divendres, 29 de juliol del 2011

FALS "BIG MAC" DE SÍNDRIA, FORMATGE I PRÉSSEC







Ains, quins dubtes m'ha generat aquest mes el repte del Film and Food. Dubtes perquè tenia molt clar que volia participar però quins ingredients triava? i quin tipus de plat cuinaria? per posar-vos en situació us explico en què consistia el repte d'aquest mes. La película Bon Appetit va inspirar a l'Alba i a l'Ingrid (creadores del blog Film and Food) de manera que el repte consistia en elaborar el plat que volguéssim partint exclusivament d'uns ingredients concrets que ens quedaven a la nevera i al rebost. Jo, dels ingredients amb els que comptava vaig triar la síndria, el formatge fresc, la llet, l'ou i el préssec per protagonitzar el postre que us presento.

Cal dir que tenia previst posar-li una altre nom al plat però finalment en la sessió de fotos se'm va ocòrrer aquest nom al veure l'aparença que tenia. L'altre nom més "polite" que tenia pensat és el de milfulls de crep amb síndria, préssec caramelitzat i formatge fresc amb sirope de síndria. Reconec que el nom formal és més atractiu tot i que potser és massa llarg.

En tot cas també us haig de dir que com sempre vaig tard penjant la recepta i que abans de penjar-la (i un cop tenia claríssim el que volia fer) he vist les receptes de l'Ingrid i de l'Alba i al veure la de l'Alba m'he quedat xoff. La meva proposta s'asemblava tant a la seva... (bé, salvant les distàncies perquè les seves fotos i les seves presentacions son espectaculars) En tot cas, espero que entengueu que ha sigut pura coincidència i com ja no es podia fer res per canviar-la doncs us deixo amb la meva versió que inclou també la síndria.

INGREDIENTS PELS CREPS:

- 125 ml. de llet
- 65g. de farina
- 25g. de sucre
- 1 ou
- 1 cullerada petita de mantega a temperatura ambient
- 1 pessic de sal

INGREDIENTS PEL PRÉSSEC CARAMELITZAT:

- 1 préssec tallat a bocinets molt petits
- 1 cullerada petita de mantega
- 2 cullerades de sucre

RESTA D'INGREDIENTS:

- Formatge fresc esmicolat
- 2 talls rodons de sindria (fets amb el mateix ar d'emplatar que hem fet els talls als creps)

PREPARACIÓ DELS CREPS: (recepta Mireia Carbó)

- Dins un recipient, barrejar amb la batedora elèctrica tots els ingredients. Deixar-ho reposar durant mitja hora, aproximadament.

- En una paella untada amb mantega, a foc molt suau, fer les creps, amb petites quantitats de l'elaboració anterior, procurant que la base amb la paella quedi coberta d'una capa fina.

- Coure-les lleugerament per les dues bandes

- Un cop siguin freds els creps s'extreuen 6 talls mitjançant pressió sobre el crep amb l'ar d'emplatar. Si no acaba de sortir bé ens ajudem amb un ganivet o tissores de cuina.


PREPARACIÓ DEL PRÉSSEC CARAMELITZAT:

- Pelar el préssec, treure'l el pinyol i tallar-ne la polpa a daus.

- En una paella a foc mitjà coure el sucre amb la mantega fins que comenci a agafar un color suau de caramel.

- Abaixar elfoc, afegir els daus de préssec i saltejar-lo durant 2-3 minuts.

- Reservar


PREPARACIÓ DEL SIROPE DE SINDRIA:

- Fer un tall de síndria (uns 200g), treure-li la pell i tallar-la a trossets petits.

- Possar-la en un cassó amb un terç del pes de la síndria de sucre per sobre.

- Fer bullir aquesta barreja i abaixar el foc

- Coure'l fins que es reduixi i quedi textura tipus sirope (uns 20 minuts aproximadament)

- Refredar i reservar


MUNTATGE DEL FALS "BIG MAC":

- Sucar un pinzell de cuina amb el sirope de sindria i pintar el plat d'un extrem a l'altre deixant la marca del sirop.

- Posar una capa de crep, afegir a sobre un tall de sindria, posar un altra capa de crep per sobre , afegir una capa de formatge fresc esmicolat i acabar amb una tercera capa de crep




Voleu una mossegada? ... per cert noies els vostres reptes cada vegada m'agraden més!!!

31 comentaris:

  1. Genial! Un postre digno de un restaurante chiquilla! y no del mc donalds que conste!

    ResponElimina
  2. qué rica y buena idea has tenido, la presentación y las fotografías no podían ser mejores ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  3. Ostres guapa!! t'has superat! quina magnífica aportació, m'encanta!!!!
    Moltes gràcies per participar de nou!
    Un petó enorme i bones vacances!

    ResponElimina
  4. Menuda presentación¡¡ totalmente de acuerdo con Rosilet, digno del mejor restaurante¡ Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  5. Ja,ja muy bona Rosilet. La verdad es que lo del nombre fue una ocurrencia de ultima hora. El nombre formal en qué pensaba era tan largo... y así vista parecía una hamburguesa.

    Muchas gracias Paula. Me alegra que te haya gustado. LOs colores de los ingredientes ayudaban a que quedaran bine las fotos.

