dimecres, 15 de juny del 2011

AMANIDA DE VERAT CONFITAT, GELAT DE PA AMB TOMÀQUET I OLIVADA



Dia 15, què toca? doncs la resposta és fàcil...la recepta del 15. Aquest mes ens ho han posat molt, molt fàcil i és que la temàtica era la de les amanides.
Anava rumiant quina amanida faria fins que vaig recollir de la bústia la revista Cuina d'aquest mes. D'allà em va atreure l'amanida que avui us presento. No he fet gaires receptes de la revista Cuina i no serà perquè no siguin atractives...però a vegades contenen ingredients o tècniques que em semblen difícils i moltes vegades acostumo a canviar algun ingredient.

El cas és que aquesta vegada he fet la recepta seguint fil per randa la seva amb una única diferència. He cuinat quantitats per dues persones i no per quatre i els productes que he fet servir mal em pesi no eren ecològics...

L'amanida resultant és molt original. Haig de reconèixer que la presentació aquesta és maca però no pràctica i és que a l'hora de menjar-la vaig esqueixar el peix i ho vaig remenar tot. La combinació del tomàquet molt fred amb l'olivada i el verat és boníssima. Però si jo hagués de triar una amanida em quedaria amb la tèbia de formatge de cabra amb fruits secs i vinagreta de mel que és la meva preferida sense cap mena de dubte.

Bé, sé que aquesta vegada no he sigut gaire original però quina amanida no està ja inventada?

Aquí teniu transcrita la recepta tal qual surt al Cuina nº119 (no poso marques, però)

INGREDIENTS:(Per 4 persones)

- 4 verats
- oli d'oliva verge extra
- farigola fresca
- 1 gra d'all
- 1kg de tomàquet en conserva ecològic
- pebre blanc
- pa ecològic (jo vaig posar pa convencional)
- vinagre agredolç
- pasta d'olives
- sal del Delta d'olives (jo vaig posar sal Maldon)
- daus de pa ecològic torrat
- Variat d'amanides (lollo roso, ruca, escarola, fulla de roure)
- brots d'alfals
- porradell picat

PREPARACIÓ:

1. Filetegeu el verat i traieu-ne totes les espines del centre, amb unes pinces especial per a peix. Feu dos talls de cada filet i poseu-los a confitar coberts amb oli d'oliva verge extra, farigola fresca i un gra d'all, de 10 a 15 min, a 80º.

2. Tritureu el tomàquet amb oli, sal, pebre i pa ecològic, ha de quedar textura de sopa espessa. Si no teniu geladora, heu de treballar el gelat amb una batedora i anar jugant amb el congelador, fins que quedi una crema molt gelada i que es deixi fer una quenelle amb una cullera de gelat. Els que teniu geladora, feu el gelat segons les indicacions del fabricant.

3. Feu una vinagreta amb l'oli del confitat i una mica de vinagre agredolç (jo vaig fer servir un vinagre de poma), i emulsioneu-la amb varetes.

MUNTATGE:

4. Amb un pinzell gruixut, pinteu una ratlla de pasta d'olivada de banda a banda del plat. En un costat, col·loqueu-hi els verats escorreguts de l'oli, amb uns daus de pa torrat i una mica de sal. Al costat, poseu-hi un bouquet d'amanides amb els brots i una mica més de pa, amaniu-ho amb la vinagreta i col·loqueu-hi una quenelle del gelat de tomaquet i porradell picat.



Que vagi de gust!!!

12 comentaris:

  1. Laura, com sempre una aportació més que fantàstica! L'amanida boníssima, però el gelat de pa amb tomàquet m'ha robat el cor!!
    Petonets i moltes gràcies guapa!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Una amanida molt original i aquest gelat ha d'estar boníssim!!

    Un petó :)

    ResponElimina
  3. Això és molt més que una amanida! és una super amanida i jo la trobo molt original.
    Quina combinació tant extraordinària noia. Felicitats
    Petons

    ResponElimina
  4. Això no és una amanida, això és una obra d'art. Què original lo del gelat. M'ha captivat.
    Petons

    ResponElimina
  5. ja començo a tenir gana veient aquests plats.

    ResponElimina
  6. E·encara no m'he mirat el Cuina d'aquest mes (ens arriba molt tard i primer passa epr mans d'en Jordi) però aquesta amanida em sembla espectacular!!!

    ResponElimina
  7. que original! m'has deixat sense paraules amb el gelat!!!!! ha d'estar boníssim! petonets guapa

    ResponElimina
  8. Uau! Si és una amanida 3 estrelles! Que original!!
    Petons!

    ResponElimina
  9. Qué original! Me ha encantado ese helado.

    ResponElimina
  10. Moltes gràcies per dedicar una estona del vostre temps a mirar el blog i a deixar-me un comentari!!!

    La veritat és que al veure la recepta al cuina em va atreure moltíssim i el sabor us asseguro que no decep. El pa amb tomàquet gelat és un puntàs i el contrast amb la olivada molt recomanable. La veritat és que les receptes del cuina no et deceben mai.

    ResponElimina
  11. Laura, et volia deixar un comentari al facebook i no estas!!!! crec que hi ha problemes amb la teva pàgina!!! em vaig fer fan i no la tinc... mira-t'ho!!! petonets

    ResponElimina
  12. Súper, genial, sembla mb:))¡¡

    ResponElimina