divendres, 27 de setembre del 2013

MINIMOUSSES DE FORMATGE DE CABRA AMB MADUIXES EN DUES TEXTURES





Què tal?

No preguntaré pas que què tal les vacances perquè em fa por que us tireu a sobre meu però seria lo lògic de preguntar tenint en compte que aquest és el primer post després de les vacances.

Tot necessita el seu temps i em sembla que la rutina d'actualitzar el bloc ha estat la última en reprendre's.

Fa uns dies celebràvem l0 anys de casats i com el pressupost post-vacances estava una mica malmès em vaig decidir a preparar un àpat sorpresa a casa. El menú va consistir en un timbal de verdura escalivada amb formatge de cabra. De segon vaig preparar unes galtes de porc amb vi ranci d'Ullastrell i parmentier de carbassa i a les postres vaig preparar aquestes mousses.

Van ser una improvisació total. Elaborades el mateix dia del àpat a les 6:30h del matí (el coulis de maduixa ja el tenia preparat el dia d'abans però encara no sabia que fer-ne...) Però el resultat és genial. Son molt bones, es poden tenir fetes amb antelació i així en format individual son perfectes per convidats.

L'ingredient que fa cuallar aquestes mousses és el preparat per flams (tipus Royal) que també faig servir per aquesta mousse de xocolata.

Us explico com fer-les:



INGREDIENTS: (Per unes 9 minimousses de 50 ml. aprox. cada una. Jo vaig fer servir aquests motlles de silicona que venien amb el llibre "Minibizcochos dulces y salados")

* Per la cobertura de maduixes en dues textures:
- 315 gr. de maduixes netes i tallades.
- 50 gr. de sucre
- 1 cullerada sopera de suc de llimona

  * Per les minimousses:
- 125 ml. de llet
- 100 ml. de nata líquida
- 175 gr. de formatge en crema (tipus philadelphia)
- 75 gr. de formatge rul·lo de cabra (sense crosta)
- Mig paquet (uns 35 gr). de preparat de flam Royal 4 persones


PREPARACIÓ:

* Del coulis de maduixes (preferible preparar-ho el dia d'abans)
- Reservar 3 maduixes a banda que seran les que després farem servir per tallar a làmines.
- Rentar i tallar les altres maduixes i posar-les a un cassó que pugui anar al foc.
- Afegir el sucre i el suc de llimona per sobre i deixar-ho macerar una estona (preferiblement tota la nit) a la nevera.
- A l'endemà o al cap d'una estona portar a foc el cassó; primer a foc fort. Després baixar el foc i coure'l uns 10-15 minuts fins que s'espesseixi. S'ha d'anar remenant contínuament aixafant les maduixes i evitant que s'enganxi al fons del pot.
- Retirar del foc, triturar la barreja amb la túrmix i passar-la pel xinés per aconseguir una salseta més fina.
- Quan sigui fred, reservar el coulis a la nevera fins el moment de fer-lo servir.

* De les minimousses:
- Posar en un cassó que pugui anar al foc la llet, la nata líquida i dissoldre en ell el preparat de flam Royal.
- Possar el cassó al foc i quan estigui calent afegir els formatges.
- Remenar sense parar fins que els formatges estiguin dissolts i no quedi cap grumoll i pujar el gas fins que arrenqui el bull.
- Un cop comenci a bullir el retirem del foc, el deixem perdre temperatura un parell de minuts i omplim els motlles amb la massa.
- Al cap d'una estona que ja no estiguin els motlles calents, posar les minimousses a la nevera perquè cuallin.
- Al moment de servir, desmotllar directament sobre el plat, afegir un parell de cullerades soperes de coulis de maduixes per sobre de la mousse i a continuació disposar les làmines de maduixetes a sobre. - Per últim afegir una fulleta de menta si tenim.


I no volia despedir el post sense explicar-vos que dissabte passat vaig estar a la celebració del II Dia Cuina que organitza la Revista Cuina amb motiu de la Festa del Porc i la Cervessa que es celebra a Manlleu. És el segon any d'aquesta festa i el primer en que jo participo com a finalista del concurs i vaig poder gaudir d'una sèrie d'activitats molt ben organitzades. També vam disfrutar d'un dinar al Restaurant Sambucus. La festa va estar molt ben organitzada i va ser tot un èxit. No vaig guanyar cap premi però m'ho vaig passar molt, molt bé. Vaig compartir jornada amb uns quants bloggers amb qui m'encanta estar i divertir-me i vaig poder posar cara a molts altres que no coneixia personalment.
 