    Moltes Gràcies Ingrid. Me n'alegro que us hagi agradat. A mi m'encanten els vostres reptes!!! cada vegada m'ho passo millor i aprenc més. Bones vacances igualment!!

    Muchas Gracias Tere. Por cierto leí lo que te pasó con las fotos. Vaya disgusto. Yo a veces lo pienso y madre no soy demasiado constante en las copias de seguridad...o sea que me serviran mucho tus consejos.

    ResponElimina
  6. Només puc dir una cosa... ets la bomba!
    De debó, m'encanta la teva proposta, quina passada!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Sandra, Sonia venint de 2 cracks com vosaltres m'heu fet sortir els colors. Us agraeixo molt els vostres comentaris

    ResponElimina
  8. Menudo plato has preparado!! Rico, colorido, espectacular!!
    Bicos!

    ResponElimina
  9. Laura, jo sí que en vull una mossegada!!! ESPECTACULAR!!! Em sembla senzillament, genial!
    Petons!

    ResponElimina
  10. m'agrada la composició en les teves fotografies i en quan al plat??
    és una idea molt refrescant:))¡¡
    ben trobada,

    ResponElimina
  11. A mi tambien me gusta la comida sana, esta semana tengo un desayuno que coincide en alguno de los ingredientes, se nota que somos mamas.

    ResponElimina
  12. I'm more than happy to find this great site. I want to to thank you for your time for this wonderful read!! I definitely really liked every little bit of it and I have you bookmarked to see new information on your blog.

    my page - in porno website
    Also see my page > visit

    ResponElimina
  13. wonderful issues altogether, you just won a brand new reader.
    What would you recommend about your publish that you just
    made a few days ago? Any certain?

    Feel free to surf to my weblog ... http://collegeorgies.org

    ResponElimina
  14. I loved as much as you'll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

    Review my website click here - Bustydd.net

    ResponElimina
  15. Great information. Lucky me I found your website by chance (stumbleupon).
    I've saved as a favorite for later!

    Also visit my web blog; see More

    ResponElimina
  16. Touche. Solid arguments. Keep up the good spirit.


    Also visit my site: Http://Stretchedteenass.Com

    ResponElimina
  17. Thanks for another informative site. The place else may
    I am getting that type of info written in such
    a perfect method? I've a project that I am simply now working on, and I have been on the look out for such information.

    my blog post - http://chatclimax.com/live-sex-chat/pornstars/Kelly_Starr

    ResponElimina
  18. I'm not sure why but this web site is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I'll check back
    later and see if the problem still exists.

    Also visit my blog post; visit

    ResponElimina
  19. Yes! Finally someone writes about baseball outfield drills.


    Check out my blog post ... http://pornharvest.Com/index.php?m=2494012

    ResponElimina
  20. always i used to read smaller content which also clear their motive, and that is also happening
    with this article which I am reading at this place.


    my page; a fantastic read

    ResponElimina
  21. It's perfect time to make some plans for the future and it's time to be
    happy. I've read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or advice. Perhaps you can write next articles referring to this article. I wish to read even more things about it!

    My weblog 게임 - 신세기GPX사이버포뮬러

    ResponElimina
  22. Hi, i read your blog occasionally and i own a similar
    one and i was just wondering if you get a lot of spam feedback?
    If so how do you reduce it, any plugin or anything
    you can suggest? I get so much lately it's driving me insane so any assistance is very much appreciated.

    Also visit my blog ... Oovoo chat - chatclimax.com - www.gsokoreanschool.org

    ResponElimina
  23. Very good post. I'm facing some of these issues as well..

    My blog post; Http://pornharvest.com/index.php?m=2339544

    ResponElimina
  24. Magnificent beat ! I wish to apprentice at the
    same time as you amend your site, how can i subscribe for a weblog web site?

    The account helped me a appropriate deal. I had been tiny bit acquainted of
    this your broadcast provided vibrant transparent idea

    my blog ... http://Pornharvest. com/index.php?m=2084066

    ResponElimina
  25. Hello! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out
    and say I genuinely enjoy reading your posts. Can you suggest any other
    blogs/websites/forums that cover the same subjects? Thanks a ton!


    Take a look at my blog: Http://Pornharvest.Com/Index.Php?M=2084169

    ResponElimina
  26. Hi! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
    I'm kinda paranoid about losing everything I've worked
    hard on. Any recommendations?

    My webpage see more

    ResponElimina
  27. This design is steller! You obviously know how to keep a reader entertained.

    Between your wit and your videos, I was almost moved to start
    my own blog (well, almost...HaHa!) Fantastic job.
    I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented
    it. Too cool!

    my website Http://Pornharvest.Com/index.php?m=2524523

    ResponElimina
  28. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to your blog?
    My website is in the very same area of interest as yours and my
    users would really benefit from some of the information you present here.
    Please let me know if this okay with you. Thanks a lot!

    Visit my website ... aubrey tackles a banana in her pussy

    ResponElimina
  29. Hi, I do think this is an excellent web site. I stumbledupon it ;)
    I may return yet again since I book marked
    it. Money and freedom is the greatest way to change, may
    you be rich and continue to help other people.

    Here is my web page ... http://pornharvest.com/index.php?m=2190105

    ResponElimina