Aquest cap de setmana sortint tenia molts plans. Entre ells cuinar i penjar posts però el virus que se'ns ha presentat d'imprevist ens ha impedit fer moltes de les coses que teníem planejades.
Però com al repte de Memòries d'una cuinera no s'hi pot faltar, ens hem aixecat i ens hem posat a cuinar. A més a més aquest mes ens proposaven fer carquinyolis i qui es pot resistir a preparar aquest dolç tant bo.
Si feu una ullada comprovareu que al blog no en tinc cap de carquinyolis i jo sempre comento el mateix...la primera vegada que faig una recepta tradicional intento seguir-la al peu de la lletra i deixo la innovació per les posteriors vegades. En aquesta ocasió he fet una petita excepció tot i que només he introduït una mínima variació que sabia que no alteraria massa la qualitat del producte final i a casa ha agradat molt. Jo avui ja he pogut menjar uns quants i a mi m'han conquistat.
La recepta que jo he seguit és la de la Gemma de la cuina de casa i la variació que he fet és la d'afegir trossets de prunes seques que li han donat un gust a fruiteta molt interessant.
INGREDIENTS:
- 65g. d'ametlles crues (amb pell)
- 35g. de prunes seques (sense pinyol i tallades a bocinets petits)
- 150g. de farina
- 100g. de sucre
- 1 ou gran
- 1 culleradeta de llevat en pols
- Un pòlsim de canyella en pols
PREPARACIÓ:
- Barrejar amb les mans tots els ingredient excepte les ametlles i les prunes.
- Afegir les ametlles i els bocinets de pruna i barrejar-lo fins que agafi consistència la masssa.
- Dividir la massa en dues porcions i fer dues tires llargues d'uns 3cm d'ample per 1 cm d'alçada.
- Posar-les a una plata de forn coberta amb un silpat o paper de forn i pintar-les amb ou batut.
- Coure'ls al forn a 180º uns 25 minuts
- Treure la plata del forn i tallar els carnquinyolis al biaix d' un cm de gruix aproximadament.
- Estirar-los transversalment a la plata del forn i tornar-los a posar uns 5 minuts més al forn fins que agafin color.
OBSERVACIONS:
Els temps em van quadrar al minut als que recomana la Gemma a la seva recepta i que son els que us he posat a la recepta.
FONT:
Blog "La cuina de casa" de la Gemma Clofent. Ara aquí.
Per cert, sabeu quin llibre acompanyava les fotos dels carquinyolis? doncs el número 7 de l'Yves Gerbeau. Si voleu saber més d'aquest llibre ja podeu consultar el seu blog.
Com ha anat la Diada de Sant Jordi????
A nosaltres molt bé. Sabeu quin llibre m'han regalat avui? doncs un de cuina, com no!!!. En aquesta ocasió un llibre titulat Postres de Michel Roux. Quan he arribat de la feina estàven els meus tres princeps esperant-me amb la rosa i el llibre a la mà. Com em sento d'afortunada!!!!
Però com al repte de Memòries d'una cuinera no s'hi pot faltar, ens hem aixecat i ens hem posat a cuinar. A més a més aquest mes ens proposaven fer carquinyolis i qui es pot resistir a preparar aquest dolç tant bo.
Si feu una ullada comprovareu que al blog no en tinc cap de carquinyolis i jo sempre comento el mateix...la primera vegada que faig una recepta tradicional intento seguir-la al peu de la lletra i deixo la innovació per les posteriors vegades. En aquesta ocasió he fet una petita excepció tot i que només he introduït una mínima variació que sabia que no alteraria massa la qualitat del producte final i a casa ha agradat molt. Jo avui ja he pogut menjar uns quants i a mi m'han conquistat.
La recepta que jo he seguit és la de la Gemma de la cuina de casa i la variació que he fet és la d'afegir trossets de prunes seques que li han donat un gust a fruiteta molt interessant.
