dilluns, 17 de desembre del 2012
TARTA "PAPA-NOEL" DE MOUSSE DE MADUIXES I CANYELLA
Els que em seguiu per facebook sabeu que fa dos mesos que col·laboro amb un web que es diu Petit-On. És un portal nou creat per la Raquel del bloc Pequealamoda i on col·laboro encantada a la secció de Cuina.
Aquest mes de desembre havíem de fer receptes amb canyella i jo que soc una mica retorçada no vaig pensar en una altra cosa sinò que fer aquest pastís. Je,je
He de reconèixer que la idea original no és meva. Jo feia ja algun temps que havia vist pel google images una tarta Pare Noel però no tenia ni la recepta ni els ingredients. Així que un cop vista la imatge vaig posar en marxa la màquina de pensar fins que vaig donar amb una recepta prou bona i vistosa.
Com la tarta ha tingut molt d'èxit a la seva pàgina i al facebook he pensat que estaria molt bé compartir-la també amb els meus lectors. I és que als nens els encanta però el millor de tot és que és boníssima per tots els públics i no pot ser més oportunista donades les dates a les que estem.
No em faig més de pregar més i aquí us deixo la recepta. I que no us espanti l'extensió que tot i que és llarga d'explicar és ben senzilla de fer.
INGREDIENTS: (És un pastís d'uns 18 cm de diàmetre apròximadament)
* Per la base:
- 150g. de galetes tipus Digestive
- 65g. de mantega
- 2 cullerades de canyella en pols
* Per la mousse:
- 200g. de nata de montar
- 1 canonet de canyella
- 300ml. de llet sencera (150ml seran per la mousse i 150ml es reservaran per la cobertura)
- 400g. de maduixes
- 100g. de sucre
- 5 fulles de gelatina (de uns 2g. cada fulla)
- 1 cullerada de canyella
* Per la cobertura de maduixes/barret:
- 150g. de maduixes
- 25ml. d'aigua
- 30g. de sucre
- 1 cullerada de suc de llimona
- 1 fulla de gelatina
* Per la cobertura de llet i canyella/cara Pare Noel:
- 150ml de llet amb canyella de la que ens ha sobrat de fer la mousse
- 1 fulla de gelatina
*Per decorar les barbes i el cabell del Pare Noel:
- Nata muntada
PREPARACIÓ:
* De la base:
- Picar les galetes a un robot de cuina fins que quedin ben triturades
- Afegir la mantega a punt de pomada i tornar a triturar amb el robot de cuina fins que quedi tot ben integrat fet una pasta.
- Folrar un motlle amb forma de cor (desmoldable o bé tipus cèrcol d'emplatar) amb la massa de galetes. S'ha d'anar prement la massa perquè quedi ben unida.
- Prémer amb la base d'un got per compactar i anivellar la base
- Reservar el motlle a la nevera
* De la mousse:
- Muntar la nata i reservar
- Posar en una bol amb aigua freda a hidratar les fulles de gelatina.
- Escalfar els 300ml. de llet amb la branca de canyella i la cullerada de canyella fins que bulli.
- Retirar la llet del foc, colar i reservar la meitat d'ella per a la cobertura de llet i canyella.
- Dissoldre en l'altra meitat encara calenta les fulles de gelatines fins que es fonguin i remenar-ho tot molt bé.
- Rentar i trossejar les maduixes i afegir-les a la barreja de llet i gelatina i batre'l tot amb la batedora elèctrica.
- Anar afegint a aquesta barreja la nata muntada amb una espàtula i anar barrejant amb moviments suaus per evitar que es baixi.
- Abocar la barreja al motlle folrat amb galetes i reservar a la nevera unes 5-6 hores mínim abans d'afegir les següents capes.
* De la cobertura de maduixes:
- Rentar les maduixes, trossejar i posar-les a macerar amb el sucre i el suc de llimona en un bol a la nevera unes 2-3 hores (preferible tota la nit)
- Posar el contingut del bol en un cassó, afegir l'aigua i posar a foc fort.
- Un cop bulli, baixar el foc i deixar coure uns 20 minuts mentre anem remenant i aixafant una mica les maduixes.
- Posar un full de gelatina en un bol amb aigua freda.
- Tritureu el contingut del cassó i afegir-hi el full de gelatina prèviament hidratada en aigua freda
- Remoure fins que es fongui totalment la gelatina i quedi ben integrada
- Abocar aquesta capa de gelatina amb una espàtula fent la forma del barret (un truc per evitar que s'estengui la gorra és col · locar un tros de palla o canyeta per separar les zones que portin les diferents cobertures)
* De la cobertura de llet i canyella/cara Papa Noel:
- Hidratar a un bol amb agua fria la fulla de gelatina un mínim de 5 minuts
- Escalfar la barreja de llet i canyella reservada de fer la mousse i disoldre en aquesta llet calenta la fulla de gelatina prèviaament hidratada.
- Disposar aquesta capa sobre la resta del pastís a mode de cara de Papa Noel (sense cobrir la part on va la gelatina de maduixes)
- Reservar la tarta a la nevera tota la nit per aconseguir que les diferents capes cuallin bé i facilitar així el desmotllat.
(Aclariment: a mi em van sobrar una mica de capa de gelatina tant de maduixa com de llet i canyella ja que el motlle no era massa alt)
MUNTATGE:
- Desemmotlleu el pastís amb cura ajudant-vos d'un ganivet per marcar la silueta si fos necessari.
- Retirar la palleta que ens ha servit per separar les dues zones de cobertura.
- Just abans de servir o presentar-lo, col·locar la nata muntada amb una màniga pastissera o d'sprai (no fer-ho amb molta antelació perquè la nata perd estabilitat i s'anirà desfent)
-Animeu-vos a fer-la!!! Sembla complicada de fer però és senzilla i menys la nata muntada, la resta la podeu tenir acabada amb un parell de dies d'antelació al dia en que vulgueu menjar-vos-la.
I si la l'excusa és que no us vé de gust alguna cosa freda, què tal acompanyar cada tall de pastís amb una mica de xocolata desfeta?
Espero les vostres fotografies!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Oh, que divertit!! Si porta les galtes rosades i tot! Ets una artista, Laura! T'ha quedat molt xulo i has evitat el fondant, que últimament s'està escampant massa, pel meu gust. Deu ser boníssim, a més! petons
ResponEliminaQuina monada, una mousse a part de bona molt original i divertida. Casualmente també tinc el motlle de cor. Idea anotada. Petons!
ResponEliminaAna
Es monisimo el papa Novel. Debe estar buenísima.
ResponEliminaQuè divertida aquesta tarta, i què elaborada! Segur que està boníssima tot i que a pena menjar-la...
ResponEliminaT'ha quedat molt maco i molt molt divertit, m'emporto l'idea, a casa segur agradarà!
ResponEliminaPetonets,
Palmira
Ja l'havia vist pel face i no m'estranya que hagi tingut tant d'èxit!
ResponEliminaés molt divertit, a més de ben segur que ben bo!
ptns!!
Una tarta muy original, divertida y sobre todo tiene que estar deliciosa.
ResponEliminabesos
Però quina carona més maca!!! Ets tota una pastissera-retratista, Laura! una pregunta: com has fet els colorets de les galtes?
ResponEliminaA part de bonica, ha de ser deliciosa, molt bona idea!
Que passeu molt bones festes!
Petons
Nena em tens impressionada! Ets una autèntica crack, com continuis així segur que et fitxa l'Adrià.
ResponEliminaUn petonàs
Que bonita y original, además de apetecible.
ResponEliminaBesos
lagalletarota.blogspot.com