dilluns, 30 d’abril del 2012
PANNACOTTA DE LLIMA AMB COULIS DE CAIPIRINHA PER LA SANDRA
Avui dia 30 d'abril algú molt especial i molt important en el mon de la blogosfera gastronòmica fa anys. Si encara no sabeu qui és potser si torneu a llegir el nom del postre sabreu de qui es tracta i és que la Sandra d'Els Fogons de la Bordeta és una gran fan de la caipirinha i totes les seves variacions.
Aquest any no em volia perdre el seu aniversari virtual i li vaig dir al seu grup d'amigues (Paula, Mònica, i Judith) que comptéssim amb mi si estàven pensant preparar alguna cosa especial. I així va ser. Totes ho teníen claríssim. Si amb alguna cosa la podíem homenatjar en aquest dia era amb qualsevol preparació que tingués caipirinha. Jo no havia fet mai caipirinha a casa, de fet no tenia ni cachaça però ara que la he tastat i que tinc l'alcohol a casa de ben segur que alguna altra vegada ens preparem o bé el cocktail o bé alguna preparació que la contingui.
Així doncs, Sandra, Moltes Felicitats, espero que passis un dia genial. Els coure coulants t'enviem a més a més de molts petons, aquesta pannacotta de llima amb coulís de caipirinha per celebrar l'aniversari amb tu. Per Molts anys més i moltes receptes i fotografies més que ens omplen de colors i originalitat aquesta blogosfera gastronòmica amb la que gaudim tant.
Ja ens perdonaràs que no te l'haguem donat ni a tastar. I la veritat és que segur que t'hagués encantat perquè a nosaltres (els adults només) ens ha agradat molt.
I ara sí, aquí, va la recepta:
INGREDIENTS: (Per unes 3-4 racions com la que es veu a la foto)
* Per la gelatina:
- 1 llima
- 65 gr. de sucre
- Cachaça al gust (no el vaig mesurar, que no quedés massa forta de gust)
- Mitja fulla de gelatina
* Per la pannacotta:
- Ratlladura d'1 llima
- 200 ml. de nata líquida (muntar)
- 1,5 fulles de gelatina
- 40g. de sucre
PREPARACIÓ:
* De la gelatina:
- Netegem la llima i la pelem de forma molt superfícial intentant no agafar la part blanca.
- Tallem la pell a bocinets petits.
- La part blanca de la llima la retallem i la rebutgem ja que és molt dura i amarganta.
- Tallem la polpa a trossets i la possem en un cassó que pugui anar al foc.
- Afegim el 85-90% del pes de la polpa de sucre. En el meu cas la polpa de la llima pesava 70 grams i vaig posar uns 60 grams de sucre.
- Ho deixem reposar tota la nit a la nevera.
- A l'endemà afegim a aquesta barreja de polpa i sucre el raig de cachaça, i la pell tallada a bocinets i ho posem tot a foc fort.
- Mentrestant deixem la mitja fulla de gelatina hidratant-se en un bol amb aigua freda.
- Quan bulli abaixem el foc i el tenim una estona fins que veiem que es va densificant tal qual com si féssim una melmelada. No parem de remenar perquè té molt sucre i no ens interessa que se'ns enganxi al cassó.
- Quan veiem que te una textura més densa és el moment d'escòrrer la mitja fulla de gelatina i afegir-la a la barreja.
- Abans que es refredi aboquem la gelatina als bols o gotets i el reservem a la nevera (aquesta capa hauria d'estar un parell d'horetes cuallada abans d'afegir la pannacotta)
* De la pannacotta:
- Ratllem la pell d'una llima sense agafar la part blanca.
- Possem en un cassó a foc suau la nata líquida durant uns 10 minuts evitant que bulli.
- Un cop transcorregut aquest temps, retirem la nata del foc, li afegim el sucre i la ratlladura de la llima i remenem durant un minut.
- Després afegim les fulles de gelatina ben escorregudes amb les mans i remenem durant un minut més perquè es reparteixi homogéniament.
- Deixem refredar 10 minuts i ja podem posar la capa als bols o gotets on tenim la gelatina de caipirinha. Abans de servir desmotllar si el motlle ho permet i a gaudir d'aquest postre tant bo i exòtic.
FONT: Pròpia
Sandra, m'ha encantat enviar-te aquest detall. Espero que t'hagi agradat. Un petó ben grós i gaudeix del teu dia que t'ho mereixes!!!!!!!!!!!!!!!!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
a veure si ara et tornaràs adicta a la caipirinha... jajajajajajaj! t'ha quedat espectacular!!! ets un crack. molts petonets reinetaaaaaaaaaaaaaa
ResponEliminaEsteu ben bojes totes, i m'encanta!! Ja he vist la recepta de la Judith i de la Paula. La teva pannacotta, doncs espectacular!! Petons
ResponEliminaJa et dic jo que li encantarà!!! Pannacotta més caipirinha???!!!! Èxit assegurat!!!!
ResponEliminaLes fotos t'han quedat xulíssimes!!
Petons!!
Per cert, jo ho havia programat malament. Sort que he esperat per donar-li a publicar. Ja deia jo que no ho havia fet bé!!
Carinyet!! Aquesta sí que no me l'esperava... i no saps la il·lusió que m'ha fet!!! Com ja li he dit a la Judith ploro llàgrimes de felicitat (de caipirinha!!)!! Vigila que enganxa, eh? jijijiji Què mona, si has hagut de comprar cachaça per mi i tot!! :P
ResponEliminaA veure si la pròxima vegada la puc tastar, senyal que et podré fer el petonarro que et mereixes en persona!!
moltíssimes gràcies per fer-me sentir tan especial!!!
Petonets
Sandra
Qué rico, por Dios!!!! Me encantan vuestras mezclas. Enhorabuena
ResponEliminaLaura, m'heu deixat ben al·lucinada, amb aquestes postres de caipirinha que heu prearat a la Sandra. Quin aniversari més exòtic!!
ResponEliminaOh!!! Quina xulada que li heu fet i aquesta pannacotta... és espectacular!! Petonets
ResponEliminaLa Sandra té molta sort! Una pannacotta d'allò més...
ResponEliminaNani
Veus, si es que li ha encantat la combinació caipirinha-pannacotta!:D
ResponEliminaPetonets.
M'encanten aquestes receptes àcides i refrescants...
ResponEliminaI la presentació t'ha quedat mol elegant i vistosa ;)
BONA NITTTTTT
ResponEliminaEM DIC MONTSE I TAMBE TINC UN BLOG, RES A VEURE AL EL TEU QUE ES ESPECTACULAR....
DIR-TE QUE M'ENCANTA EL TEU TREBALL I QUE TENS UNS SORPRESETA AL MEU BLOG !!
http://montsesdesserts.blogspot.com.es/
Asombrada me he quedado con esta panna cotta, tremendamente original! me encanta! un beso
ResponElimina