INGREDIENTS:
- 65g. d'ametlles crues (amb pell)
- 35g. de prunes seques (sense pinyol i tallades a bocinets petits)
- 150g. de farina
- 100g. de sucre
- 1 ou gran
- 1 culleradeta de llevat en pols
- Un pòlsim de canyella en pols
PREPARACIÓ:
- Barrejar amb les mans tots els ingredient excepte les ametlles i les prunes.
- Afegir les ametlles i els bocinets de pruna i barrejar-lo fins que agafi consistència la masssa.
- Dividir la massa en dues porcions i fer dues tires llargues d'uns 3cm d'ample per 1 cm d'alçada.
- Posar-les a una plata de forn coberta amb un silpat o paper de forn i pintar-les amb ou batut.
- Coure'ls al forn a 180º uns 25 minuts
- Treure la plata del forn i tallar els carnquinyolis al biaix d' un cm de gruix aproximadament.
- Estirar-los transversalment a la plata del forn i tornar-los a posar uns 5 minuts més al forn fins que agafin color.
OBSERVACIONS:
Els temps em van quadrar al minut als que recomana la Gemma a la seva recepta i que son els que us he posat a la recepta.
FONT:
Blog "La cuina de casa" de la Gemma Clofent. Ara aquí.
Per cert, sabeu quin llibre acompanyava les fotos dels carquinyolis? doncs el número 7 de l'Yves Gerbeau. Si voleu saber més d'aquest llibre ja podeu consultar el seu blog.
Com ha anat la Diada de Sant Jordi????
A nosaltres molt bé. Sabeu quin llibre m'han regalat avui? doncs un de cuina, com no!!!. En aquesta ocasió un llibre titulat Postres de Michel Roux. Quan he arribat de la feina estàven els meus tres princeps esperant-me amb la rosa i el llibre a la mà. Com em sento d'afortunada!!!!
Genials amb prunes!! una versió que encara no havia vist i m'encanta!! petons
ResponEliminaQuins carquinyolis més bons, Laura. amb prunes... t'han quedat molt ben fets per ser els primers! Petonet
ResponEliminaOoooh, quins tres prínceps més guapos tens!! :D
ResponEliminaFem intercanvi carquinyolero? ;)
Espero que els virus ja hagin marxat de casa!!
Molts petonets
Sandra
Quina bona idea, afegir les prunes seques... encara han de quedar més bons!
ResponEliminaEls carquinyolis són la meva pasta seca preferida :)
Quina bona pinta els teus carquinolis!!!! i les fotos m'encanten!
ResponEliminaLes receptes de la gemma no falla, per això hem coincidit a agafar la seva recepta, jejje.
ResponEliminaMolt bona idea posar-hi prunes seques!!
petonets
Que bons amb les prunes!!! Una bona idea...
ResponEliminaPtns
Que bons...els faré m'ha agradat molt això de posar-hi prunes...petons
ResponEliminaPara mojar en el café, me llevo esos dos del final!
ResponEliminaUn besito Laura!
Quina bona pinta!!! jo ja m'en menjaria un ara mateix que encara no he dinat!!
ResponEliminapetonets
quina gana m'ha entrat!!!! espera'm que vindré a berenar!!! t'han quedat genials i segur que boníssims!!!! moltíssimes gràcies per participar i per la menció d'el número 7!! ets un solet. molts petonets
ResponEliminaMira, ara m'anirien molt bé que fa poquet que he dinat!
ResponEliminaA veure les receptes boníssimes que ens portaràs del teu regal!;)
Petons i moltíssimes gra`cies per participar.
Moltes gràcies Coure Coulants! Espero us agradi el llibre!!!!!!
ResponEliminaDeuen ser molt gustosos. I semblen perfectes!
ResponEliminaMarta
Que doradets i macos!!!! molt originals!!! Petonets
ResponEliminaOoooooh, quines ganes m'has fet venir de fer carquinyolis casolans!!! les prunes li donen un color ben maco. Fa temps vaig veure una recepta (de la Miriam de El Invitado de Invierno) amb cireres, també feia molt de goig.
ResponEliminaFantàstics!
Quina pinta més espectacular!!! Han de ser boníssim!!!
ResponEliminaM'anoto la idea.