dimecres, 17 d’abril del 2013

BOMBONS DE GARNATXA I FORMATGE BLAU


Ja fa temps que us volia ensenyar aquest aperitiu i tot i que pel facebook ja havia avançat la fotografia no volia trigar més en pujar la recepta. És un aperitiu trencador que impacta molt tant pel color com pel seu sabor però us puc assegurar que agrada molt i deixarà amb la boca oberta als vostres convidats.

Nosaltres el vam fer en un sopar informal amb amics i com viuen a San Sebastian vam intentar fer uns aperitius que estiguéssin a l'alçada dels pintxos que estan acostumats a tastar per aquelles terres. No sé si ho vam aconseguir (ells ens van dir que sí) però vam intentar sorprendre'ls.

Us animo a que els prepareu. No son gens difícils i podeu fer les variacions que cregueu.

La idea d'aquest bombons la vaig treure del bloc de l'Eva, el Fresa & Pimienta que està ple de propostes innovadores i aperitius molt originals. En el seu cas ella preparava uns bombons de cabernet amb mousse d'anxova i jo vaig pensar que aquesta combinació que us proposo també podria maridar molt bé.

Ara sí, us deixo amb la recepta:

INGREDIENTS: (surten unes 20 semiesferes)

* Per la gelatina de garnatxa:

- 250 ml. de vi negre garnatxa 
- 1 cullerada sopera de gelatina vegetal (jo vaig fer servir aquesta de Sosa)

* Per la mousse de formatge blau:

- 40 g. de formatge blau
- 100ml. de nata líquida
- 1 pèssic de sal
- 1 pessic petit de mantega
- 1/2  fulla de gelatina de reposteria tipus Vahiné


PREPARACIÓ:

* Començarem preparant la mousse de formatge blau:

- Posar a hidratar a un bol amb aigua freda la mitja fulla de gelatina.
- Escalfar a un cassó la nata líquida amb la mantega i afegir el formatge esmicolat.
- Anar remenant amb una cullera fins que tinguem el formatge ben fos i integrat amb la nata.
- Escalfar fins que arrenqui el bull i retirar del foc.
- Fondre en la salsa la mitja fulla de gelatina i remenar bé per aconseguir que aquesta s'integri perfectament.
- Repartir la salsa de formatge blau en el motlle de semiesferes tipus aquest i congelar.
- Esperar un mínim de 3 hores perquè quedi ben congelada la mousse.

* Ara prepararem la gelatina de garnatxa:

- Posar a escalfar el vi i quan estigui calent el retirar del foc i afegir la gelatina en pols i remenar bé.
- Retirar el motlle del congelador i d'un en un anar punxant les semiesferes amb un escuradents i anar-les sucant per la gelatina de vi que ha d'estar encara calenta. Retirar l'escuradents amb l'ajut d'una forquilleta i dipositar les esferificacions en culleres o en un plat. 
- Als de la fotografia els vaig posar una mica de pols de festucs picadets per sobre i feia un bon contrast.


OBSERVACIONS:

- Si la gelatina s'espesseix molt podeu anar-la escalfant per recuperar la textura líquida i si us ha quedat des del principi molt espessa podeu afegir més vi i barrejar o bé un rajolí d'aigua i barrejar.




I ja ho tenim!!! ja veureu com sorprendreu i el millor de tot és que podeu fer la vostra pròpia versió incorporant i modificant els ingredients de la mousse i del exterior al vostre gust.

Com sempre us dic, si us animeu ja sabeu que estaré encantada de rebre les vostres aportacions i fotografies.

 

15 comentaris:

  1. Bufa Laura!! Quina passada de bombó...m'encantaaa!
    Vaig fer els de foie i encara em feliciten!!
    Petons guapa i gràcies per compartir!!!!

    Gemma de Food&Cakes by GB

    ResponElimina
  2. Ala! Son xulíssims. Donen ganes d'agafar la cullera ;) Pintaza
    Petonets
    Raquel

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta!!! T'han quedat genials i molt vistosos! Petonets guapa

    ResponElimina
  4. Mare meva!!! És espectacular!! Això déu ser boníssim!!! I és molt creatiu!!! Moltes felicitats!!!

    ResponElimina
  5. Doncs si que és espectacular! Amb ingredients ben corrents, quin resultat tant impressionant... Fa molt bona pinta
    Marta

    ResponElimina
  6. ualaaa pero quina maravella1!!! això es una obra d'art!! que xulu! petons

    ResponElimina
  7. Wuau!!! quina passada de bombó i quin color!!! Petons

    ResponElimina
  8. Tiene que estar buenísimo. Y me encanta la presentación.

    ResponElimina
  9. Segur que els teus amics van quedar contents amb aquests bombons!! de gust, jo que sóc de formatge, els trobaria boníssims i la presentació de 10!

    ResponElimina
  10. Doncs han de ser boniiiissims!! I la presentació genial!! Petonets

    ResponElimina
  11. Una molt bona recepta e impressionant.
    Un abraç

    ResponElimina
  12. Uf! Laura... quina recepta mes increible!!! Trobo que es un maridatge perfecte! M'encanta!
    Ens veiem per aqui, que ara que he reobert el bloc estare mes activa.
    Un petonas

    ResponElimina
  13. que bona aquesta recepta!! és impressionant! m'ha agradat moltissim. i les fotos també

    ResponElimina