divendres, 15 de juliol del 2011

GELAT DE IOGURT AMB COULIS DE NABIUS







Bona Nit,

Tard però arribo a temps d'ensenyar-vos la meva proposta de gelat que participa a la recepta del 15.

Aquest mes no tenia gaire clara la proposta que us presentaria però una compra compulsiva de nabius de dimecres va acabar de desencallar l'assumpte.
Els nabius lliguen a la perfecció amb el iogurt i m'atreia molt la idea de fer un gelat d'aquest ingredient. Després d'una estona de mirar internet vaig pensar que ja havia llegit prou i que m'havia de guiar per la intuició i vet aquí la meva interpretació.

Cal dir que no havia fet mai gelats però m'atreia molt la idea i això és lo més positiu que tenen aquests reptes ja que t'enfrontes a preparacions que no havies fet mai.

Aquest gelat és molt suau i cremós. La salsa de nabius li dona un toc genial i li podeu posar més sucre a la recepta si voleu aconseguir un gelat més dolç. A nosaltres aquest lleuger toc àcid gust iogurt natural ja ens agradava molt.I per suposat el gelat es pot menjar sense salsa o amb el gust o topping que més us agradi.

INGREDIENTS DEL GELAT:

-200 ml. nata líquida per muntar
-6 cullerades soperes de sucre llustre
-3 iogurts naturals (sense sucre)

INGREDIENTS DE LA SALSA DE NABIUS:

- 125g. de nabius
- 30g. de sucre
- 1 cullerada sopera de suc de llimona
- 1 rajolí d'aigua mineral (30ml)

PREPARACIÓ DEL GELAT:

- Muntar la nata i la meitat del sucre amb la batedora de barnilles fins que sigui dura i es formin pics.
- Anar incorporant poc a poc els iogurts a la nata i remoure suament perquè no perdi gaire la consistència agafada.
- Incorporar el sucre i remenar també amb moviments suaus.
- Congelar la barreja i cada 30-45 minuts s'ha d'anar removent per trencar els cristalls que es puguin anar formant en el procés de congelació.
- Repetir aquesta operació unes 4 vegades.
- A l'endemà el gelat està llest per consumir. Sempre és recomanable treure'l del congelador una estona abans de servir-lo per poder fer bé les boles o quenelles.

PREPARACIÓ DE LA SALSA DE NABIUS:

- Reservar dels 125 grams, 7-8 nabius petits de la mateixa mida i deixar a banda (ens serviran per decorar)
- Abocar la resta de nabius en un cassó i cubrir-los amb el sucre. Deixar macerar aquesta barreja tota la nit a la nevera.
- A l'endemà afegir el rajolí d'aigua i el suc de llimona al contingut del pot i portar-lo a ebullició. Un cop bulli, abaixar el foc i coure'l durant uns 10-12 minuts fins que tingui la consistència desitjada. (els coulis o salses de nabius requereixen molt menys temps de cocció que una melmelada perquè no necessiten espessir tant)
- Retirar la salsa del foc i triturar-la.
- Passar-la pel colador xinés (opcional) i ja estarà llesta per emprar. (Jo he fet servir un decopen com aquest per afegir-la a sobre del gelat.)



El resultat....no sé què dir-vos ...i si proveu vosaltres mateixos a fer-lo i m'expliqueu? ....nosaltres a casa l'hem trobat bonísssim tot i que li faltava una mica de cremositat. Em penso que la propera vegada l'hauré de remenar més vegades mentres està fent el procés de congelació. La salsa però exquisida!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ara mateix me'n vaig a veure quins gelats i/o sorbets m'heu preparat vosaltres.


TOMES FALSES:

No estic gaire orgullosa d'aquesta sessió de fotos i és que ha sigut una mica accidentada. Treballar amb gelats requereix disposar de poc temps si no vols acabar fotografiant un batut i a més a més la sessió la he feta a la terrassa i un cop de vent m'ha embrutat la primera estovalla (la rosa) He hagut de continuar amb la de quadrets que ja no m'agradava tant i a més a més no hi havia manera de fer boles de gelat decents amb el gadget que tinc. Ara ja sé per on començar a millorar!!!!!

15 comentaris:

  1. doncs ja puc anar a dormir!!! ;) una recepta molt i molt bona! si la veu l'Yves em demana que li faci ara mateix!!!! molts petonets bonica i bona nit!!!!!

    ResponElimina
  2. Me encanta el helado de yogur, con arándanos, me imagino qué rico ha de estar!
    Te entiendo con lo de las fotos, aún así están todas preciosas!

    ResponElimina
  3. Ja,ja Judith no és que m'agradi fer-me de pregar és que realment no he trobat el moment per posar-m'hi a fer les fotos. A vegades és durillo trobar un hueco abans de que marxi la llum natural: sopars, banyeres, motxiles per demà que anem d'excursió. Me n'alegro que t'hagi agradat!!! Només per llegir comentaris com el teu ja mereix la pena l'esforç. Petonets i bona nit!!

    ResponElimina
  4. Gracias Rosilet. Siempre tan atenta y amable. Ya sé que tu pasas por situaciones similares. Así pues me entiendes a la perfección. A veces me da la sensación de que no llego a todo pero bueno se hace lo que se puede y lo mejor es que vamos aprendiendo mucho sobre la marcha. Besitos guapa.

    ResponElimina
  5. Laura, dius que les fotos les vas fer ahir i que avui marxes d'excursió? Doncs que et sembla si diumenge venim a berenar!! T'ha quedat espectacular el gelat, quina passada!!
    Moltes gràcies per l'esforç bonica!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  6. Esteu convidats però que sapigueu que el gelat us el serviré a talls ja que no em surten boles ben fetes. Ja,js. Gracies Sandra.

    ResponElimina
  7. Hola Laura! doncs m'agrada molt la teva recepta també, com que el gelat de iogurt és el meu preferit me l'apunto i segur que el faig!! i l'acompanyament de nabius hi deu quedar de conya... jo havia pensat d'acompanyar-lo amb alguna fruita vermella però al final em vaig decidir pels préssecs que hi havia al cistell ;) petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  8. Doncs a mi em semblen unes fotos molt maques, tant com el gelat de iogurt.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  9. qué excelente combinación de ingredientes para un helado!!! una idea magnifica ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  10. Jo tinc un truc que potser et funciona.... per tal de fer boles i si fas servir un estris metalic el pots ficar en aigua molt calenta....
    Ja m'explicaras si et funciona!!!

    ResponElimina
  11. llàstima que això sigui difícil de tranportar a la feina per fer el tast! jeje!

    ResponElimina
  12. Mi piace tantissimo questo gelato. Sono belle le fotografie e la presentazione. Un piatto molto fresco ed estivo. Bello bello! Mi piace molto anche il tuo blog, verrò a trovare la tua cucina ;)
    A presto

    ResponElimina
  13. Hola,
    A mi em sembla deliciós aquest gelat i amb la salseta encara més!
    Com he rigut amb les tomes falses!! je.je, si expliquem algun dia els problemes que tenim per fer les fotos riuriem molt! Jo vaig estar tres dies per fer les fotos a unes broquetes, entre pluja i vent sortien volant... Petonets

    ResponElimina
  14. Laura, el gelat per si sol ja fa moooolt bona pinta, i a sobre amb el coulis de nabius... sensacional!
    Petons!

    ResponElimina