per això el diluïm en aigua. Amb una melmelada no caldria fer aquest pas)
* Cobertura mousse de xocolata
- En un cassó, s'escalfa la nata líquida i la llet i el sobre de flam.
- Quan sigui calent, s'hi afegeix la xocolata a trossos i es remena fins que es desfaci.
- Quan arrenqui al bull i comenci a espessir, es retira del foc i s'aboca sobre la base de pa de pessic.
MUNTATGE:
- Tallem dos discos de 20 cm de diàmetre del bescuit de xocolata fet en dues tandes o bé fet en una i obert per la meitat.
- Disposem un disc de coca al motlle de 20 cm. de diàmetre.
- Repartim el puré d'albercocs o la melmelada amb l'ajut d'una espàtula per sobre de la primera capa de coca de xocolata
- Tapem amb l'altre disc de coca
- Per últim aboquem la mousse de xocolata quan encara sigui calenta o tèbia.
-Deixem refredar i quan estigui a temperatura ambient, es reserva a la nevera fins al moment de servir.
Xavi, esperem que t'agradi. Aquest tall va per tu. Per Molts Anys!!!!!!!!!!!!!!!!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Ufffff això ha d'estar deliciós, es veu tan sucós...
ResponEliminaÉs el pastís dels pastissos... Simplement perfecte!
ResponEliminauufff té MOLT BONA PINTAAAA
ResponEliminaTiene un aspecto excelente. Felicidades
ResponEliminaJUEGO DE SABORES
Quina bona pinta!! no n'hi ha prou que la base sigui de xocolata, mmmm, sino també amb la mouse per sobre, amb el puntet àcid de l'albercoc deu estar boníssima!
ResponEliminaSi al Xavi no li agrada ja me'l menjo jo!!!!
ResponEliminaCuriosa aquesta mousse de xocolata feta amb flam. I el contrast amb l'albercoc boníssim!
petonets
Te pinta de desfer-se a la boca... que bo!!! Bon cap de setmana!
ResponEliminaUna combinació perfecta! Els albercocs són molt agraïts amb la xocolata. La foto del tall és impresionant...passa xuclant.
ResponEliminaQuin pastís tan elegant i preciòs!!!!! quines textures!!! mare meva, aquest recopilatori del 15 fins i tot desprèn olor dins la red!!!!! Impresionant!!!!
ResponEliminaBufffsss!!!! Quin pecat!!! Ha de ser deliciós.....
ResponEliminaPtns
Deu estar super bo!!!
ResponEliminapetons
Xocolata i albercocs, aquesta combinació em torna boja....t'ha quedat perfecte!!ha de ser irresistible!petons
ResponEliminaL'aspecte i el tall son fantàstics, sort que l'heu publicat, així nosaltres també el podrem preparar a casa :o)
ResponEliminaPetonets,
Palmira
Ostres, quina passada, triple capa! la foto del tall és per llepar la pantalla! em sembla boníssima, el toc d'albercocs és genial per combinar amb la xocolata.
ResponEliminaNyam....
Oh, quina pinta! Recorda una mica a la Sacher, oi? M'encanta!
ResponEliminaMarta
Hola Laura guapa!!!
ResponEliminaQue bo!!! jo ara mateix me'n menjaria un bon tros...i per cert quedo parada amb el teu mòbil, les fotografies són fantàstiques!!
Buf i buf!!! quin combi més suggerent!!! dolç i un pel àcid!!! vull un trosset ja!!! Petonets
ResponEliminaEspectacular!!!! una foto feta amb el móvil, perfecta!!! m´imagino el gust.. deliciós. Petons,
ResponEliminaera boníssim!!! m'agrada la foto, sobretot les estovalles de fons! ;)
ResponEliminaPerò si fins i tot amb foto feta amb el mòbil té una pinta genial! Si és quan una és una artista, ho és amb el que tingui a la ma!! Aquest saps que a casa caurà? M'encanta!
ResponEliminaEl Xavi agraeix molt la vostra efusivitat! jajaja
Moltes gràcies per participar
Petons
Sandra
ese corte está diciendo, comeme, comeme. Como no puedo a través de la pantalla ahora me dice: cociname, cociname, jajaja
ResponEliminaSalu2. Paula
M'encanta la combinació de l'albercoc amb la xocolata! Queda apuntat per la pròxima!
ResponEliminaooooo! m'encanta, sembla la sacher!
ResponEliminaLaura, avui el provo! una mica tunejat però avui cau...
ResponEliminaJordi