dimarts, 25 d’octubre de 2011

BRIOIX






Ja feia temps que em ballava al cap la idea de fer-me del cercle Whole Kitchen i finalment he sucombit.

M'agrada molt aquesta pagina i aquesta publicacio i vaig pensar que perque no provar a participar si mes no, un temps.

Aixi que avui es dia de publicacio i Whole Kitchen a la seva Proposta Dolça pel mes d'octubre ens convida a preparar un classic de la bolleria francesa: el brioix

S'ha de dir que quan vaig veure el repte d'aquest mes vaig embogir de contenta perque fa molt temps que tenia els brioixos a pendents i tot i que les coques de Sant Joan son una versio d'aquests encara no n'havia preparat cap de sol.

La recepta que he seguit es la que recomanava el llevat instantani de flequer que he fet servir. El resultat es un brioix tendre i flonjo absolutament irresistible sobretot quan l'acabes de fer per lo tendre i suau que es. En aquesta ocasio he fet aquesta recepta pero una experta en brioixos de la blogosfera es la Merce de Cuina per llaminers. En te d'uns quants tipus i a qual millor i segur que un dels propers que faci sera dels seus.

Aqui va la meva;

INGREDIENTS:

- 250g. de farina de força
- 1 sobre de llevat de flequer (el meu s'anomena SAF-INSTANT)i cada sobre pesa 11 g.
- 1 mida de culleradeta de cafe de sal
- 6 mides de culleradetes de cafe de llet (jo vaig posar un parell de cullerades mes)
- 6 mides de culleradetes de cafe de sucre
- 2 ous
- 50g. de mantega
- 1 ou batut per pintar la massa

PREPARACIO:

- Mantenir els ingredients a temperatura ambient abans de començar a treballar la massa.
- Barrejar al farina, la sal, el sucre, el llevat, els ous i la llet i anar amassant.
- Afegir la mantega gradualment en 3 temps.
- Amassar durant 15 minuts i deixar en repos la massa coberta durant una hora aproximadament o fins que dobli el volum (amb una hora vaig tenir prou)
- Plegar la massa varies vegades i donar-li la forma que volguem. Deixar-la reposar en el motllo en el que hagi d'anar al forn fins que doblegui el seu volum.
- Preescalfar el forn a 200º.
- Pintar la massa amb l'ou batut i coure al forn de 15 a 30 minuts. (si hem fet brioixos petits requerira menys temps que si hem fet un de sol)

Espero que us agradi.





Per cert, no voldria repetir-me massa pero sabeu que estic al facebook? be, si em voleu seguir ho podeu fer aqui.

OBSERVACIONS: Continuo sense accents a l'ordinador:(

7 comentaris:

  1. Jo també he fet una recepta de la Mercè, però una altre que té jejeje! T'ha quedat genial i les fotos precioses.
    Petons

    ResponElimina
  2. Tiene una pinta espectacular! Se ve tan suave y tan perfecto. Buenísimo!

    ResponElimina
  3. t'ha quedat genial!!! ara, la cara del teu nen és genial, crec que està pensant: "mama, acabes de fer la foto??? em moro de gana!!!) jajajaajajajaja. Petonets guapa

    ResponElimina
  4. Boníssim!!! Si pots prova l'altra recepta de la Mercè, la del Bertinet... també és fantàstic! nosaltres la vam publicar al bloc també, que ens va rexiflar!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. que bo que és el brioix fet a casa! Res a veure amb el comprat!! Les fotos parlen per si soles...sobretot la del teu petit! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  6. Quan he vist la foto he pensat que ho havies fet a màquina, l'has fet a mà? El resultat realment espectacular!
    Ai, amb aquests models, segur que ja el volia tastar!;)
    Petonets.

    ResponElimina
  7. Me encanta como te ha quedado, Laura! Y las fotos con el peque son geniales!
    Un beso!

    ResponElimina