Des d'aquí vull felicitar als guanyadors per les seves receptes perquè eren fantàstiques. Felicitats Manel, Sussie i Àngels!!!

Us deixo una foto de tota la colla


Fins el proper post!!!

20 comentaris:

  1. Aquest foto del dia cuina no mostra la realitat... estàs massa separada de mi! jajajajajaja Va ser un dia genial, com aquestes mousses tan mones, i això que a mi el formatge de cabra no...
    Quina alegria tornar-te a tenir per aquí ;)
    Petonets carinyo
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ostres que bo! La presentació m'encanta i les fotos parlen per si soles! Tinc unes ganes gegants de provar-les! Boníssimes!

    Petonets!

    ResponElimina
  3. UN àpat molt millor que el que haguessiu tingut al restaurant,amb tant amor a dins! Meravellosa recepta i quin goig que feu tots a la foto!!!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Enhorabona per la recepta i per la visita tan xula que ens mostres!! :D

    ResponElimina
  5. Què bé que us hagi agradat tant. I gràcies pels vostres comentaris. Després de tants dies pensava que ja ningú seguiria el bloc. Je,je.

    Sí Sandra tens raó. La foto no reflecteix la realitat. Ja,ja. Què bé m'ho vaig passar i la teva companyia és evident que va contribuïr a que m'ho passés genial. ;-)

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta aquest postre! sens dubte una manera molt dolça per acabar la celebració de la primera dècada de casats! Felicitats!

    ResponElimina
  7. Ei, benvinguda de nou! Quines vacances més llaaaaaaaaargues, eh?
    La mousse la troba genial, senzilla i espectacular, molt gustosa i ben combinada amb les maduixes,
    Genial retrobar-nos a Manlleu! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí crec que aquest any m'he passat Gemma. Je,je ;-) Manlleu va ser fantàstic.

      Elimina
  8. auqest postre té molt molt molt bona pinta

    ResponElimina
  9. Hola fa temps que et veig pel face, pro no he entrat mai al teu bloc, i avui he tingut una sorpresa al veure aquest postres que fa tan bona pinta. a mi també m'encanta cuinar, resulta q últimament la cuina em surt bastant be, son receptes de rutina pero inventades, amb un xic d imaginació, d'alguna classe o altre q vaig anar fa batan temps, Gracies per el bloc, intentare estar mes al dia i llegir-lo, pq aixi també em distreure i aprendré de tu. Un peto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Menxu. Moltes gràcies pel teu comentari. Com es diu el teu bloc? perquè al perfil veig que surten varis. Ja em diràs i així et consulto jo també a tu. ;-)

      Elimina
  10. Moltes felicitats per l'aniversari. La veritat es que per ser un àpat improvitsat t'ha quedat increíble! Petonets

    ResponElimina
  11. De ben segur que vau menjar millor que fora de casa. Benvinguda la improvisació!!! Unes postres delicioses...
    Felicitats per l'aniversari!!!
    Petonets

    ResponElimina
  12. Enhorabona endarrida per l'aniversari, Laura, i gràcies per la recepta i els motllos! he llegit "mousse de formatge de cabra" i m'ha intrigat molt, però ara veig que es barreja el Philadelphia i el rulo i ara m'agrada més :-D Maquíssima la presentació.
    Petons i felicitats pels èxits!

    ResponElimina
  13. Aquest any ens costa arrencar, a tothom ens costa... però no passa res, més si quan arrenques ho fas amb una recepta com aquesta!!!

    Va estar bé el dia cuina. I em va agradar ser-hi.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  14. Un postre improvisado pero genial tengo que probar con preparado de flan, pense que seria con cuajada.
    Con ese toque de fresas es ideal para esa celebración.
    Saludos

    ResponElimina
  15. Yo también me uno a decir...que este postre tiene muy buena pinta!!!
    Ana de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  16. Acabo de descobrir el teu blog, em quedo com a seguidora i t'enllaço al meu. M'ha agradat molt tot i no et coneixia per la xarxa jeje. Petonets

    ResponElimina