dissabte, 15 de desembre del 2012
PANNA COTTA DE SALMÓ FUMAT
Fa unes setmanes, vaig tenir uns amics a sopar a casa i vam fer un àpat informal tot a base de tastets. Alguns aperitius dels que vaig servir eren clàssics que ja he fet més d'una vegada a casa i que agraden molt: esferificacions, bombons de foie, però per trobar cosetes noves vaig navegar per la xarxa en busca d'inspiració.
Així és com em vaig topar amb aquestes panna cottes. Son fàcils de fer, es poden preparar amb antelació i feien pinta de ser molt bones.
La recepta la vaig trobar al bloc de la Carme de DulcesBocados, en concret aquí. O sigui que a més a més tenia la tranquilitat de que em sortiria bé perquè ja abans he provat receptes d'ella i han resultat un éxit.
I amb aquesta proposta em presento al repte La Recepta del 15 d'aquest mes de desembre. I aquest mes és especial perquè és el darrer mes de vida d'aquest esdeveniment. Des d'aquí només puc que agraïr als amfitrions la organització mensual i els 24 reculls tant útils de receptes que ens han deixat per gaudir. Entenc perfectament la seva decisió donada la feina que suposa i estic contenta de saber que a canvi de perdre el repte (o de suspendre'l temporalment) gaudirem molt més del seus blocs (aquest i aquest) i de les seves receptes. Gràcies Xavi, Gràcies Sandra i Gràcies Marina.
I ara sí us deixo amb la recepta. L'he modificat una mica pel que fa a les quantitats. En concret, amb els ingredients que us poso a continuació surten uns 14 tastets d'uns 45 ml. (es poden servir en gots d'aperitius o de xupitos)
INGREDIENTS:
- 300 ml. nata líquida de cuinar
- 160 ml. llet sencera
- 30 grans cilantre
- 230 g. de salmó fumat
- 2 i 1/4 fulles de gelatina
- Pebre negre i cibolet
PREPARACIÓ:
- Hidratar en aigua freda les fulles de gelatina.
- Posar al foc a escalafar un cassó amb la nata i la llet i 30 grans de cilantr.
- Quan arrenqui el bull retirar del foc, colar-lo i fondre en ell les fulles de gelatina.
- Afegir el salmó tallat a trossets i triturar-ho tot molt bé amb la túrmix fins que quedi ben fi.
- Servir la pannacotta als gotets o bols i reservar-ho a la nevera fins el moment de servir (poden estar un dia abans sense problema)
- Just abans de servir empolsimar els gotets amb pebre negra molta i cibolet picadet.
Espero que us agradi. Jo ja l'he cuinat dues vegades i als convidats que els agrada el salmó els ha agradat molt aquesta pannacotta.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Uau!! Que original!! Això s'haurà de provar, quina pinta, mareta!! Bona proposta!!!
ResponEliminaPanna cotta salada... Delicios! Em sembla molt original. Un peto
ResponEliminaMira que ets dolça reina meva, quan podrem comprovar-ho en directe? jajajaja Aquestes panna cottes me les enduc, pel dinar de Sant Esteve són una opció genial! Crec que un dia hauríem de fer un dinar conjunt que tenim un gust molt semblant i faríem meravelles jajajaja
ResponEliminaMoltes gràcies per participar i per les teves paraules!
Petonets
Sandra
Nyam, boníssima la pannacotta i super fàcil!
ResponEliminaPetons i bon diumenge
Una idea molt bona i original, a més si és pot preparar amb antelació molt millor!
ResponEliminaPetonets,
Palmira
Què original, Laura! M'encanta! A nosaltres ens agrada moltíssim el salmó. L'apunto!
ResponEliminaPetons
Raquel
Un aperitiu de luxe.
ResponEliminaSalutacions
Me parece una opción de lujo
ResponEliminaM'alegro que us hagin agradat, és un aperitiu que sempre crida l'atenció.
ResponEliminaMoltes gràcies per l'enllaç ;-)
Petonets
Que bona i que original!!!
ResponEliminaOstres, difierents però semblants les nostres propostes. Té una pinta espectacular.
ResponEliminaNani