divendres, 18 d’octubre de 2013

FINANCIERS AMB NABIUS




Abans que comenceu a llegir aviso que als propers posts no trobareu pas opcions lleugeres. I és que per fi m'he decidit a fer un pas en la meva gran passió i aquest octubre he començat un curs de pastisseria a l'Escola Hofmann de Barcelona.

Com he d'assajar les preparacions que ens ensenyen, les meves propostes seran a partir d'ara més calòriques que abans però espero que també siguin més bones i més atractives. El que sí que us puc assegurar és que no us fallaran perquè tenen el segell Hofmann.

Comencem doncs amb la primera recepta que hem fet a classe i que vaig repetir a casa la setmana passada. Es tracta d'uns financiers, una mena de magdalenes d'ametlla molt bones, tendres i molt dolces i que per tant son ideals de fer amb nabius perquè el dolç combina molt bé amb aquest fruit.

Us explico la recepta que és molt fàcil.

INGREDIENTS: (Surten uns 18 financiers)

- 75 gr. d'ametlla molta
- 150gr. de sucre
- 25 gr. de mel
- 50 gr. de farina
- 135 gr. de clares d'ou
- 125 gr. de mantega (cuita fins a 150º)
- Nabius o gerds

PREPARACIÓ:

- Coure la mantega al foc fins que arribi a 150º( Si no teniu termòmetre, aquesta temperatura coincideix amb el moment en que la mantega deixa de bullir més fort i es va enrossint lleument)
- Colar la mantega amb un colador i reservar.
- Barrejar l'ametlla amb el sucre i la farina tamissada.
- Afegir la clara d'ou, la mel i la mantega colada.
- Filmar la massa i deixar-la reposar 1 hora a la nevera. (jo la vaig deixar reposar directament dins una mànega pastissera)
- Posar la barreja en una màniga pastissera si no ho hem fet abans.
- Omplir uns motlles de magdalenes o financiers una tercera part, afegir els nabius o gerds i tornar a posar una mica de massa fins la meitat o dos terços del motlle aproximadament i com a màxim.
- Coure al forn a 190º uns 8 minuts. Com sempre el temps serà orientatiu ja que dependrà del vostre forn, dels motlles i de la mida dels financiers.

Apa, ja m'explicareu què tal us surten. Que vagi de gust!!!!

21 comentaris:

  1. Recordo amb molt carinyo el meu primer curs de pastisseria tradicional, estava igual d'il·lusionada que tu! Segur que el disfrutaràs moltísim!!!
    Els financers acabats de sortir del forn són un vici :)

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Moltes gràcies Gemma. Saps que sempre has estat un referent. Primer al bloc i ara et segueixo les passes, tot i que de lluny, fent cursos de pastisseria. Ja,ja. Petonets

      Suprimeix
  2. Una de les receptes que més m'agraden de les que vam fer el curs, estaven boníssims!

    ResponSuprimeix
  3. Gràcies Anna. Doncs mira en part ets "culpable" de que estigui aquí. Gràcies a les fotos que comparties em vaig acabar d'animar per la Hofmann. Sort a tu amb la teva nova etapa a Madrid. Arribaràs lluny. Petonets!!

    ResponSuprimeix
  4. Han d'estar boníssims!!! Em guardo la recepta que els fare segur. Un peto!

    ResponSuprimeix
  5. Enhorabona per aquest gran pas en la teva passió!! Ha de ser meravellòs poder gaudir d'aquestes classes així que les compartirem amb molt de gustencara que no siguin light!
    Uns financiers boníssims!!
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponSuprimeix
  6. Somio amb poder fer un curs així! Com no podrem ser-hi et seguirem amb el que ensenyes aquí :)

    ResponSuprimeix
  7. T'han quedat preciosos, Laura, i segur que molt bons!

    ResponSuprimeix
  8. I que bons que son!!! ^^ M'encanten, t'han quedat super bé. Jo encara no els he fet a casa... Però tothom els reclama!
    Bon cap de setmana Laura!! :)

    ResponSuprimeix
  9. Hola bonica!!!! aix quines ganes tinc de començar!!!!! :)

    Tenen una pinta deliciosa eh!!! el coloret que deixa el nabiu a la massa m'encanta!!

    Petonets

    ResponSuprimeix
  10. Quina enveja de curs a l'Hoffman! Aprendre a fer coses amb professionals teu el seu què. Sort que ho compartiràs! Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponSuprimeix
  11. woow!!jo encara ho he de tastar aixooo!! quina pintaaa! petons

    ResponSuprimeix
  12. Quina pinta! Felicitats per apuntar-te al curs. Molta sort i visca les calories!
    Marta

    ResponSuprimeix
  13. Una recepta boníssima i venint de la mà de l'escola i teua serà obligat provar-la.
    Un abraç

    ResponSuprimeix
  14. Enhorabona per aquest curs, segur que serà molt profitos. I quina millor manera de començar que amb uns financers, per mi és el més bo d'aquestes receptes tipus pa de pessic. Amb nabius ja ha de ser una delicia!!!
    Petonets

    ResponSuprimeix
  15. Segur que estan bonisimas, a la vista estàn, ancara que vinguin d' on venen te han quedat espectaculars.
    Petons

    ResponSuprimeix
  16. Òstres, qué bé això del curs! Que el disfrutis i l'aprofitis molt. Per mi pots fer totes les propostes super calòriques que vulguis :-D
    Petons i bon cap de setmana

    ResponSuprimeix
  17. Disfruta del curs, ha de ser fantàstic i quina enveja sana que em fas. De moment pel que veig no decepciona gens, que booooo!
    Una abraçada

    ResponSuprimeix
  18. Uauu què bé poder anar a un curs a la Hoffman, esperaré les teves entrades amb impaciència per a saber tot el que has aprés. Aquests financiers han de ser deliciosos. Un petonet!!

    ResponSuprimeix
  19. Enhorabona per decidir anar a la Hoffman, gran referent!!
    M'agraden aquests financiers, no en faig mai, però aquesta versió amb nabius pinta bé...

    Abraçada

    Anna

    ResponSuprimeix